Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2362979 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1935 на: 26 Мај 2016, 14:12:52 pm »
sepak ladit cel den... neli si e baska sistem  klmata. demek od traskanjeto...?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44591
  • Il Moderatore
« Одговори #1936 на: 26 Мај 2016, 14:18:07 pm »
Освен теоретскиот принцип на работа, климата и фрижидерот, немаат многу допирни точки.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9035
  • Пичлеме
« Одговори #1937 на: 26 Мај 2016, 14:23:01 pm »
Продавам мотор. Зачуван. Има клима. Работи климата:

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1938 на: 26 Мај 2016, 17:09:32 pm »
Не ми е јасно, како пред 50 год напрајле вижидер да не течи фреон, а денескаклимиве на секој 3 месеци треба да се полни... ?

пробај стави го фрижидерот под хауба па види колку ќе трае

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #1939 на: 26 Мај 2016, 21:25:03 pm »
Начнавте тема за филтер за гориво:

Фиестата што ја купија кај мене во фамилија не ужива онолку внимание колку што јас препорачав или колку што треба (ништо страшно, само понекад се вози на резерва и не се пере, за другото карам и тепам).
Имено, беше сменет филтер за гориво две години по ред, во размак од 12.000 километри. Бидејќи јас ја носам колата на сервис, газдите не се замараат многу, глеам ставка за повторно сменет филтер, и малку се побунив и прашав зошто две години по ред се менува филтер за гориво.

Дечкото на прием фино ми викна сервисер кој ја работел колата да ми образложи дека филтерот го провериле и си имал троа ѓубренце, претпоставувајќи дека е од возење на резерва. Откако ја собрав газдарицата со клизач, глеам стално е или полн резервоар или над пола.
Сериозно размислувам и по истек на 5 годишната гаранција да продолжам таму да им ја сервисирам колата, ми се допаѓа како пазат и проверуваат, и не се заебаваат. :)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1940 на: 26 Мај 2016, 21:38:39 pm »
Мислам дека е околу 1500 - 2к ден. филтерот, јас би го сменил како precaution.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1941 на: 26 Мај 2016, 21:43:00 pm »

Сериозно размислувам и по истек на 5 годишната гаранција да продолжам таму да им ја сервисирам колата, ми се допаѓа како пазат и проверуваат, и не се заебаваат. :)
Па во корист им е да проверат, да најдат нешто што треба да се смени, не да праат намерно демек ова треба да се мења ама молат бога да најдат нешто. И после гаранција така проверуваат, генерално скоро се шо треба ;) Мида се супер изминативе неколку години, порано беа за никаде. Ја сум многу задоволен.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1942 на: 26 Мај 2016, 21:44:37 pm »
Мене во официјален ми рекоа сите држачи за мотор дека се отидени, еве помина 1 год. супер се држачите. Ако ги прашаш во официјален и за нова кола ќе ти речат дека нешто е за мењање, тешка превара се, бетер од  „неофицијалните“.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1943 на: 26 Мај 2016, 23:11:12 pm »
Начнавте тема за филтер за гориво:

Фиестата што ја купија кај мене во фамилија не ужива онолку внимание колку што јас препорачав или колку што треба (ништо страшно, само понекад се вози на резерва и не се пере, за другото карам и тепам).
Имено, беше сменет филтер за гориво две години по ред, во размак од 12.000 километри. Бидејќи јас ја носам колата на сервис, газдите не се замараат многу, глеам ставка за повторно сменет филтер, и малку се побунив и прашав зошто две години по ред се менува филтер за гориво.

Дечкото на прием фино ми викна сервисер кој ја работел колата да ми образложи дека филтерот го провериле и си имал троа ѓубренце, претпоставувајќи дека е од возење на резерва. Откако ја собрав газдарицата со клизач, глеам стално е или полн резервоар или над пола.

ја уште не знам како го провериле филтерот внатре колку е прљав без претходно да го исечат или слично

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 527
« Одговори #1944 на: 26 Мај 2016, 23:54:56 pm »
Дечки, има начин да се провери состојба на дизни т.е дали работат како што треба без да се вадат ? Или останува муабетот ако не е расипано не чепкај ? :D

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #1945 на: 27 Мај 2016, 00:16:02 am »
Дечки, прашање. Случајно приметив при палење на ладен мотор, едно 30тина секунди се слуша тивко цвичење, а потоа прерстанува. Дизел мотор. Што може да е?
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1946 на: 27 Мај 2016, 03:51:51 am »
Затегачот на каишот, на ладно ти цвили додека не се загрее. Изглеа ти е извозен затегачот или некој неквалитетен.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6997
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1947 на: 27 Мај 2016, 07:22:49 am »
Дечки, има начин да се провери состојба на дизни т.е дали работат како што треба без да се вадат ? Или останува муабетот ако не е расипано не чепкај ? :D
Aко колата назад не чади, и си вади нормална потрошувачка, јас не би се секирал.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 527
« Одговори #1948 на: 27 Мај 2016, 11:59:23 am »
@Power - Воопшто не чади, што може да е и до ДПФ-от, а на технички дечкото што беше ми вика посебно кејф ми напраја издувниве гасови, ептен ти се ниски.

Го поставив прашањево зошто другата кола во фамилија ни е а4-ка 130-ка, а и Реново е 130-ка. Е сеа имам филинг дека Аудиво кога ќе го стиснам, појако ме лепи, а Реново трга ама некако полинеарно незнам како да опишам. Е сеа дали е се до навиката, дали нешто не чини или си правам филмови незнам ;D

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #1949 на: 27 Мај 2016, 12:21:24 pm »
Затегачот на каишот, на ладно ти цвили додека не се загрее. Изглеа ти е извозен затегачот или некој неквалитетен.

Сменат е во ноември лани со ina сет затегач и каиш од Солид... Нешо друго може да е?
Honda Civic 1.7 CDTI '05