Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2663731 пати)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 284
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5715 на: 21 Декември 2017, 16:33:47 pm »
Кај мене (друг бренд) кога е температурата под 3 степени свири од инструмент табла. Тоа се случува и во возење ако падне под 3 степени и пред палење ако е под 3 степени надвор. Ми личи на истата ситуација. Како едно известување да бидеш свесен дека е ладно и да си повнимателен додека загрее.
Kolata ja imam cetiri godini i sega ovaa zima prvpat misedesava .. se mislam do plinot da e nesto nekoj senzor oti prosla zimav nemav plin ne mi pravese vaka. Drug mi spomna poradi slab akumulator ama pali dobro.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45016
  • Il Moderatore
« Одговори #5716 на: 21 Декември 2017, 16:41:34 pm »
Дали сите коли со електрична паркинг кочница имаат HSA (Hill Start Assistent)?
Јас го имам истото со мануелна, мислам дека повеќе зависи од можностите на ABS/ASR/MSR/EBD/VDC/ESP или кои уште све не кратенки ги имаше системот  :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #5717 на: 21 Декември 2017, 16:47:06 pm »
Кај мене (друг бренд) кога е температурата под 3 степени свири од инструмент табла. Тоа се случува и во возење ако падне под 3 степени и пред палење ако е под 3 степени надвор. Ми личи на истата ситуација. Како едно известување да бидеш свесен дека е ладно и да си повнимателен додека загрее.
Kolata ja imam cetiri godini i sega ovaa zima prvpat misedesava .. se mislam do plinot da e nesto nekoj senzor oti prosla zimav nemav plin ne mi pravese vaka. Drug mi spomna poradi slab akumulator ama pali dobro.
Ако имаш дијагностика од оние со блутут на обд2 прочитај ја колата. Ако е стварно грешка ќе ја видиш со обд2.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #5718 на: 21 Декември 2017, 16:50:50 pm »
Дали сите коли со електрична паркинг кочница имаат HSA (Hill Start Assistent)?
Јас го имам истото со мануелна, мислам дека повеќе зависи од можностите на ABS/ASR/MSR/EBD/VDC/ESP или кои уште све не кратенки ги имаше системот 

Абе да, ама со мануелна, можеш “под ручна” да тргнеш на угорница. Со оваа не можеш, па затоа ми е прашањето :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #5719 на: 21 Декември 2017, 16:57:28 pm »
Не се гасат сите електрични под гас?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30676
    • CARclub.mk
« Одговори #5720 на: 21 Декември 2017, 17:30:22 pm »
Сите на кои сум налетал до сега. Може да има повеќе или помалку отпор, али сите се гаселе eventually.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #5721 на: 21 Декември 2017, 17:58:31 pm »
Имаш чек енџн сијаличка, закачи ја на компјутер, да не зеза некој сензор, а инаку нормално е да крене вртежи на ладен мотор.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
« Одговори #5722 на: 21 Декември 2017, 19:04:13 pm »
Мене ми промакна дека чек енџин сијаличето не се изгаси после палење. Има нешто сигурно проблем.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #5723 на: 21 Декември 2017, 23:04:46 pm »
Сите на кои сум налетал до сега. Може да има повеќе или помалку отпор, али сите се гаселе eventually.
На пасат Б6 не се исклучува сама рачната кога тргнуваш. Освен примерокот кој го возев да беше фаличен нешто.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
« Одговори #5724 на: 21 Декември 2017, 23:05:55 pm »
Дали некој има линк да прати по приватна порака за декодер/калкулатор за код на радио ? Или ќе ви пратам потребни информации да ми врати некој код.

Се работи за Audi A3 1.8T 1998  со радио Grunding Gamma AUZ2Z3S.

Го имаме гарантниот лист ама не го пишува таму. Или да не знаете дали е запишан негде во колата ?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7132
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5725 на: 21 Декември 2017, 23:16:11 pm »
На пасат Б6 не се исклучува сама рачната кога тргнуваш. Освен примерокот кој го возев да беше фаличен нешто.

Кај Б7 се исклучува сама и аутохолдот работи само ако имаш врзано каиш, без каиш мора мануал

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5726 на: 22 Декември 2017, 08:16:27 am »
Една консултација дали имам некаков проблем или си замислувам од сабајлечки...

Денес на пат за работа (на отворено) при брзина од 90km/h на излез од кривина ја осетив колата како комплетно да ми изгуби контрола на волан кога пробав да ја исправам во спротивна насока.Не беше никаков агресивен маневар, едноставно воланот го осетив прелесен и ми "заплива" лево десно малце колата.

Ова беше пред да паркирам на работа, но во последните 100 метри откако го приметив ова, како да не ми беше чуството на воланот исто, онака стегнато.

Можно е да има нешто или си замислувам? Ќе ја проверам после работа како е, ама сега сум во мисла, а баш вечер треба до Аеродром да одам и да се враќам Битола.

Инаку станува збор за Mercedes W202 CDI.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #5727 на: 22 Декември 2017, 08:21:27 am »
Да не било подмрзнато во кривинката ?

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5728 на: 22 Декември 2017, 08:40:00 am »
И јас прво тоа помислив, ама после уште два три пати ја сецнав лево десно на право и во уште една кривина влегов ама овој пат многу поспоро бидејќи се исклучував од патот и многу лабаво ми делуваше колата (и воланот), а дефинитивно не беше подмрзнато.

Нема да додржам на работа, ќе излезам да ја проверам пак за некој саат :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #5729 на: 22 Декември 2017, 08:43:19 am »
Ај баш, па пиши.

Едит: провери си и притисок во гумите.