Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2239042 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #11955 на: 30 Мај 2023, 13:49:36 pm »
Дечки, да помогнеме на мој другар, не може да најде држач за менувач (позади) за Ланча Муса 1,9 ЈТД 74 кв (101 кс) 2005 година, каде да бараме (нема во Мега, нема во Аутоцентар) и успат бројче да ми прати од @Prcot некој, освен ако не види во меѓувреме дека е тагнат, благодарам однапред

Еве за кој држач се работи
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #11956 на: 30 Мај 2023, 14:06:06 pm »
Тие држачите ептен се терсене за итаљаните,посебно за ланчиа и алфа,ти пишав број у пп од прчо.
Ако не најдете барајте половен.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11957 на: 30 Мај 2023, 14:14:18 pm »
Дечки, да помогнеме на мој другар, не може да најде држач за менувач (позади) за Ланча Муса 1,9 ЈТД 74 кв (101 кс) 2005 година, каде да бараме (нема во Мега, нема во Аутоцентар) и успат бројче да ми прати од @Prcot некој, освен ако не види во меѓувреме дека е тагнат, благодарам однапред

Еве за кој држач се работи
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Мислам дека бројчето на делот е 51757966.
Го нема во Аутодок инаку ќе ти направев услуга.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #11958 на: 30 Мај 2023, 14:36:09 pm »
Prasaj ovde +38978414969

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11959 на: 30 Мај 2023, 14:41:45 pm »
Погледнете што може да се скрпи од Гранде Пунто/МиТо, држачов што го пушти @nestor04 е многу сличен со еден од тие за МиТо, само без тој делот што се наштрафува.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11960 на: 30 Мај 2023, 15:00:41 pm »
Ова е најевтино, сѐ друго што видов е над 200€. Ми рекоа дека во Македонија не се најдува таков дел нов.
Ако се нафати некој Гастарбајтер да го донеси и ако му одговара цената на другарот еве (79€ со бесплатна достава низ Германија):
https://augustin-group.de/p/motorhalter-hinten-1000288
Го има и тука по цена од 169€(дупло)
https://italo-fahrzeugteile.de/Ersatzteile-LANCIA/Getriebe/Motorlager-Getriebelager/Musa/Motorlager-Drehmomentstuetze-51757966.html

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
« Одговори #11961 на: 02 Јуни 2023, 05:35:23 am »
Дали некој знае негде некој да држи екрани за инструмент табли?
За голф 5.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11962 на: 02 Јуни 2023, 09:02:17 am »
Дали е веродостојно масло да се мери во гаража каде што гаражата има блага нагорнина и дали е веродостојно да ја пуштам во лер 30тина цм поназад каде што сама ќе застане без да ја палам да почекам минута две и да проверам масло додека е ладно?

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #11963 на: 02 Јуни 2023, 09:19:43 am »
Da 😁

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #11964 на: 02 Јуни 2023, 22:12:40 pm »
ABS ми светна на табла не гаси,  од кај да почнам да баратам?
Слегував еден малце заебан планински пат, на една длапка приметив кога почна да свети. Кога дојдов  на асвалт,  легнав долу  не гледам ништо на око да е откачено. Кочи нормално.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11965 на: 02 Јуни 2023, 22:15:52 pm »
Сензор на некое тркало за брзина.
Ама најдобро дијагностиката да си покажи.
Имам вадено, имам чистено доста такви сензори и во голем број од случаевите со брејк клинер се решава проблемот без да се купува нов или пак да тера така додека не се најде нов.
Еве нека стој бројчево за секој случај
Преден сензор - OEN 479109155R
Заден сензор - OEN 479006271R или OEN 479000010R
« Последно менување: 02 Јуни 2023, 22:27:27 pm nestor04 »

Отсутен Airedale

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #11966 на: 04 Јуни 2023, 23:11:31 pm »
Дечки здраво, возам Citroen V3 2010 год, 1.4 бензинец. Вчера по кратко возење, кога ја паркирав колата ми се уклучи перката за ладење. Откако ја изгасив колата, перката вртеше уште 10 мин. После тоа, ја возев уште 10км за да стигнам до дома, по 1км се изгаси и не се вклучи пак. Денес пак исто, се пали и во вожња и плус ми дава  antipolution faulty на дисплеј и ми светна сијаличката за моторот. Ја однесов кај еден мајстор во комшии и ми рече не е ништо, треба перката да работи и ја тргнал сијаличката за моторот што светеше. Вика дека на комјутер му давало проблем со турбината, ама терај немаш гајле. Секако не му верувам, сабајле ќе ја носам во Автонова, таму редовно ја сервисирам. Е сега, ме интересира, ако некој има искуство да даде совет или мислење околу проблемов, дали е нешто сериозно? Да напоменам дека пред година дена исто ми се уклучуваше перката и во Автонова ми рекоа дека е комјутерска грешка, ја избришале и ок си беше. Со претходната кола изгорена сум од мајстори и некако немам доберба, кога ќе видат женско што не разбира ништо, буквално си прават што сакаат. Исто, ќе ве замолам за предлог на асален сервис што работи со цитроени, бидејќи автонова ме изгореа со пари :D само да не е цилаз, бидејќи со нив имам лошо искуство.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #11967 на: 05 Јуни 2023, 00:00:08 am »
Дечки здраво, возам Citroen V3 2010 год, 1.4 бензинец. Вчера по кратко возење, кога ја паркирав колата ми се уклучи перката за ладење. Откако ја изгасив колата, перката вртеше уште 10 мин. После тоа, ја возев уште 10км за да стигнам до дома, по 1км се изгаси и не се вклучи пак. Денес пак исто, се пали и во вожња и плус ми дава  antipolution faulty на дисплеј и ми светна сијаличката за моторот. Ја однесов кај еден мајстор во комшии и ми рече не е ништо, треба перката да работи и ја тргнал сијаличката за моторот што светеше. Вика дека на комјутер му давало проблем со турбината, ама терај немаш гајле. Секако не му верувам, сабајле ќе ја носам во Автонова, таму редовно ја сервисирам. Е сега, ме интересира, ако некој има искуство да даде совет или мислење околу проблемов, дали е нешто сериозно? Да напоменам дека пред година дена исто ми се уклучуваше перката и во Автонова ми рекоа дека е комјутерска грешка, ја избришале и ок си беше. Со претходната кола изгорена сум од мајстори и некако немам доберба, кога ќе видат женско што не разбира ништо, буквално си прават што сакаат. Исто, ќе ве замолам за предлог на асален сервис што работи со цитроени, бидејќи автонова ме изгореа со пари :D само да не е цилаз, бидејќи со нив имам лошо искуство.
А како се движи колата кога ке се вклучи перката и кога ке светне на шал табла?
Французите имаат заштита ако не чини бомбина се пушта перката и светнува на шал табла грешката...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11968 на: 05 Јуни 2023, 00:03:37 am »
Колата мора прво на компјутерска дијагностика детално да се прегледа, да се проверат сензорите и во возење. Ние работиме такво нешто но се наоѓаме во Прилеп, ако не ти е далеку може за евтино да ја средиме.
Ако не е возена колата провери дали имаш антифриз моментално. Во најлош случај можи да биди дихтунг на декла доколку нивото на антифриз е ниско и пораката "antipollution fault" се вклучува кога соодносот воздух/гориво не е во ред. Типувам на ниско ниво на антифриз.
Edit: Чекај, која турбина жити се? Тој мотор е без турбина.
« Последно менување: 05 Јуни 2023, 00:36:57 am nestor04 »

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #11969 на: 05 Јуни 2023, 07:47:28 am »
@Airedale Доколку не се реши проблемот со советите и препораките дадени тука, моја препорака за сервис Виталеда (локација Маџари, може и бројче да ти дадам), а некои од дечките препорача и еден сервис во Чаир (кој додуша уште не сум го посетил и немам лично искуство).
Претпоставката е мајката на сите заебувања