Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1989311 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1037
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #12285 на: 25 Јули 2023, 15:26:44 pm »
Имаш искуства за 10 луѓе а тек пред некој месец препишуваше на матура, БРАВО. Отварај фирми на сите страни и млати пари.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12286 на: 25 Јули 2023, 15:36:23 pm »
Освен М кар и Трајче/Зетов од Струмица, други добри мајстори за БМВ во Источна Македонија или Скопје?

Во Скопје ти се BIMMER BMW Service, способна екипа со добри дијагностичари - да не менуваш дел по дел без потреба.

https://zk.mk/bimmer-bmw-service?lang=en

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1800
« Одговори #12287 на: 25 Јули 2023, 15:41:27 pm »
Освен М кар и Трајче/Зетов од Струмица, други добри мајстори за БМВ во Источна Македонија или Скопје?

Во Скопје ти се BIMMER BMW Service, способна екипа со добри дијагностичари - да не менуваш дел по дел без потреба.

https://zk.mk/bimmer-bmw-service?lang=en

Да напоменам дека во Биммер поправаат коли само од 2005 година па нагоре. Мојата иако 2005 год. не сакаа да ја поправаат, што практично ќе му дојди 2006+ :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #12288 на: 25 Јули 2023, 16:34:50 pm »
Да не сакаат само за  мал сервис да одат луѓето, да не си ги валкаат рацете, да се мачат..е*ати сервисот таков, со преференции.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5958
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12289 на: 25 Јули 2023, 16:37:42 pm »
Имаш искуства за 10 луѓе а тек пред некој месец препишуваше на матура, БРАВО. Отварај фирми на сите страни и млати пари.
Ај одје*и фино лепо. Ако сум напишал искуство за кое имам докази ич не замарај гледај си во својот двор. Те ценев до пред неколку поста, ама и ти стана дел од негативната багра на форумов. Многу мислење не е на арно. Поздрав.
Дефинитивно има искомплексирсни луѓе, но комплексите лечете си ги на друго место, форумов јас го сметам за ширење совети и дружба, ако некој сака да напаѓа директно и индиректно тоа се прави на улица, не на форум.
« Последно менување: 25 Јули 2023, 16:58:41 pm nestor04 »

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 676
  • Pixel Perfect.
« Одговори #12290 на: 26 Јули 2023, 00:43:58 am »
АБ Новоселски се одлични генерално за сите коли, а специфично за светото тројство Merc, BMW и VAG. Си закажуваш термин за сервис преку тел или вибер чат, одиш ја оставаш, имаш и бифе да си седнеш да испиеш кафе ако е за менување масло и си гледаш на камери како ти ја чепкаат.

После лошото искуство со Зетов не сум стапнал кај него од 2020. Морав да го проширувам винтот на картерот за штопна од M12 на М14, затоа што господинот ја оставил мојата на некое дете калфа да се учи да менува масло. Очигледно некој здраво ја ПРЕстегнал, одам ја зимам и викендот шо да видам флеки од масло под колата кај и да застанам. Му се јавив, дојде ја зема и ми ја враќа ваква:

Јас си го викам Трајче Далавера.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #12291 на: 26 Јули 2023, 10:03:32 am »
АБ Новоселски се одлични генерално за сите коли, а специфично за светото тројство Merc, BMW и VAG. Си закажуваш термин за сервис преку тел или вибер чат, одиш ја оставаш, имаш и бифе да си седнеш да испиеш кафе ако е за менување масло и си гледаш на камери како ти ја чепкаат.

После лошото искуство со Зетов не сум стапнал кај него од 2020. Морав да го проширувам винтот на картерот за штопна од M12 на М14, затоа што господинот ја оставил мојата на некое дете калфа да се учи да менува масло. Очигледно некој здраво ја ПРЕстегнал, одам ја зимам и викендот шо да видам флеки од масло под колата кај и да застанам. Му се јавив, дојде ја зема и ми ја враќа ваква:

Јас си го викам Трајче Далавера.

Јас бев кај него, ја скенира и ми рече дека за недела време ке може. Се јавувам често, чекал цена да му дадат, потоа не се јавува и еве две недели ништо... во М кар закажав за 10ти, но мене ми треба итно и најбрзо што е можно. Тој ми рече дека треба да се смене вакум пумпа за глицерин и доколку осетам на педалото да е тврдо да не ја возам... за несреќа, како и секоја година кога дојдам на одмор, најде се некој морон, дали пијан, дали неспособен за возење, пак ме удрија и ми светна абс... ме закачи на задниот браник и малку на тркалото, излегувам од кружен а тој брза, башка едвај излезе од колата со штаки...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #12292 на: 29 Јули 2023, 22:12:51 pm »
Чепот се решава со конусен шраф и со тефлон. Шрафот не треба да се зашрафи скроз него дур затне.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #12293 на: 01 Август 2023, 00:01:57 am »
На кој сајт ги имаше VW ознаките на моторот и краток текст какви инјектори има и дали е со ДПФ.
Мотори 2005-2010 1.9 ТДИ (BLS,BXE,BXJ)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6488
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12294 на: 01 Август 2023, 14:23:58 pm »
Колку литарска вреќа за ѓубре ми треба за да собери гума стандардна димензија 195/65 Р15?

После толку години заприметив дека од багажник на жешково преовладува миризбата на гумата вкола ако завршило миривчето.
Ќе ја затворам херметички па нека мувлосува. А чиста перена и поминати ѕидовите со К2 болд.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #12295 на: 01 Август 2023, 14:45:26 pm »
120L

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12296 на: 01 Август 2023, 15:24:55 pm »
Порачај од Алиекспрес кондом со патент за резервна гума, евтини се.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6488
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12297 на: 01 Август 2023, 20:37:18 pm »
Ги гледам на али, ама дека отворени ми се чини пак ќе мириса,
ќе пробам со најлон засега па можи и да се порача за проба од али.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #12298 на: 01 Август 2023, 21:28:37 pm »
Немој со најлон и најлонот мириса, поготово од оние црнине за ѓубре. Евентуално има во ДМ, мирисаат на лимон ама незнам дали има големи за да соберат гума.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #12299 на: 01 Август 2023, 21:39:13 pm »
Ги гледам на али, ама дека отворени ми се чини пак ќе мириса,
ќе пробам со најлон засега па можи и да се порача за проба од али.
Во КАМ плава кеса за ѓубре, таман ќе да е.