Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2235163 пати)

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #13425 на: 07 Април 2024, 16:49:30 pm »
Препорака за спреј или маст за гума на сончев покрив? Слушнав шкрипење на отварање пред некој ден па сакам превентивно да заштитам што е возможно да се заштити
Јас на Ес класата го средив со брејк клинер и силиконски спреј, првин темелно го исчистив со брејк клинер, го дувнав со компресорче(на пералната кај Настел во Тафталиџе) и после силиконски спреј секаде, ене го веќе 7-8 месеци нема никаков проблем а се користи секојдневно

Sent from my iPhone using Tapatalk
Каков силиконски спреј стави?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #13426 на: 07 Април 2024, 17:23:16 pm »
@nikola_bb   овај е моделот https://www.lidl.de/p/parkside-silent-kompressor-psko-2410-a1-1500-w/p100370954
Не знам дали е ист на вертикалните моторот со ова не ми се верва, тие не се маслени ?
@riki_staff Не земав 50ка јас ради големината и тежината, овај ми е покомпактен и полесен него 50ка а истиот мотор имам приметено го носат кај сите и 24те и 50те.
Ако ми треба воздух колку за 50ка или повеќе имам уште две боци десетки за плин југословенски, тие се по 24л, планирам една да конвертирам засега за екстра воздух и ќе имам доволно за фарбање нешто поголемо. Ќе се најде и за да ја надрукаш 10 бари за без компресор некаде да завршиш работа, било за пумпање гуми,плазма сечње или заглавен штраф ако треба да лупаш со пиштол и сл.
50Л на двапати ја делам тежината и габаритот вака, шо да прaам, измишљотини ради кичмата :D
Treba da e ist po ova sto gledam:
https://www.lidl.de/p/parkside-kompressor-vertikal-pvko-50-c3-1500-watt-50-l/p100360513

t.s. ne sum siguren, neznam dali e so 2 cilindra
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
« Одговори #13427 на: 07 Април 2024, 17:29:00 pm »
@nikola_bb по вати да ама не е ист, овај е 2 цилиндри, вертикалниот е некој безвезлук со 1 цилиндар
https://youtu.be/1ASJDHRghQE?si=4s_wZV9zpAzL9UxY&t=130
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13428 на: 08 Април 2024, 00:00:52 am »
Некој ми го украл паркинг сензорот (еден) на МЛ-от. Дали може да се набави само еден во "златна" боја или мора да барам некоја кинезарија комплет?
Фабрички систем е и има напред и назад по 4 или 5 сензори.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #13429 на: 08 Април 2024, 08:18:44 am »
Некој ми го украл паркинг сензорот (еден) на МЛ-от. Дали може да се набави само еден во "златна" боја или мора да барам некоја кинезарија комплет?
Фабрички систем е и има напред и назад по 4 или 5 сензори.

Или можеби ти паднал :) порачај си ос Аутодок.

Отсутен anthino12

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #13430 на: 08 Април 2024, 17:50:43 pm »
Некој да препорача добар и искусен мајстор за менување на хладњак за Golf (5) Plus, 2006та година? Исто, ако знаете од кај можам да купам - пишете слободно :) Би било добро ако мајсторот е во Скопје

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13431 на: 08 Април 2024, 18:14:11 pm »
Овде друже не барај препорака...
Гледам Митревски е фален, но немој многу да се потпираш на препораките, јас повеќе пати се изгорив (не од Митревски, туку од други луѓе препорачани од мнозинството од форумот). Чисто лично мислење. Делови имаш во мега ауто партс.

Постот е едитиран. Изменетиот дел е ставен во заграда.
« Последно менување: 08 Април 2024, 18:50:06 pm nestor04 »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #13432 на: 08 Април 2024, 18:46:50 pm »
Овде друже не барај препорака...
Гледам Митревски е фален, но немој многу да се потпираш на препораките, јас повеќе пати се изгорив. Чисто лично мислење. Делови имаш во мега ауто партс.

Си бил кај Митревски и си се изгорел, или онака од ракав тресеш само?

Јас со задоволство ќе го препорачам Митревски, на времето го носев Леонот кај него. Уште повеќе би ги препорачал момците од Др. Ауто. Во Скопје се, кај Лепенец им е сервисот. Максимално професионални.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13433 на: 08 Април 2024, 18:48:28 pm »
Не сум бил кај Митревски, сум бил по препорака од мнозинство на форумов кај Маршер и Дог. Повеќе кај некој по форуми фален не.
Муабетот не беше поврзан со Митревски, туку да пази со препораките од форумов.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #13434 на: 08 Април 2024, 18:52:59 pm »
Повеќето препораки се дадени од лично искуство. Некој имал позитивно, некој имал негативно. Тоа не значи дека сите препораки треба да се занемарат.

А по тоа како ти е формулирана реченицата, некој ќе си помисли дека повеќе пати си се изгорел кај Митревски.

Реченицата „Овде друже не барај препорака..“ ти е скроз погрешна. Дури навредлива. Не само кон мене, него кон сите форумџии.

Отсутен anthino12

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #13435 на: 08 Април 2024, 19:18:56 pm »
Фала ви, ќе наминам до Др. Ауто пошто ми е најблиску. Иначе оф топик, да не знаете исто од кај можам да земам добар компресор за пумпање на гуми?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #13436 на: 08 Април 2024, 19:22:16 pm »
Препорака за спреј или маст за гума на сончев покрив? Слушнав шкрипење на отварање пред некој ден па сакам превентивно да заштитам што е возможно да се заштити
Јас на Ес класата го средив со брејк клинер и силиконски спреј, првин темелно го исчистив со брејк клинер, го дувнав со компресорче(на пералната кај Настел во Тафталиџе) и после силиконски спреј секаде, ене го веќе 7-8 месеци нема никаков проблем а се користи секојдневно

Каков силиконски спреј стави?
На Мотип, ама ми го фалат доста Wurth-овиот

No turbo, no fun :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #13437 на: 08 Април 2024, 19:47:00 pm »
Фала ви, ќе наминам до Др. Ауто пошто ми е најблиску. Иначе оф топик, да не знаете исто од кај можам да земам добар компресор за пумпање на гуми?

Јас купив од Хубо, ама ич не ми текнува кој бренд беше. Мислам дека беше околу 2500 мкд.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #13438 на: 08 Април 2024, 19:56:29 pm »
Некој да препорача добар и искусен мајстор за менување на хладњак за Golf (5) Plus, 2006та година? Исто, ако знаете од кај можам да купам - пишете слободно :) Би било добро ако мајсторот е во Скопје
Мислам Гоце се викаше сервисот кај нова железничка, спроти поштата. Нуди и хладњаци за продажба, а нуди и поправка на постоечкиот. Еве, нема да го „препорачам“, али моето искуство е - „завршив работа“.

Овие шиткаат нови: http://www.ikotrust.mk

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13439 на: 10 Април 2024, 19:35:38 pm »
Препорачајте мајстор за проверка на предница во Штип. Човекот ми е близок пријател и е познат електроничар кој верувам дека и на други на форумов му помогнал и му направил услуга. Има проблем со тропање на заден дел на Опел Зафира, па моментакно бараме амортизери, но треба да се направи добра проценка дали се амортизери или чаури, да не дава дупло пари.