Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240756 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #14520 на: 17 Април 2025, 21:36:57 pm »
Дали има сменето боја антифризот или маслото? Да не откажало ладњачето за масло?

Отсутен vladimir123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #14521 на: 17 Април 2025, 21:46:15 pm »
Дали има сменето боја антифризот или маслото? Да не откажало ладњачето за масло?

Нема уште измешано масло и антифриз во казанчето за антифриз ко што видов.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #14522 на: 18 Април 2025, 16:18:43 pm »
Во што точно е разликата помеѓу VW 2.0 TDI EA288 моторите со 150 и 190 коња? Големина на турбо, различни инџектори, нешто трето или воопшто нема разлика?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14523 на: 21 Април 2025, 09:53:16 am »
Здраво дечки, дали некој може да сподели повеќе информации во врска со следниот проблем? Се работи за возило Nissan Terrano 2.7 (2003година) потребна е промена на Бош пумпата. Ме интересира:

Колку чини таа интервенција?
Колку чини самата пумпа (делот)?
Кои се симптомите што укажуваат на потреба за промена?
Кои се последиците ако не се смени на време?
Дали можете да препорачате мајстор што би можел квалитетно да ја изврши таа работа?
Дали е реална цена од околу 500 евра за целата промена?
Благодарам однапред!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #14524 на: 24 Април 2025, 23:12:15 pm »
Здраво дечки, дали некој може да сподели повеќе информации во врска со следниот проблем? Се работи за возило Nissan Terrano 2.7 (2003година) потребна е промена на Бош пумпата. Ме интересира:

Колку чини таа интервенција?
Колку чини самата пумпа (делот)?
Кои се симптомите што укажуваат на потреба за промена?
Кои се последиците ако не се смени на време?
Дали можете да препорачате мајстор што би можел квалитетно да ја изврши таа работа?
Дали е реална цена од околу 500 евра за целата промена?
Благодарам однапред!

Ова само мајстор што ги работи моториве може да ти каже јер е ретка марка.

Отсутен mankanos

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #14525 на: 29 Април 2025, 21:35:37 pm »
Здраво
Каде да отидам за да се направи smoke test на кола , да се провери каде имам vacuum leak

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #14526 на: 30 Април 2025, 08:26:19 am »
Здраво
Каде да отидам за да се направи smoke test на кола , да се провери каде имам vacuum leak
Tuka javi se
https://maps.app.goo.gl/e9cEeERiHXD7yawN6

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #14527 на: 02 Мај 2025, 18:44:01 pm »
Дечки каде можам да проверам дали колава моја има сензори за притисок на вентил или она другата опција

Отсутен radnaskela

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #14528 на: 04 Мај 2025, 00:41:58 am »
Друштво ретко пишувам тука, но ве читам. Имам еден проблем кој го забележав кај мојот автомобил, и мислам дека најчесто се случува на почеток (2-3км поминати).

Имам Мерцедес МЛ320 ЦДИ 2005 (дизел) и кога го возам нормално се е ок, но 2-3 пати ми се има случено да наеднаш притиснам гас до крај и колата како да нема сила почнува да тресе, значи не ни повлекува како што треба, и во овој случај ја отпуштам целата папучка за гас и кога повторно пробав во истиот момент, истото се случи.

Денес на семафор додека чекав да отвори, кога отвори зелено притиснав на гас и истото ми се случи, но овој пат приметив да веќе да онаа сила или турбо како и да се нарече исчезна, и веќе кога притискав целосно на папучката не се случуваше буквално ништо, мртво.

Од страв ја исклучив колата, ја вклучив и се беше во ред.

Што може да е вака од овој опис? Секако ќе одам на сервисер да го види ова на компјутер, но би сакал од вас да слушнам за да не ме мафтаат, барем да имам некое мало “разбирање“ од проблемов.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #14529 на: 05 Мај 2025, 13:39:04 pm »
Друштво ретко пишувам тука, но ве читам. Имам еден проблем кој го забележав кај мојот автомобил, и мислам дека најчесто се случува на почеток (2-3км поминати).

Имам Мерцедес МЛ320 ЦДИ 2005 (дизел) и кога го возам нормално се е ок, но 2-3 пати ми се има случено да наеднаш притиснам гас до крај и колата како да нема сила почнува да тресе, значи не ни повлекува како што треба, и во овој случај ја отпуштам целата папучка за гас и кога повторно пробав во истиот момент, истото се случи.

Денес на семафор додека чекав да отвори, кога отвори зелено притиснав на гас и истото ми се случи, но овој пат приметив да веќе да онаа сила или турбо како и да се нарече исчезна, и веќе кога притискав целосно на папучката не се случуваше буквално ништо, мртво.

Од страв ја исклучив колата, ја вклучив и се беше во ред.

Што може да е вака од овој опис? Секако ќе одам на сервисер да го види ова на компјутер, но би сакал од вас да слушнам за да не ме мафтаат, барем да имам некое мало “разбирање“ од проблемов.

Личи на проблем со маф сензор.

Отсутен Паланчански

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #14530 на: 05 Мај 2025, 17:06:31 pm »
Ако некој има контакт и адреса (локација) од авто сервис Куманово за Фиат. Мислам дека пишуваше некаде, ама не ми поаѓа од рака да го најдам.
Сакам компјутерски да ја проверат електриката, задната позиција ми работи пар-непар (два дена не работи, еден работи).

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1730
« Одговори #14531 на: 05 Мај 2025, 17:57:29 pm »
Ако некој има контакт и адреса (локација) од авто сервис Куманово за Фиат. Мислам дека пишуваше некаде, ама не ми поаѓа од рака да го најдам.
Сакам компјутерски да ја проверат електриката, задната позиција ми работи пар-непар (два дена не работи, еден работи).

На овој мислиш? https://avtovelinovski.mk/contact

Отсутен Паланчански

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #14532 на: 05 Мај 2025, 18:27:28 pm »

На овој мислиш? https://avtovelinovski.mk/contact
Претпоставувам дека е тој. Благодарам.

Отсутен NightTrain

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #14533 на: 12 Мај 2025, 22:17:36 pm »
Дечки здраво. Некој да предложи мајстор за менување на ламбда сонда и која е цената да се купи и од каде?

Се работи за Сеат Леон 1.4тси 2012 година фејслифт. :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #14534 на: 13 Мај 2025, 00:02:43 am »
Дечки здраво. Некој да предложи мајстор за менување на ламбда сонда и која е цената да се купи и од каде?

Се работи за Сеат Леон 1.4тси 2012 година фејслифт. :)
совет од паталец, смени прво кабли и свеќици може нема да треба да мењаш ламбда сонда, она испод 80-100 еур не е у овластен сервис може и повеќе