Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2573054 пати)

Отсутен red dragon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #345 на: 14 Јуни 2015, 13:11:05 pm »
Значи вака колата е регистрирана пред 2 дена се си палеше најнормално возена е 50-60 км без проблем има нафта 25л моментално у неа уље исто. Вчера исто ја вози колата немаше ништо да покажуе,паркира ја и послем 1 саат одкако ја паркира да ја запалим верглаше а несакаше да запали .Проба 4-5 пути и ништо. После тој 4 пути едно по друго дадем контакт изгси се греачот и на петиот пут пак да пробам да запали почна да малаксуе верглањето. Остави ја така и сега пред 2 саата пак иде да пробам многу слабо вергла како умрено  е верглањето цкне едн пут па после 2 секунди усте еден пут и ја оставаим нее бива не сака да вергла до што може да е ова проблем?
Продажба на половни делови за Опел астра Ф !!!! За повеќе информации приватна ПП !!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #346 на: 14 Јуни 2015, 13:34:20 pm »
Провери ги клемите да не се разлабавени да не не прават добар контакт со акумулаторот.Ако се добро стегнати тогаш извади го акумулаторот и наполни го,а ако е пробиен тогаш нов акумулатор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен red dragon

• Јуниор
  • **
« Одговори #347 на: 14 Јуни 2015, 13:43:32 pm »
ке проверим кажи ми на кој начин се полни акумилаторот како иде таа процедура колку време и слично никад не сам правил такво нешто
Продажба на половни делови за Опел астра Ф !!!! За повеќе информации приватна ПП !!!!

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #348 на: 14 Јуни 2015, 14:53:49 pm »
Пробај запали ја со кабли и остај да поработи 20тина минути да се поднаполни акумулаторот ако е до тоа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #349 на: 14 Јуни 2015, 15:11:57 pm »
Ако е скроз испразнат нема да можи со работа во место да се наполни па и со возење...Мора на полнач да го стави.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #350 на: 14 Јуни 2015, 16:32:16 pm »
А ако е отиден, и да го наполни, ден-два ке држи и ке отиде. Така ми направи на опелот пред година ипол, верглаше тешко, ај го ставив едно 8 часа на полнач, џабе утредента капут.

Отсутен red dragon

• Јуниор
  • **
« Одговори #351 на: 14 Јуни 2015, 16:48:14 pm »
Ке видим што ке биде чекам да дојде другар да ја запалим преку каблови па да видим што ке биде послем тој ако е отиден акумулаторот која марка е најдобро да  земем моментално носи МОНБАТ ?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #352 на: 14 Јуни 2015, 17:13:55 pm »
Акумулатор си е акумулатор, како ке ти се погоди. На опелот тој што отиде, беше Весна, истера 5 години, пак ист таков земавме за него, година ипол еве го тера. Е сеа додуша кај опелот од потрошувачи само предни светла, позиција и штопови, не е модерен со милион електроника.

Отсутен red dragon

• Јуниор
  • **
« Одговори #353 на: 14 Јуни 2015, 21:27:35 pm »
Со друг акумулатор запали колата поработи 20 секунди и се изгаси сама,послем тој вергла и ништо.Па ја влечеме запали у 2 брзина поработи 10-15 секунди па пак се изгаси. А мојот акумулатор го ставиме у другата кола за 2 минути се поднапуни и без пробем ја запали другата кола. Утре ке го мењам филтерот за нафта па ке видиме дали е до тој или до нешто друго, да може да ја запалим за да ја одвезем на проверка на сервис. Ваше мислење ако некој го е имал овај ист проблем. Чаре?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #354 на: 17 Јуни 2015, 11:39:04 am »
Дечки дали има некој ваква клешта да ми позајми?

http://www.kupialat.mk/index.php?route=product/product&product_id=2489

Ми треба за 6мм и 5мм, би ја искористил еден саат да речеме или малце повеќе, за две штрафчиња ми е :)

Клештава не е за обични поп нитни туку за вакви:

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен wladimir

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 57
« Одговори #355 на: 18 Јуни 2015, 15:03:32 pm »
Голф 4, 1.9 тди 115 кс, кога давам гас се слуша турбото како зиу. Порано беше само над 2000 обртаји кога возам, тогаш се слушаше ама сега и кога стои колата и давам гас, се слуша тоа. Турбото е цркнато или што е работата?

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #356 на: 19 Јуни 2015, 21:14:36 pm »
Zdravo, da ne otvaram nova tema pa zatoa tuka da prasam ;)
Vcera vrakajki so od Grcka, primetiv nekoe bucenje od predna leva(vozacka) strana. Bucavata e konstantna bez razlika dali e vo ler ili pri odredena obrtaza. Znam deka obicno ako e lager na predni trkala treba da menuva zvuk bucavata pri vrtenje levo ili desno, no ne primetiv takvo nesto....
Prasanjeto mi e dali ima shansi da bide drugo nesto osven lager shto ja pravi taa bucava??? ( gumite se skoro novi ~5-6000km)

PS. se raboti za Audi A4 quattro 2003g

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #357 на: 19 Јуни 2015, 21:22:38 pm »
99% е лагер.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #358 на: 19 Јуни 2015, 21:39:49 pm »
Голф 4, 1.9 тди 115 кс, кога давам гас се слуша турбото како зиу. Порано беше само над 2000 обртаји кога возам, тогаш се слушаше ама сега и кога стои колата и давам гас, се слуша тоа. Турбото е цркнато или што е работата?
Нормално е да се слуша малку свиркање, особено ако е без катализатор..

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #359 на: 19 Јуни 2015, 22:17:52 pm »
99% е лагер.
A nekoj da preporaca kade da baram saglam lageri po pristojna cena?
Obicno delovi zemam od Oto Trade ili Mega Auto Parts, na drugo mesto nekoj mi preporaca....