Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1955708 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #13095 на: 23 Јануари 2024, 23:23:18 pm »
П.С.
ко ќе проверуете дихтунг дали е издухан, на лер-гас или под туража ? Јер на 2000 рпм имат меурчиња, а на лер немат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #13096 на: 24 Јануари 2024, 16:01:22 pm »
П.С.
ко ќе проверуете дихтунг дали е издухан, на лер-гас или под туража ? Јер на 2000 рпм имат меурчиња, а на лер немат.
Дуе црева за антифриз? Мутен е антифризот? Меурчиња праи и жешка вода ако ти е отворено капачето од садот, ништо не ти кажуваат меурчињата, освен ако не се CO2 :)
Еве теткава ќе ти објасни: https://youtu.be/R8gjc9fdW_k

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13097 на: 25 Јануари 2024, 07:08:54 am »
Epa imat tester za co2 ? Misla opshto imat, ama vo mk dali imat ?
Inaku malu napuknato e rezervoarceto za antifriz, na 5-10.000mi begat 300-400 grama, no drzi do odreden pritisok, e sega  dali od tamo dishit ko kje dojt zort, dali ne gi duet crevata, kje go zalepam denojve pa kje vida dali kje gi prajt kamen crevata. Inaku antifrzot (mannol) e maten od shise, no e chist, rozev e seushte (2 god). Kje go dzirna videto vo tekov na denov.
https://files.fm/u/pd5f3yay5t#/view/tgph7xwgdt. @2krpm

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13098 на: 25 Јануари 2024, 07:43:39 am »
Epa imat tester za co2 ? Misla opshto imat, ama vo mk dali imat ?
Inaku malu napuknato e rezervoarceto za antifriz, na 5-10.000mi begat 300-400 grama, no drzi do odreden pritisok, e sega  dali od tamo dishit ko kje dojt zort, dali ne gi duet crevata, kje go zalepam denojve pa kje vida dali kje gi prajt kamen crevata. Inaku antifrzot (mannol) e maten od shise, no e chist, rozev e seushte (2 god). Kje go dzirna videto vo tekov na denov.
https://files.fm/u/pd5f3yay5t#/view/tgph7xwgdt. @2krpm
Де види што најдов:
https://servisnaoprema.com/shop/brend/hubitools/tester-za-curenje-rashladnog-sistema-co2-tecnost/
https://servisnaoprema.com/kontakt-makedonija/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13099 на: 25 Јануари 2024, 09:17:13 am »
da de, za takvo mislev. oti osim meurcinjata pod turaza nishto drugi nemat simptomi

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #13100 на: 25 Јануари 2024, 14:44:03 pm »
Смени го прво резервоарот за антифриз за да го елиминираш. Штом велиш меурчиња при туража, можно е, не би сакал, да е дихтунг во почетна фаза, кај мене така на почетокот губеше по малку антифриз.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
« Одговори #13101 на: 25 Јануари 2024, 19:03:52 pm »
Najdov ATV motor so zafatnina 110cc za deca vo Kosovo. Za 850 €. Prashanjeto mi e kolku se naplatuva carina za nego znae li nekoj. Fala
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13102 на: 25 Јануари 2024, 20:23:45 pm »
Смени го прво резервоарот за антифриз за да го елиминираш. Штом велиш меурчиња при туража, можно е, не би сакал, да е дихтунг во почетна фаза, кај мене така на почетокот губеше по малку антифриз.
Abe najarno toa shto go ppstira Simo... ali sekako kje treba kazanceto da se oprava..

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 299
« Одговори #13103 на: 26 Јануари 2024, 21:54:43 pm »
Moze nekoj da mi kaze kako da se orientiram na fiat tipo uljeto dali e vo red ili ne, dokade treba da bide?

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1038
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #13104 на: 26 Јануари 2024, 22:47:35 pm »
 sipka za maslo, min. i max. dzigi migi ...
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13105 на: 26 Јануари 2024, 23:14:47 pm »
П.С.
Дуе црева за антифриз? Мутен е антифризот? Меурчиња праи и жешка вода ако ти е отворено капачето од садот, ништо не ти кажуваат меурчињата, освен ако не се CO2 :)
али битно сега раат глата ми е. А казанчето ене  некој зафат голем да се смени.

Проверив со тестер, не е цо2, не пожолте течноста. Велиш да вриет водата ? не беше ни 80 степени... али битно не е цо2.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #13106 на: 26 Јануари 2024, 23:23:37 pm »
Добро е, колата ти е еколошки зелена чим нема цо2 ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13107 на: 26 Јануари 2024, 23:26:07 pm »
само саѓи :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13108 на: 27 Јануари 2024, 07:17:27 am »
П.С.
али битно сега раат глата ми е. А казанчето ене  некој зафат голем да се смени.

Проверив со тестер, не е цо2, не пожолте течноста. Велиш да вриет водата ? не беше ни 80 степени... али битно не е цо2.

Пиши кај ти проверија со тестер, ќе му се најде и на некој друг информацијата.
Штом не е CO2 друго нема што да излегува од дихтунгот на глава :) Или ЦО2 во антифризот или антифриз во ЦО2-то (односно во цилиндрите) :) Смени си го/залепи си го садот, и свиркај.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13109 на: 27 Јануари 2024, 11:53:51 am »
da, deneska e ubav den za lepenje na rezervoarceto/ili kazance, ili so i da e :D
071474334 Виктор но има и извесен Зоран Aрсовски, го имат на вибер групата „автомобилски муабети“, но немам контакт, ако го знае некој човекот нека пише контакт, баш и Виктор го пофали дека е коректен, негде спроти охис имал сервис