Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2585491 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4116
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #300 на: 03 Јуни 2015, 14:28:53 pm »
Сликите се од нет, али можам да отидам кај дреар со делот па он ако може да смисли супер ;D

Фала онак :)

Ако направиш некаде кажи, вакво за механизмот за врата ќе ми заврши работа да него менувам цел :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #301 на: 03 Јуни 2015, 14:41:13 pm »
99% ќе купам од интернет.

Проблем ми е што шипинг од германија од каде претходно купив е 25 евра, а од италија 10 евра, а делчето е 2 евра. Најверојатно ќе ги земе еден другар што живее во италија па ќе ми ги донесе во август со уште некои ситници. Сакав да не чекам до тогаш, али јебига :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #302 на: 03 Јуни 2015, 14:50:29 pm »
Дечки на десното тркало кога одам  по ситни дупки или калдрма се слуша чукање, амортизерот и гумицете се океј.. што може да е друго? ми спомнаја можно е стабилизаторот шо е тоа и цена колку е за мењавање?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #303 на: 03 Јуни 2015, 14:53:30 pm »
Многу веројатно ти тропкаат плочките на кочниците.
Провери кога ќе возиш по дупки благо стисни ја кочницата и види дали ќе го снема тропкањето.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #304 на: 03 Јуни 2015, 15:10:01 pm »
Дечки на десното тркало кога одам  по ситни дупки или калдрма се слуша чукање, амортизерот и гумицете се океј.. што може да е друго? ми спомнаја можно е стабилизаторот шо е тоа и цена колку е за мењавање?
Па најверојатно е тоа штом тропа по ситни дупки и калдрма, барем кај мене беше тоа.
http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Grande-Punto-Lemforder-Front-Stabiliser-Drop-Link-Torsion-Replacement-ARB-/301224856204

Види во крис и том имаат лемфордер, а тие треба да се најдобри кај нас. Јас за голфот ги земав 1800ден. по стабилизатор мислам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #305 на: 03 Јуни 2015, 16:56:36 pm »
Голема веројатност е да е ОЛАБАВЕН штраф на виљушка или околу виљушка. 99% е тоа. Беспари се решава. Да не си мењал нешто во блиско минато?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #306 на: 03 Јуни 2015, 17:07:38 pm »
Дечки на десното тркало кога одам  по ситни дупки или калдрма се слуша чукање, амортизерот и гумицете се океј.. што може да е друго? ми спомнаја можно е стабилизаторот шо е тоа и цена колку е за мењавање?

Стабилизаторот е отиден односно има луфта. Според симптомите што ги имаш наведено, нема што да е друго.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #307 на: 03 Јуни 2015, 20:41:00 pm »
Голема веројатност е да е ОЛАБАВЕН штраф на виљушка или околу виљушка. 99% е тоа. Беспари се решава. Да не си мењал нешто во блиско минато?
Не сум менувал ништо на почеток не се слушаше ништо сеа после некое извесно време се повеќе и повеќе тракота

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #308 на: 04 Јуни 2015, 02:33:08 am »
стабилизатор!
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4116
« Одговори #309 на: 04 Јуни 2015, 06:18:02 am »
99% ќе купам од интернет.

Проблем ми е што шипинг од германија од каде претходно купив е 25 евра, а од италија 10 евра, а делчето е 2 евра. Најверојатно ќе ги земе еден другар што живее во италија па ќе ми ги донесе во август со уште некои ситници. Сакав да не чекам до тогаш, али јебига :)

Сподели линк.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #311 на: 05 Јуни 2015, 17:19:54 pm »
Како да напраам на Фиестата задните прозори да се отвараат до крај? Ако ја расклопам пластиката има некој граничник? Може да се извади тоа или не?

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #312 на: 05 Јуни 2015, 17:47:30 pm »
Како да напраам на Фиестата задните прозори да се отвараат до крај? Ако ја расклопам пластиката има некој граничник? Може да се извади тоа или не?
Абе јас колку што имам гледано нема шанса да оди прозорот скроз до крај, бидејќи нема место кај да оди, почнува полукружниот лак на вратата околу тркалото

Офтопик....плачи за full color преден браник :D
« Последно менување: 05 Јуни 2015, 17:54:37 pm The Blob »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #313 на: 05 Јуни 2015, 18:01:18 pm »
Ахаа јасно. Ич неам вака приметено да зеам да видам до кај оди шо оди. Нит знам шо е како е позади нит отварам прозор  нит знам како изгледа да се возиш позади ;D

А за ова другово си плаче и за кваките и лајсните, ама у право си за она. Дводелен е браникот па не знам како ќе личи. Треба онаков исцело шо е.

Ваков

« Последно менување: 05 Јуни 2015, 18:06:59 pm Allexxander »

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #314 на: 05 Јуни 2015, 18:33:58 pm »
Во еден бугарски каталог што го постна некој член најдов браник, нов (не фордов; нефарбан) за некои 50 еврони, само како да го нарачам и донесам до Битола, многу маткање ми е некако, па дури го исфарбам...немам толку време и енергија