Ми се појави проблем од вчера, а на Ситонија сум. Немав никакви симптоми претходно.
Од нигде никаде зема да ми вади грешки за сите надворешни светла и жмигавци.
Check right dipped beam, Check right sidelight, Check 3rd brake light, Check license light, Check left turn signal...
После пола минута ги снемува сами од себе и се ОК.
Она што забележав е дека прво ми го снемува десното средно светло, па се враќа кога ќе се исчистат грешките.
Забележав и дека левиот страничен жмигавец работеше, но задниот - не. А страничниот светеше забрзано и чукаше забрзано.
После проработе и задниот кога ги снема грешките.
Она што направив е пред малку го сменив десното средно (H7 се, имам ставено WhiteVision Ultra во јуни). Ставив друга сијалица, но не сум ја провозел колата од сабајле.
Но не сум сигурен дека една фалична сијалица може да прави проблем на сите надворешни светла.
Го прашав Нено Авто Клиник. Вика нешто ти прави спој и ги гаси сијалиците или е BCM модулот.
Зет ми викаше дека на неговата Ибица една фалична сијалица правела проблем како мојот.
Немам идеја шо може да е... А малку ми е шубе дека не сум во МКД + престануваат штопови и жмигавци да работат кога се дешава. Од предните светла - само десното средно се гаси - пали. На левата страна и долгите светла се ОК.