Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2841324 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3846
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #15270 на: 22 Август 2026, 18:47:34 pm »
Дали знае некој ценовник колку коштаат боците со плин од Макпетрол. Никаде нема информации, само дека нудат 2, 3, 5, 10, 23 и 35 килограми, а цени послабо.
Конкретно за овие малите ме интересираше 2,3,5, која е цената.

Макпетрол прво купување 5,литарска боца 3000 денари, после секое менување 250 денари .Даваш празна зимаш полна и доплаќаш 250 денари.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен jacke0708

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
« Одговори #15271 на: 26 Август 2026, 20:57:10 pm »
Здраво, дали знаете сервис во Скопје каде што можам да направам мал сервис на VW Passat 2.0 TDI со мои делови (масло + филтри)? Јас би ги донел деловите, а тие само да ја извршат замената. Ако знаете некој добар и коректен сервис, пишете ми. Благодарам.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2941
« Одговори #15272 на: 03 Септември 2026, 09:41:06 am »
Дали некој користи лумбално перниче за во кола, како поддршка за грбот. Не се најудобни седиштата во Пунтото, па сакам покомотно да ми биде. Неешто налик на оние мрежести со ластика, па како има простор до наслонот на седиштето што е добро во лето да не ти допира грбот. Гледав на тему ама не знам што ќе стигне, дали некој од тука купил нешто слично и како сте задоволни, данке
Своерачен потпис ;)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4035
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #15273 на: 03 Септември 2026, 09:44:13 am »
Дали некој користи лумбално перниче за во кола, како поддршка за грбот. Не се најудобни седиштата во Пунтото, па сакам покомотно да ми биде. Неешто налик на оние мрежести со ластика, па како има простор до наслонот на седиштето што е добро во лето да не ти допира грбот. Гледав на тему ама не знам што ќе стигне, дали некој од тука купил нешто слично и како сте задоволни, данке
https://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&path=70_79&product_id=1021

https://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&path=70_79&product_id=1022

Го имав првото, брка работа. Не е идеално, али има ефект.

Sent from my Xiaomi 17T

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7281
« Одговори #15274 на: 03 Септември 2026, 13:34:43 pm »

Купував и јас такви од тему, и некако и самото седиште е мало и плус лошите странични потопори и само бетер ми беше.

И така случајно открив дека над тркалото за штелување на седиштето исправено/легнато имам уште едно мало тркалце за штелување на лумбалниот дел.
Тек после три ипол години го открив ова 🫣

Отсутен goranoh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 121
« Одговори #15275 на: 07 Септември 2026, 10:01:54 am »
друштво да препорачате сервис приватен за менување на ламела на DSG ? Ми спомнаа за некој добар сервис во тетово, што работеле само со автоматици и давале гаранција 2 години, бројчето што го добив е 075 999 934, но не знаеја име на сервис. Секое инфо е добре дојдено.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15323
« Одговори #15276 на: 07 Септември 2026, 12:29:43 pm »
Види Косово. Имало некој во Косово добар за менувачи.

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Пораки: 7032
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15277 на: 07 Септември 2026, 12:46:45 pm »
Auto Beli Косово, ама работат само на одредени возила. Прашав за основен сервис (промена на масло и филтер) на AISIN 6 брзински менувач, кој е доста прост, не се нафаќаат.

Отсутен goranoh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 121
« Одговори #15278 на: 07 Септември 2026, 14:35:22 pm »
inace ne sakam da pravam anti reklama, ama eve ke spodelam edno LOSO iskustvo so Josifovski od bitola. Menuvav komplet lamela kaj niv i ulje vo DSG , plativ okolu 1300 eur, za posle 50k km pominati so naj normalno vozenje lamelata e istrosena poradi loso fizicko centriranje. 3 nedeli se macea da ja smenat lamelata, denes, utre, pocekaj uste ova ona i na kraj bese ok, ama otkaza na 50k pominati sto e pre pre malu.

Vozilovo ne mi e za menuvanje, ke si stavam druga lamela i ovoj pat ke odam na privaten servis. Zasega AG auto tronic tetovo okolu 950 eur ponuda se komplet.
« Последно менување: 07 Септември 2026, 14:53:09 pm goranoh »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18192
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #15279 на: 07 Септември 2026, 15:41:33 pm »
Auto Beli Косово, ама работат само на одредени возила. Прашав за основен сервис (промена на масло и филтер) на AISIN 6 брзински менувач, кој е доста прост, не се нафаќаат.

За тебе еве ти:

https://www.facebook.com/share/r/198xJtoRhv/
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15280 на: 07 Септември 2026, 16:04:09 pm »
Со Мотул не фала, само оем масло, многу се осетливи на типот на масло.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18192
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #15281 на: 07 Септември 2026, 17:29:10 pm »
Однеси им ако сакаш бебешко уље, битно машината за промена ја имаат.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15282 на: 07 Септември 2026, 17:40:21 pm »
99% сум сигурен дека работат само со Мотул, поради условите на производителот на машината.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2984
« Одговори #15283 на: 09 Септември 2026, 12:41:59 pm »
Ми се појави проблем од вчера, а на Ситонија сум. Немав никакви симптоми претходно.

Од нигде никаде зема да ми вади грешки за сите надворешни светла и жмигавци.
Check right dipped beam, Check right sidelight, Check 3rd brake light, Check license light, Check left turn signal...
После пола минута ги снемува сами од себе и се ОК.

Она што забележав е дека прво ми го снемува десното средно светло, па се враќа кога ќе се исчистат грешките.
Забележав и дека левиот страничен жмигавец работеше, но задниот - не. А страничниот светеше забрзано и чукаше забрзано.
После проработе и задниот кога ги снема грешките.

Она што направив е пред малку го сменив десното средно (H7 се, имам ставено WhiteVision Ultra во јуни). Ставив друга сијалица, но не сум ја провозел колата од сабајле.
Но не сум сигурен дека една фалична сијалица може да прави проблем на сите надворешни светла.

Го прашав Нено Авто Клиник. Вика нешто ти прави спој и ги гаси сијалиците или е BCM модулот.
Зет ми викаше дека на неговата Ибица една фалична сијалица правела проблем како мојот.

Немам идеја шо може да е... А малку ми е шубе дека не сум во МКД + престануваат штопови и жмигавци да работат кога се дешава. Од предните светла - само десното средно се гаси - пали. На левата страна и долгите светла се ОК.

Отсутен michael28

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #15284 на: 09 Септември 2026, 14:03:49 pm »
Ми се појави проблем од вчера, а на Ситонија сум. Немав никакви симптоми претходно.

Од нигде никаде зема да ми вади грешки за сите надворешни светла и жмигавци.
Check right dipped beam, Check right sidelight, Check 3rd brake light, Check license light, Check left turn signal...
После пола минута ги снемува сами од себе и се ОК.

Она што забележав е дека прво ми го снемува десното средно светло, па се враќа кога ќе се исчистат грешките.
Забележав и дека левиот страничен жмигавец работеше, но задниот - не. А страничниот светеше забрзано и чукаше забрзано.
После проработе и задниот кога ги снема грешките.

Она што направив е пред малку го сменив десното средно (H7 се, имам ставено WhiteVision Ultra во јуни). Ставив друга сијалица, но не сум ја провозел колата од сабајле.
Но не сум сигурен дека една фалична сијалица може да прави проблем на сите надворешни светла.

Го прашав Нено Авто Клиник. Вика нешто ти прави спој и ги гаси сијалиците или е BCM модулот.
Зет ми викаше дека на неговата Ибица една фалична сијалица правела проблем како мојот.

Немам идеја шо може да е... А малку ми е шубе дека не сум во МКД + престануваат штопови и жмигавци да работат кога се дешава. Од предните светла - само десното средно се гаси - пали. На левата страна и долгите светла се ОК.

дали ги провери осигурачите?