Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Да се излупи таа "гумирана" боја (со четче и парфем за кола во шишенце) па да се исфарба со пласти дип ако сакаш да биде нешто приближно на тоа или пак да се излупи исто и да се обложи со црна мат фолија.Мене ми изгледа како боја, нешто како пласти дип. Дали е фолија?
Дечки има ли некој што може да го среди ова? https://imgur.com/jiIkiNTКако меурчиња има на пластиката од вратата кадешто се наоѓаат командните копчиња.Претпоставувам дека е од сонце така направен, а колата беше таква уште од сам старт.Се мислев и дали да ја излупам фолијава бидејќи има недопрена пластика и убаво изгледа (glossy e, ама па такви површини повеќе се гребат) и така да си терам, ама ај да не ја изгребам пластиката па да ја покријам пак си реков на крај.Доста време поминав со ова сакам да го средам бидејќи ме иритира и не ми е убава глетка. Имав и купено фолии за сам да ја средувам, на крај се откажав за да не зезнам работа па да се препуштам на некој што се разбира.Ако имате предлог некаков, кажете.
Цитат: Makedons на 09 Август 2024, 16:37:40 pmДечки има ли некој што може да го среди ова? https://imgur.com/jiIkiNTКако меурчиња има на пластиката од вратата кадешто се наоѓаат командните копчиња.Претпоставувам дека е од сонце така направен, а колата беше таква уште од сам старт.Се мислев и дали да ја излупам фолијава бидејќи има недопрена пластика и убаво изгледа (glossy e, ама па такви површини повеќе се гребат) и така да си терам, ама ај да не ја изгребам пластиката па да ја покријам пак си реков на крај.Доста време поминав со ова сакам да го средам бидејќи ме иритира и не ми е убава глетка. Имав и купено фолии за сам да ја средувам, на крај се откажав за да не зезнам работа па да се препуштам на некој што се разбира.Ако имате предлог некаков, кажете.Ова ми се најслатките проблеми за решавање во кола и во ентериер, бидејќи навистина не може да се утне, а процесот е МНОГУ терапевтски и смирувачки.Ќе си седнеш ќе си го излупиш ова, ќе си исчистиш после со алкохолче, и ќе си залепиш парче мат црна фолија, ако треба и 5 пати ново парче додека не му го фатиш теркот.Јас кај мене копчињата за прозори ги решив со спреј за фарбање кожа, логиката викаше дека ако бојата е доволно отпорна да трпи "сообраќај" на волан и седишта, ќе трпи и на копчиња за прозори кои знам дека ќе ги користам повнимателно од претходните газди.
Околу копчињата моментот до ознаки како ги реши да не ги префарбаш?
ke moze preporaka za mehanicar vo skopje?se rabotiza hyundai i30 1.6i 90kw ima problem pr palenje:nekogas pali bez problemnekogas samo vergla ne moze da zapalinavodno nesto so ucituvanje so kodot ne e vo redthx
Нон стоп ми се уклучува индикаторот за аибег, ја ресетирам ок е ден два после пат се појавува, под седиштата спојките ок се, а светна после смукалка, треба да барам автоелекричар, електроничар ...