Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: BraneMKD на 20 Ноември 2021, 21:53:43 pmМи се појавува некој глуп проблем со температура на мотор. Неколку пати кога излегувам на автопат температурата оди над 90 и се појавува на екран предупредување, успорувам и се враќа назад на 90 и нема гајле после тоа за цело возење. Проблемот е секогаш кога колата е под 90 и ке излезам на автопат. Читав по интернет и доста пријавуваат ист проблем со некој електро вентил што блокира вода да циркулира до 90 и после тоа треба да го отвори ама не го отвара на прва, веројатно се заглавува. Ако е колата 90 пред да излезам на автопат не се појавува ништо. Се работи за VW Passat 2.0 tdi 150 2017 со 90к пројдено. Некоја препорака за мајстор да провери и среди ?Mitrevski, Sashe Dr. Avto, ili Porsche. Jas godina dena vozev ama so 1.6 TDI, sekoj den na avtopat so nepostignata rabotna temperatura ama vo tie 50 iljadi km ne pojavi vakvOv problem
Ми се појавува некој глуп проблем со температура на мотор. Неколку пати кога излегувам на автопат температурата оди над 90 и се појавува на екран предупредување, успорувам и се враќа назад на 90 и нема гајле после тоа за цело возење. Проблемот е секогаш кога колата е под 90 и ке излезам на автопат. Читав по интернет и доста пријавуваат ист проблем со некој електро вентил што блокира вода да циркулира до 90 и после тоа треба да го отвори ама не го отвара на прва, веројатно се заглавува. Ако е колата 90 пред да излезам на автопат не се појавува ништо. Се работи за VW Passat 2.0 tdi 150 2017 со 90к пројдено. Некоја препорака за мајстор да провери и среди ?
Не можеш со тој шублер да мериш. Ти треба микрометар:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: Simo - Carrier159 на 23 Ноември 2021, 19:04:48 pmНе можеш со тој шублер да мериш. Ти треба микрометар:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)2mm ne mozi da lazi, pojke me zagrizvat tie liniite sho seSent from my SM-G770F using Tapatalk
Мене ми личи на отисок од гуртната.