Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243461 пати)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #315 на: 06 Јуни 2015, 17:56:42 pm »
стабилизатор!
Како се проверува дали нечини, вака се гледа дека гумиците на него се добри и стегнати..

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #316 на: 06 Јуни 2015, 18:42:21 pm »
^ Еве едно видео, пробај со хебла или било што друго ако можеш да го запнеш би требало да појави луфт како на видеото а ако е многу разлабавен би можело и со стискање на рака да има луфт.

https://www.youtube.com/watch?v=9OIZ0OMFUhs

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #317 на: 06 Јуни 2015, 19:31:09 pm »
фати ја колата од страна и ја заклати, ако слушнеш тропкање од нив е ;)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #318 на: 07 Јуни 2015, 18:43:51 pm »
на технички пред еден месец на тресењето не се слушаше ништо ја тресем не мрда ни крцка нешто , а се нервирам зошто ми клопка додека возим пластикете се ги проверив ниедна не е разлабавена .. :/

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #319 на: 08 Јуни 2015, 09:17:38 am »
Вчера кога го перев мерцедесот го приметив следново, малце се одлепила гумата што е од страна на шофершајбната од каналчето за вода.

Како е најубаво да се залепи, или каде да го носам да го средат?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #320 на: 08 Јуни 2015, 12:41:39 pm »
Некој спреј за дезинфекција за да прснам во отворите кога ќе го менувам поленовиот филтер?
« Последно менување: 08 Јуни 2015, 12:58:19 pm Allexxander »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #321 на: 08 Јуни 2015, 19:27:13 pm »
Имаш спреј за клима во Аутофилтер, Веро или било која продавница за авто галанттерија.
Цена: 300 - 350 ден.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #322 на: 10 Јуни 2015, 22:32:26 pm »
Вчера кога го перев мерцедесот го приметив следново, малце се одлепила гумата што е од страна на шофершајбната од каналчето за вода.

Како е најубаво да се залепи, или каде да го носам да го средат?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Одлепена е гумицата или е подмакната? Не се гледа убаво на сликата
Ако е подмакната притисни ја убаво треба да си застане во жлебот  а ако е одлепена оди кај некој шо местат шофершајбни ќе ти стават малку силикон.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #323 на: 11 Јуни 2015, 09:46:34 am »
Татко ми се жали дека на палење на колата, вергла околу 10 секунди пред да запали. Пали значи, ама со верглање. Се сомневал дека се греачите, па некој му рекола да ги провери со пипкање негде со сијаличка, плус-маса. Според тоа што го направил вика дека се добри. Филтер тазе сменет, акумулатор исто така прилично нов.

Некој да има идеја што би можело да се провери?

Иначе се работи за Шкода Фабиа, 2005 година 1.9 сди мотор. Моментално е во Охридско, па ако знае некој таму добар сервис да ми каже да ја однесе да ја видат.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #324 на: 11 Јуни 2015, 10:37:12 am »
може поише работи да се. за греачите треба да им се откачи инсталацијата по еден по еден да се проверат. може да прима ваздух од негде. може неповратен да се зезнал, па да ја враќа нафтата назад кон резервоар...

има ли некое прозирно црево за горивото? ако е да, нутро, пред да ја запалите, видете на него дали има воздушен меур... и каде е позиционирано тоа црево исто е битно... помѓеу кои делови-елементи од системот за гориво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #325 на: 11 Јуни 2015, 12:49:47 pm »
може поише работи да се. за греачите треба да им се откачи инсталацијата по еден по еден да се проверат. може да прима ваздух од негде. може неповратен да се зезнал, па да ја враќа нафтата назад кон резервоар...

има ли некое прозирно црево за горивото? ако е да, нутро, пред да ја запалите, видете на него дали има воздушен меур... и каде е позиционирано тоа црево исто е битно... помѓеу кои делови-елементи од системот за гориво...

Ооо не му го знам моторот како изгледа. Ке му се јавам да провери за цревцето. Фала Онак ;)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #326 на: 11 Јуни 2015, 13:57:38 pm »
Би можело да е сензор на радилица, доколку со доводот на гориво се е во ред. Не е скап, околу 1500 денари би требало да биди.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #327 на: 11 Јуни 2015, 18:46:26 pm »
ако е сензор на радилица, или нема да запали, ил ако запали ке трокира и нема да работи воопшто како што треба.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #328 на: 11 Јуни 2015, 18:59:59 pm »
Татко ми се жали дека на палење на колата, вергла околу 10 секунди пред да запали. Пали значи, ама со верглање. Се сомневал дека се греачите, па некој му рекола да ги провери со пипкање негде со сијаличка, плус-маса. Според тоа што го направил вика дека се добри. Филтер тазе сменет, акумулатор исто така прилично нов.

Некој да има идеја што би можело да се провери?

Иначе се работи за Шкода Фабиа, 2005 година 1.9 сди мотор. Моментално е во Охридско, па ако знае некој таму добар сервис да ми каже да ја однесе да ја видат.

Дали се понаша вака само на прво палење? Односно, дали доколку е возена колата, постигната работна температура итн итн, па се угаси, па се проба пак да се запали моторот, се случува истото верглање, или пали одма?

Може да е некое термостатче, мислам дека тоа беше проблем на нашата Ибица (1.9 Дизел) на времето, кога ги манифестираше истиве симптоми.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #329 на: 11 Јуни 2015, 20:46:22 pm »
Ако ладна пали добро, а топла не пали одма engine coolant сензорот е откажал, чест проблем на ваг групацијата ;)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.