Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Zdravo decki. Ne znam dali postoi veke prasanje slicno na moeto no imma problem I mi treba bas dogovor so slicno iskustvo. Pred izvezbo vreme mojot Citroen C4 1.6hdi pocna da isfrla siv Chad pozadi I smrdese na izgoren maslo. Posle izvesno vreme se pojavi I kompijuter ska greska za proverka na maslo. Mehanicar konstatira loso turbo Pa se Za men turboto so novo. Posle dve nedeli voznja od servisot istata greska se pojavi no ovaj pat siviot chat drastic o namalen no sepak vidliv pod posilna turaza. Mi sugetiraa deka kapackata za dotur na maslo mu e slaba mana na ovie motor I cesto pukala pa moze motorot da Produva od ramu I da go turka masloto. Po nekoja logika mene mi gleda deka ke Treb masleni kaeiki menvanje so ogled na km od 197000. Ne sum tolku pameten da kazam no mi Treba pomos zatoa sto mozi e da nagoduvme I da menvame delovi nepotrebno a da ima sosem tret problem. Ne sum finansiski tolku moken posle promena na nova turbina da prodolzam so mehanicarot da nagoduvme sto e. Fala za bilo koja pomos
Цитат: Naum38 на 31 Мај 2021, 19:42:12 pmZdravo decki. Ne znam dali postoi veke prasanje slicno na moeto no imma problem I mi treba bas dogovor so slicno iskustvo. Pred izvezbo vreme mojot Citroen C4 1.6hdi pocna da isfrla siv Chad pozadi I smrdese na izgoren maslo. Posle izvesno vreme se pojavi I kompijuter ska greska za proverka na maslo. Mehanicar konstatira loso turbo Pa se Za men turboto so novo. Posle dve nedeli voznja od servisot istata greska se pojavi no ovaj pat siviot chat drastic o namalen no sepak vidliv pod posilna turaza. Mi sugetiraa deka kapackata za dotur na maslo mu e slaba mana na ovie motor I cesto pukala pa moze motorot da Produva od ramu I da go turka masloto. Po nekoja logika mene mi gleda deka ke Treb masleni kaeiki menvanje so ogled na km od 197000. Ne sum tolku pameten da kazam no mi Treba pomos zatoa sto mozi e da nagoduvme I da menvame delovi nepotrebno a da ima sosem tret problem. Ne sum finansiski tolku moken posle promena na nova turbina da prodolzam so mehanicarot da nagoduvme sto e. Fala za bilo koja pomosА кој е механичарот?Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Цитат: Busav на 31 Мај 2021, 19:55:01 pmЦитат: Naum38 на 31 Мај 2021, 19:42:12 pmZdravo decki. Ne znam dali postoi veke prasanje slicno na moeto no imma problem I mi treba bas dogovor so slicno iskustvo. Pred izvezbo vreme mojot Citroen C4 1.6hdi pocna da isfrla siv Chad pozadi I smrdese na izgoren maslo. Posle izvesno vreme se pojavi I kompijuter ska greska za proverka na maslo. Mehanicar konstatira loso turbo Pa se Za men turboto so novo. Posle dve nedeli voznja od servisot istata greska se pojavi no ovaj pat siviot chat drastic o namalen no sepak vidliv pod posilna turaza. Mi sugetiraa deka kapackata za dotur na maslo mu e slaba mana na ovie motor I cesto pukala pa moze motorot da Produva od ramu I da go turka masloto. Po nekoja logika mene mi gleda deka ke Treb masleni kaeiki menvanje so ogled na km od 197000. Ne sum tolku pameten da kazam no mi Treba pomos zatoa sto mozi e da nagoduvme I da menvame delovi nepotrebno a da ima sosem tret problem. Ne sum finansiski tolku moken posle promena na nova turbina da prodolzam so mehanicarot da nagoduvme sto e. Fala za bilo koja pomosА кој е механичарот?Sent from my Redmi Note 8 Pro using TapatalkNe bi spomnuvap iminja I lokacii, toa e bas ne bitno I licna privatnost negova I ne bi bilo fer izviniSent from my LYA-L29 using Tapatalk
Цитат: Naum38 на 31 Мај 2021, 20:09:07 pmЦитат: Busav на 31 Мај 2021, 19:55:01 pmЦитат: Naum38 на 31 Мај 2021, 19:42:12 pmZdravo decki. Ne znam dali postoi veke prasanje slicno na moeto no imma problem I mi treba bas dogovor so slicno iskustvo. Pred izvezbo vreme mojot Citroen C4 1.6hdi pocna da isfrla siv Chad pozadi I smrdese na izgoren maslo. Posle izvesno vreme se pojavi I kompijuter ska greska za proverka na maslo. Mehanicar konstatira loso turbo Pa se Za men turboto so novo. Posle dve nedeli voznja od servisot istata greska se pojavi no ovaj pat siviot chat drastic o namalen no sepak vidliv pod posilna turaza. Mi sugetiraa deka kapackata za dotur na maslo mu e slaba mana na ovie motor I cesto pukala pa moze motorot da Produva od ramu I da go turka masloto. Po nekoja logika mene mi gleda deka ke Treb masleni kaeiki menvanje so ogled na km od 197000. Ne sum tolku pameten da kazam no mi Treba pomos zatoa sto mozi e da nagoduvme I da menvame delovi nepotrebno a da ima sosem tret problem. Ne sum finansiski tolku moken posle promena na nova turbina da prodolzam so mehanicarot da nagoduvme sto e. Fala za bilo koja pomosА кој е механичарот?Sent from my Redmi Note 8 Pro using TapatalkNe bi spomnuvap iminja I lokacii, toa e bas ne bitno I licna privatnost negova I ne bi bilo fer izviniSent from my LYA-L29 using TapatalkИмаше еден сервисер што се збореше на форумов, голем преварант бил. нема да го изедеме мајсторот ако го кажеш, да не испадне да одиш кај тој па да те бричи на суво.
Ситото претпоставувам се затнува од грешна спецификација на масло, а не од градација.Јас би ти рекол да ги погледнеш и гумиците на вентили, на некои коли се менуваат и без отварање мотор.
VW 2.0TDI 140KС Еуро 5 2010г шо маани имат 😁?Со уљената пумпа мислам претходниот 2.0ТДИ имаше проблем,на овој поновиот отклонето е?Sent from my VTR-L09 using Tapatalk