Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2229857 пати)

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #6240 на: 12 Мај 2018, 21:14:59 pm »
Se raboti za Vw polo 1.4 8v 1999 god.
Pred eden mesec crkna akumulatorot pa kupiv nov. Denes ne sakase da vergla odnosno pri obid za palenje ednas ke zavergla i pocna da straka nesto i se resetirsse saatot, kilometrazata itn. Na guranje si zapali bez problem. Odma otidov kaj sto go kupiv noviot akum. da go reklamiram. Oni me prepratija kaj servisot sto bil za niv (Topla) sma ne rabotea. Mislev za tie pola saat vozikanje niz grsd ke se podnapuni malku ama jok, na guranje morase. Nakaj doma pominav kaj majstorot sto mi ja odrzuva i samo sto zavergla malku vika deka ne e do akumulatorot. Probavme so kabli za da mi dokaze i stvarno istoto go pravese i togas. I sega?
Mozda a nepovrzano ama pred da go smenam stariot akum. mi smenija cetkici i eden kako plasticen zapcanik na alanserot zatoa sto pri palenje imase eden los zvuk kako grebenje i tropanje nekolku sekundi. Ma da tropanjeto i ne se izgubi celosno pri sekoe palenje.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #6241 на: 13 Мај 2018, 16:20:29 pm »
Pred eden mesec crkna akumulatorot pa kupiv nov. Denes ne sakase da vergla odnosno pri obid za palenje ednas ke zavergla i pocna da straka nesto i se resetirsse saatot, kilometrazata itn. Na guranje si zapali bez problem. Odma otidov kaj sto go kupiv noviot akum. da go reklamiram. Oni me prepratija kaj servisot sto bil za niv (Topla) sma ne rabotea. Mislev za tie pola saat vozikanje niz grsd ke se podnapuni malku ama jok, na guranje morase. Nakaj doma pominav kaj majstorot sto mi ja odrzuva i samo sto zavergla malku vika deka ne e do akumulatorot. Probavme so kabli za da mi dokaze i stvarno istoto go pravese i togas. I sega?
Mozda a nepovrzano ama pred da go smenam stariot akum. mi smenija cetkici i eden kako plasticen zapcanik na alanserot zatoa sto pri palenje imase eden los zvuk kako grebenje i tropanje nekolku sekundi. Ma da tropanjeto i ne se izgubi celosno pri sekoe palenje.
Кај татко ми така правеше кога беше измедтено палењето. Провери го тоа.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6242 на: 13 Мај 2018, 22:57:31 pm »
Ми треба препорака за мајстор, по можност од Скопје, што се разбира од менувачка кутија и мост за Simca Chrysler 1307.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #6243 на: 14 Мај 2018, 00:20:54 am »

Бендексот да не ти прави проблем? Пробај чукни го анласерот со нешто пред да палиш и види дали ќе запали.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #6244 на: 14 Мај 2018, 12:18:25 pm »
Resen e problemot. Se skrsila osovinata na alanserot. Srekja sto zamaecot ne go povlekol skrseniot del pa da napravi ogromna belja. Inace mi baraa basnoslovni sumi samo za osovinata taka da montiran e poloven alanser, otvoren i proveren od elektricarov

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6245 на: 14 Мај 2018, 15:48:53 pm »
http://www.makedonski.info/show/анкетира/св.%20и%20несв#анласер/м

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #6246 на: 14 Мај 2018, 21:52:00 pm »
Глупо прашање ама сепак да прашам, ќе спијам неколку дена во меганот оваа и наредната недела за да не останам со празен акомулатор нема зијан ако го извадам само плусот?
Едит: двајца врапци 176/7 како мене комотно можат да спијат испружени :Д
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #6247 на: 14 Мај 2018, 22:06:25 pm »
Нема никаков зијан. Туку не знам што планираш ама не би требало да појде до сосем акумулаторот ако ја палиш колата да поработува по малку или ако ја возиш. Ова нормално со пазење на потрошувачка на струја.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #6248 на: 14 Мај 2018, 22:11:39 pm »
Глупо прашање ама сепак да прашам, ќе спијам неколку дена во меганот оваа и наредната недела за да не останам со празен акомулатор нема зијан ако го извадам само плусот?
Едит: двајца врапци 176/7 како мене комотно можат да спијат испружени :Д(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Друже, те средила сопругата, чим спиеш во меганот неколку дена....

Си ја оплескал дебело...

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #6249 на: 14 Мај 2018, 22:20:48 pm »
Хаха не, али ако се женам знаејќи се себеси зачестено сценарио ке биди :д
Него ке рашетавам за пецање низ Грција и кај нас, има некој предели премногу мечка има 2 пати имам зачекано околу шатор, неќам third time's the charm да биди :D
« Последно менување: 14 Мај 2018, 22:26:57 pm vladic3110 »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6250 на: 14 Мај 2018, 23:14:26 pm »
Јас зашто пекам за караван, вака морам да седам мирен.
Пали ја преку 4-5дена, не се исплати ризикот за 200 ден. После ќе треба мечката да ја молиш да те гура :)
Зијан, радиото ако не е кодирано не би требало да има, нити па треба да се испразни здрав акумулатор на кола за месец дена, ама од кај знаеш што ќе му текне.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #6251 на: 14 Мај 2018, 23:27:39 pm »
Шал таблата е дигитална и свети на секое отварање врата, ако оставам врата/багажник не се гаси или пак по долго време се гаси.. Јбг ми текна сеа ќе видам сабајле ако има осигурач на клњмите да го извадам.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #6252 на: 14 Мај 2018, 23:32:36 pm »
Доколку немаш оставено клуч во бравата (картица во твојов случај), после одредено време ќе се изгаснат сите ламбички. Не би требало да имаш проблем.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #6253 на: 14 Мај 2018, 23:35:54 pm »
Strakni ja karticata na zaklucuvanje so otvorena vrata ke ugasi strujata komplet. Barem kaj megan 2 e vaka a kaj 3jkata ne sum probal.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6254 на: 15 Мај 2018, 00:40:04 am »
Аман бре, не се замарај и онака ќе ја палиш по 15 минути да се греете навечер.