Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2239080 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #7830 на: 18 Октомври 2019, 08:57:58 am »
препорачајте бренд или продавница за делови каде можам да набавам квалитетни држачи за мотор?
Сум слушнал многу пофални зборови и позитивни искуства за Hutchinson држачи за мотор, а дали има кај нас не знам, како и тоа дали прават за сите модели
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #7831 на: 18 Октомври 2019, 09:03:25 am »
чеки сега, кален челик се изел од гума ? ептен да е изедена гумата, па да фаќало на федер па така да си возел 10к км... Сум крпел семеринзи со силикон, али на машина за перење, не на радилица  :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7832 на: 18 Октомври 2019, 16:55:13 pm »
препорачајте бренд или продавница за делови каде можам да набавам квалитетни држачи за мотор?
Сум слушнал многу пофални зборови и позитивни искуства за Hutchinson држачи за мотор, а дали има кај нас не знам, како и тоа дали прават за сите модели

Ако судиме според нивните делови за подвозје... ПепеЉ. :)

TRW, Lemforder, Moog, ОEM од овластен и уште по некој бренд за квалитетно. Се друго е колку да пројде 3-4 години, па пак менување.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7833 на: 18 Октомври 2019, 18:44:35 pm »
Никако не ми беше логична приказната што ми ја сервираа за барање семеринг со помал внатрешен дијаметар.

Се сетив денес да се исконсултирам со Илија фиат околу наводното јадење на радилицата на местото каде има контакт семерингот.
Со тек на време можело да се појави такво нешто во десетти дел од mm но тоа не би било причина за протекување уље со нов семеринг, туку од неправилна монтажа на семерингот.

Муабетите што ми ги направија за барање семеринг со помал дијаметар, кратење федерче...
Некокаш, кога деловите не биле достапни се правеле такви импровизации, не претставувало никаков проблем во функционалноста. Но ако може да се најде адекватен дел, нема потреба од такво нешто. :)

Ко пита, не скита ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7834 на: 18 Октомври 2019, 19:56:31 pm »
„Со тек на време можело да се појави такво нешто во десетти дел од mm но тоа не би било причина за протекување уље со нов семеринг, туку од неправилна монтажа на семерингот“ хехе може некој молекул да се пренел ебаго и од тука баш ќе течело уље.
Ептен ептен порано семеринзите биле сосем на друг принцип, на принцип на пумпа што го пумпала уљето навнатре... ама и нај лош модерен семеринг е 10х пати подобар од ними.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #7835 на: 18 Октомври 2019, 22:51:50 pm »

Ако судиме според нивните делови за подвозје... ПепеЉ. :)

TRW, Lemforder, Moog, ОEM од овластен и уште по некој бренд за квалитетно. Се друго е колку да пројде 3-4 години, па пак менување.

имаш идеја кај би можел да набавам од овие TRW, Lemforder, Moog, итн ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7836 на: 18 Октомври 2019, 23:34:38 pm »
Lemforder vo kris i tom. Imash 2 tipa vnimavaj.

Отсутен Oliverco777

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #7837 на: 19 Октомври 2019, 06:37:08 am »
Каде да најдам мајстор за сервис на табла, брзинометарот не работи, стрелката за бензин варира, километражата е закочена, а обртаите работат,
Ауди А3 98
Фала!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7838 на: 19 Октомври 2019, 06:51:13 am »
Каде да најдам мајстор за сервис на табла, брзинометарот не работи, стрелката за бензин варира, километражата е закочена, а обртаите работат,
Ауди А3 98
Фала!

кај нас на волвото дупеше така, некој мајстор во Кавадарци го среди, ако ти одговара да видам да побарам бројче

Отсутен Oliverco777

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #7839 на: 19 Октомври 2019, 11:27:07 am »
Ауди А3 98
Фала!

кај нас на волвото дупеше така, некој мајстор во Кавадарци го среди, ако ти одговара да видам да побарам бројче

Не ми е регистрирана за до Кавадарци да ја возам, ако имаш бројче од него пушти ми, автоелектроничар е? Фала ти

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #7840 на: 19 Октомври 2019, 13:18:12 pm »
Момци ај ќе ве молам ако некој имал искуство со момциве да сподели мислење:
https://www.facebook.com/AutopartsBavarian/

Прашав за BMW маслото цена и се изненадив кога ми вратија 600ден за Литар.. пишаа оригинал било.. а 4 Литарското 5w40 Magnatec = 2000ден.

Е сега кога прашав за делов цената... 4750ден.
https://www.autodoc.bg/beru/994099

Не знам дали да си имам работа со нив или да игнорирам.

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 171
« Одговори #7841 на: 19 Октомври 2019, 16:01:01 pm »
Дечки, каде да се купи капаче за 12в наместо запалка за во кола?
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #7842 на: 19 Октомври 2019, 16:05:58 pm »
Дечки, каде да се купи капаче за 12в наместо запалка за во кола?
Купи си usb полнач наместо капаче. https://kinjadeals.theinventory.com/this-tiny-usb-car-charger-has-a-tiny-price-to-match-1819053286

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7843 на: 19 Октомври 2019, 17:41:33 pm »
Добив порака од член на форумов дека можам во Еуро07 да го најдам семерингот со потребните спецификации.

Купено за 500 денари :)
Заштедено и време и пари :)
Може колата да оди на мајстор, иако не беше за брзање работата.
Ете како фино се сложуваат коцките кога се споделуваат информации и дилеми :)

Благодарам

Отсутен vladok

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #7844 на: 21 Октомври 2019, 08:55:16 am »
Како можам да го исклучам сигналот за сервис ,