Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2232233 пати)

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #6255 на: 15 Мај 2018, 01:32:14 am »
Хаха не, али ако се женам знаејќи се себеси зачестено сценарио ке биди :д
Него ке рашетавам за пецање низ Грција и кај нас, има некој предели премногу мечка има 2 пати имам зачекано околу шатор, неќам third time's the charm да биди :D

Кога ќе те види мечката оптегнат во гепек, гледаш стресе малце да провери амортизерите до кај ти се.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #6256 на: 15 Мај 2018, 13:33:55 pm »
Љуѓе, да прашам...

Пошто подолго време не е возена колата, да не треба некои мерки да се преземат?
Чат-пат е стартан моторот чисто онака, да поработи во место, ама еве, во прошливе скоро 11 недели, има поминато само 15ина километри.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6257 на: 15 Мај 2018, 13:40:34 pm »
Љуѓе, да прашам...

Чат-пат е стартан моторот чисто онака, да поработи во место, ама еве, во прошливе скоро 11 недели, има поминато само 15ина километри.

Или ти или сопругата вртете по 200, 300 метри на 2 недели, барем гумите да си останат еластични (и да не стојат на иста точка цело време).

За други ствари нема потреба, дури и палењето би рекол дека е непотребно. Стоела 1 недела колата, целото масло во картер се собрало, и со палењето го тераш моторот сув да вергла. Бонус што работи кратко, внатрешните делови на блокот загреваат, надворешните остануваат ладни и се создава кондензација. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #6258 на: 15 Мај 2018, 13:47:11 pm »
Љуѓе, да прашам...

Ќе дојдам за викендот да ја извозиме на автопат, да излезат црнилата низ ауспух.   ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #6259 на: 15 Мај 2018, 13:54:14 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #6260 на: 15 Мај 2018, 13:56:33 pm »
За други ствари нема потреба, дури и палењето би рекол дека е непотребно. Стоела 1 недела колата, целото масло во картер се собрало, и со палењето го тераш моторот сув да вергла. Бонус што работи кратко, внатрешните делови на блокот загреваат, надворешните остануваат ладни и се создава кондензација. :)

Не се грижи за ова. Ако сега го изгасиш моторот, маслото веке до утре ова време ќе биде целосно симнато во картер и по само 24 часа неработење ќе го запалиш моторот сув.
Од друга страна на тема акумулатор, мене сегашниот акумулатор кој воедно е речиси 5 години стар, еден период од септември до декември во 2015 година ми стоеше на опелот воопшто незапален. Кога ми цркна првичниот акумулатор на шкодата, го ставив тој од опелот, еве го си ја врши работата како да е нов (пу да не го урочам)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #6261 на: 15 Мај 2018, 14:06:28 pm »
Акумулаторот беше проверен на почетокот на зимата, негде на средина ноември, сосема солиден си беше.

OnStar дијагностиката не јавува ништо ванредно (освен за притисокот во гумите, ама немам сензори на зимските, така да, нормално е).

Јас не можам да возам, а жена ми не смее (неважечка дозвола), па еве, со @Luki Junior ќе ја наредиме :)

Отсутен Ljupcho

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #6262 на: 15 Мај 2018, 15:27:23 pm »
луѓе препорачајте ми буџет летни гуми со димензии 225/45/17 ?. Фала ви однапред и имајте убав ден.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #6263 на: 15 Мај 2018, 15:33:55 pm »
Имаш во Мотоцентар, Стоп&Го, или те мрзи да се јавиш ? :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6264 на: 15 Мај 2018, 16:06:42 pm »
Љуѓе, да прашам...

Истреси рѓата и вози.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #6265 на: 15 Мај 2018, 17:52:21 pm »
Дечки абе на бмвто веќе 1 недела ме живцира некое тропкање назад.. Значи почнувам да ја возам колата и на дупки ми чучка нешто назад лево.. Мавам на кочница нагло и престанува.. После одредено време пак почнува да чучка..

Да не ме разбери некој погрешно, внатре во ентериерот се дешава околу задното стакло евентуалн задниот стуб.. Се мислам дека е некое штравче или па кабле па така да прави..

Дали имал некој ваков проблем или па некоја идеја како да се реши ?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6266 на: 15 Мај 2018, 18:40:18 pm »
Ко си клецал на некоја да не и испаднала обетка? :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6267 на: 15 Мај 2018, 18:53:54 pm »
Изјачај елипсите погласно и уживај.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #6268 на: 16 Мај 2018, 14:14:02 pm »
Ко си клецал на некоја да не и испаднала обетка? :D
Хм ич не ни помислив на ова.. Ќе проверам :D

Изјачај елипсите погласно и уживај.
Абе тоа и на 5% гласност не се слуша, али многу нервира... Веројатно 90% членови тука знаат како е да ти чучка нешто внатре во цела тишина (кај кого како) која ти ја нуди колата..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6269 на: 16 Мај 2018, 15:34:17 pm »
Амортизер од гепекот?