Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1989613 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #11775 на: 16 Април 2023, 17:17:45 pm »
Два пати дуќанот до сеа менува локација ако е на исто место сеуште би требало да е тука: 42.0301749, 21.4448398 по спустот надоле па одма десно.
 Едит: еве и слика за појасно да биде

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
« Одговори #11776 на: 16 Април 2023, 19:55:44 pm »
Два пати дуќанот до сеа менува локација ако е на исто место сеуште би требало да е тука: 42.0301749, 21.4448398 по спустот надоле па одма десно.
 Едит: еве и слика за појасно да биде(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пред 1 месец купував јас, тука беше.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5958
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11777 на: 19 Април 2023, 23:58:21 pm »
Не знам дали е за тука прашањево, повеќе накај естетско одржување мава, ама да.
Дали се исплати да ги земам овие 3 работи за 750 денари бидејќи кај мене почна кожата да покажува знаци на лупење, нелој многу дебел материјал е и дури не можам рачната да ја спуштам. Дали вреди ова танко материјалче за да издржи година-две или пак да давам пари кај Љупче тапацерот(доста познат на Прилепчани и Битолчани) за да ми направи ОЕМ кожни навлаки?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11778 на: 20 Април 2023, 08:50:58 am »
Купи ги евтините, не ја спремај колата за следниот газда. :)

Брзо ќе дојде време кога ќе сакаш да патуваш повеќе со колата, а ако памтам добро немаше твојата клима, па брзо ќе се решиш да ја смениш.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2175
« Одговори #11779 на: 20 Април 2023, 09:34:43 am »
Изгледа  полека полека пушта душа ламелата на алфата. Неколку пати во 6та има прошлајфовано и почна да треси на секое тргнување и ко ке ја враќам од 3та во 2ра исто затресва. Е сега планот е да се донеси од ЕУ цел коплет со се замаец пошто е повтин скоро 150е од кај нас, еве и линк од производот, по код на мотор одговара со собраќајната (937А5000) пиши и кај мене е сега има ризик нешто друго да е различно? Некој поупатен во оваа работа можи да кажи мислење или совет

https://www.autodoc.de/valeo/7938139
Прашај тука за цена. Овај ти е во Лерин, за еден ден обично му стигаат од Солун нарачките. Пиши му на Вибер или звони му. Збора Македонски.
Ако ти одговара цената, ќе ти ја порача, ќе си одиш после на гиро и кафе и благо во rivoo и ќе си завршиш работа.

Еве и локација Pierias Konstantinos
https://maps.app.goo.gl/y7NbpFev1R25q7fD6

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11780 на: 20 Април 2023, 10:55:49 am »
Купи ги евтините, не ја спремај колата за следниот газда. :)

Брзо ќе дојде време кога ќе сакаш да патуваш повеќе со колата, а ако памтам добро немаше твојата клима, па брзо ќе се решиш да ја смениш.
Се спрема полека како второ возило додека не ми помини забраната за над 77KW.
Имам патувано и без клима во корса ц и на иста дестинација со астра г со клима(се префрлав од една во друга кола зошто во корсата имаше мало дете кое почна да повраќа од жештина), има огромна разлика ама тоа лето беше +40.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11781 на: 21 Април 2023, 10:09:02 am »
Клабери, дали има рикверц светло на лева страна на Citroen C3 2021 или само на десно?
Другаров враќаше рикверц пред мене и гледам не свети и му велам прегорено ти е, ќе одел Скопје да го менува, дај му велам не се стегај толку јас можам да го сменам не е филозофија.
Е сега гледам на youtube пишува 12V 21W Fog light bulb (red bulb on the left side) or reversing light (clear bulb on the right side)
Дали на истото место е ставена сијаличка за магла на левата страна наместо сијаличка за рикверц?
Некој имаше таков Citroen на форумов знам.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #11782 на: 21 Април 2023, 10:36:04 am »
Клабери, дали има рикверц светло на лева страна на Citroen C3 2021 или само на десно?
Другаров враќаше рикверц пред мене и гледам не свети и му велам прегорено ти е, ќе одел Скопје да го менува, дај му велам не се стегај толку јас можам да го сменам не е филозофија.
Е сега гледам на youtube пишува 12V 21W Fog light bulb (red bulb on the left side) or reversing light (clear bulb on the right side)
Дали на истото место е ставена сијаличка за магла на левата страна наместо сијаличка за рикверц?
Некој имаше таков Citroen на форумов знам.
Мислам дека си грешка ,користи p21w и има само на десната страна сијаличка

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11783 на: 23 Април 2023, 00:01:10 am »
Клабери едно глупаво и кратко прашање.
Имам другар со Голф 4ка 1.9 ТДИ 90ка (мислам дека е ремапиран) и сака да се "бркниме" со моја кола до 105кс, моментално таква ми е само астрата(1.4 90кс атмо бензин) , но нема турбо и знам дека на меѓузабрзувања е побрз.
Дали имам шанси или тешко?
Или доколку има таков па сака по некоја сума да се трка може да го предложам. И да, ми напомена за да биде фер колата да не е ремапирана, а таква немам.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 223
« Одговори #11784 на: 23 Април 2023, 00:30:08 am »
Имам другар со Голф 4ка 1.9 ТДИ 90ка (мислам дека е ремапиран) и сака да се "бркниме" со моја кола до 105кс, моментално таква ми е само астрата(1.4 90кс атмо бензин) , но нема турбо и знам дека на меѓузабрзувања е побрз.
Или доколку има таков па сака по некоја сума да се трка може да го предложам. И да, ми напомена за да биде фер колата да не е ремапирана, а таква немам.

Читајќи ти ги постовите стварно човек да се замисли дали тролаш или толку ти сече

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11785 на: 23 Април 2023, 00:32:35 am »
Зошто бе друже?
Шо ако се пуштиме по затворен пат, а притоа безбеден каде што многумина ги тестирале своите возила?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #11786 на: 23 Април 2023, 01:31:04 am »

Мислам дека @Спенсер ima takvo vozilo, ako se soglasi moze da go predlozis nego.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #11787 на: 23 Април 2023, 02:12:49 am »
Противникот е искусен доста, работи како механичар, а воедно каде што работи нњговите колеги се занимаваат со чиптјунинг и електроника и е доста запознаен со тие работи. Единствено се имаме пробано еднаш, јас возев со втора брзина бидејќи во неа колата е најреспонзивна и крена солидни 90 км/ч. и бевме доста голема разлика.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6787
  • Бенве сие бенве
« Одговори #11788 на: 23 Април 2023, 05:24:51 am »
Со самото тоа што е голф откажи се од намерата, од старт си губитник. Кажи му @Sase91

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3523
« Одговори #11789 на: 23 Април 2023, 06:27:05 am »
Да се пуштиме со Туранот ако сака, таман и мојот е едно 2 пати ремапиран.