Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2362441 пати)

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1950 на: 27 Мај 2016, 14:16:15 pm »
^ ако свири како за каиш, доста често знае да свири каишот на алтернаторот, провери си и акумулаторот да не му фали малку течност, може да свири само на прво палење додека алтернаторот да наполни, ми се има случено

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #1951 на: 27 Мај 2016, 14:50:13 pm »
^ ако свири како за каиш, доста често знае да свири каишот на алтернаторот, провери си и акумулаторот да не му фали малку течност, може да свири само на прво палење додека алтернаторот да наполни, ми се има случено

Па по звукот, најверојатно е каиш, бидејќи се осеќа дека нешто врти и свири на секои 0.4-0.5 секунди. Иначе и тој каиш (ПК) го сменав исто во ноември, Gates од Солид купен. Ќе го проверам акаумулаторот.
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #1952 на: 27 Мај 2016, 16:34:30 pm »
BMW Activehybrid 3 2013
2979 cm3
306 hk
Може некој да ми објасни повеќе околу овај модел, бензин и струја, дали треба нонстоп да се полни, или може само на бензин? Дали ако е само бензин во случај да мора  да се полни, би трошело повеќе и колку би било тоа?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1953 на: 27 Мај 2016, 16:56:44 pm »

Па по звукот, најверојатно е каиш, бидејќи се осеќа дека нешто врти и свири на секои 0.4-0.5 секунди. Иначе и тој каиш (ПК) го сменав исто во ноември, Gates од Солид купен. Ќе го проверам акаумулаторот.

а затегачот за пк каишот ?

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #1954 на: 27 Мај 2016, 18:23:37 pm »

а затегачот за пк каишот ?

Good catch. Сега ја најдов фактурата, затегач за ПК каиш не сум купил, значи може да е до него.
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1955 на: 27 Мај 2016, 22:48:11 pm »
@Power - Воопшто не чади, што може да е и до ДПФ-от, а на технички дечкото што беше ми вика посебно кејф ми напраја издувниве гасови, ептен ти се ниски.

Го поставив прашањево зошто другата кола во фамилија ни е а4-ка 130-ка, а и Реново е 130-ка. Е сеа имам филинг дека Аудиво кога ќе го стиснам, појако ме лепи, а Реново трга ама некако полинеарно незнам како да опишам. Е сеа дали е се до навиката, дали нешто не чини или си правам филмови незнам ;D

Такви се ваг моторите :) и сигурно е повеќе од 130 коња тој лажат :) тие сите тегнат боже улави ако се ок, реното се малку полежерни, го немаат тоа да те бутне :) така да вози си и свиркај си :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1956 на: 27 Мај 2016, 22:51:51 pm »
Такви се дизелите пумпа дизна, штета што ги укинаа и ги воведоа евтините комон реил кркорчиња.  Уште една жртва на политиката на штедење на VW.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #1957 на: 27 Мај 2016, 23:15:37 pm »
Они задњи се дадоа да сменат пумпе душе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1959 на: 28 Мај 2016, 21:17:08 pm »
Лоша контрола на моторот на ниски вртежи. лаг. лош звук.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44589
  • Il Moderatore
« Одговори #1960 на: 28 Мај 2016, 21:25:44 pm »
CR моторите се подобри.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1961 на: 28 Мај 2016, 21:30:06 pm »
Lets agree to disagree.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1962 на: 28 Мај 2016, 21:38:31 pm »
Она што ти го пиша, јас истото би го рекол истото за PD. 
CR е порафиниран, не ја развива снагата низ обртаите така брутално, возењето е попријатно, буката е намалена, емисиите од ауспух се почисти (за VW не важи последново), економичноста е подобра, доверливоста е поголема.
CR технолошки го победи PD.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #1963 на: 28 Мај 2016, 21:54:30 pm »
CR само во цена на произоводство може да го победи PD.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1964 на: 28 Мај 2016, 21:57:38 pm »
Тогаш зошто не го оставија производството на PD во поексклузивните модели, кај што разликата во цената на производство на моторот е дебело покриена со цената на името на брендот?
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!