Автор Тема: Југце 45ка  (Прочитано 62684 пати)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Одг: Југце 45ка
« Одговори #105 на: 01 Март 2016, 23:36:27 pm »
Само напред!  ;)
Ми буди носталгија по моето, па едвај чекам да го видам крајниот исход  :D

Замислата е да испадне вака нешто, па сеа ќе видиме како ќе тера работата. :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #106 на: 02 Март 2016, 00:08:54 am »
Za vaka da go kleknesh i so vakvi gumi ke morash da ja pojachash shasijata osobeno vo koshevite i patosot so pragovite vo sprotivno ke ti se iskine na sekoj fanrichki spoj
Inache dobra zamisla imash
I jas planiram neshto slichno so yugo ili 101 ama nikade nemozam da najdam zdravi

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #107 на: 02 Март 2016, 00:40:06 am »
Сеа за сеа сме далеку од вакви гуми и бандаши, а за здраво јас ја имав таа среќа моево да се погоди такво и тоа за безпари хаха ;D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #108 на: 02 Март 2016, 02:36:58 am »
И без тие гуми и бандаши ако го спушташ толку мора да го појачаш ... Иначе чекаме уште слики од комора :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #109 на: 02 Март 2016, 06:52:21 am »
Добар план, добар старт. Само напред! :)

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #110 на: 02 Март 2016, 08:11:11 am »
Pa dobro i ne e tolku zdravo :)
Ps. Morash da go pojachash, od iskustvo znam kako se kinat

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #111 на: 02 Март 2016, 09:54:49 am »
Од мене имаш целосна поддршка.
Другарче мое на времето имаше фабричка 65 ка, ја купи нова...редовно ме возеше со 180 низ Аутокоманда.Идеше одлично.
Види и мотор од Југо Флорида 1.3 или ако имаш повеќе среќа од Fiat Ritmo.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #112 на: 02 Март 2016, 11:15:12 am »
Се наоѓаат сеуште добри 1.6 моторчиња.

Проблемот не е механиката како што спомна Пецони. Шасија не се наоѓа. Се е труло.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #113 на: 02 Март 2016, 11:22:29 am »
OOo, штом така ќе рипне цената на гражираното југо на брачедов. Ќе му речам да го почува уште 5-6 години, да му земе 1500 евра.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #114 на: 02 Март 2016, 11:25:04 am »
OOo, штом така ќе рипне цената на гражираното југо на брачедов. Ќе му речам да го почува уште 5-6 години, да му земе 1500 евра.

ОЛ Тајмер ќе биди ;D ;D ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #115 на: 02 Март 2016, 11:25:42 am »
Edno prasanje: Gledam deka ste krpele pozadi kaj sto se strafat branicite. Ste staile novo parce ama celite skapanici ostanale ispod noviot pleh. Zosto? Nemozevte da go isecete toa? Greota e vaka da go rasturis koliceto a da ostavis tolku vidliv skapan del.

Ajde da e nedostapno pa da go tretiras hemiski ama ova e "na masa do rakijata"... Dokolku ne e farbana kolata zemi prepravi go toa da ne te boli glava vo idnina.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #116 на: 02 Март 2016, 15:29:02 pm »
Фабричките седишта во каква состојба ти се?

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #117 на: 02 Март 2016, 17:44:57 pm »
Фала на сите за поддршката, значи многу. :)

што се однесува до моторот, многу пари ми отидоа на фарбање, така да моторот ќе причека малце, али секако ќе се зима 1.3 65ка со надеж и замисла да се среди како на Андреј белградската то јест да се проба да се дигне на 80-90 коња, али тоа отом потом

што се однесува до појачањата, околу кошот и внатре(не цела) нема да се шприца црвена, само деловите што се гледаат, другото ќе се шприца црно(деловите што не се гледаат што се под теписон и панелите, коа ќе дојде ред да се мења моторот ќе се појача и ќе се помине само внатрешниот дел со црвена и кошот, пошто ја мислам дека и нема да биде некој проблем да се дофарбува внатре, мислам дека нема ни да се познава многу многу дека е нахнадно дофарбувана.

Edno prasanje: Gledam deka ste krpele pozadi kaj sto se strafat branicite. Ste staile novo parce ama celite skapanici ostanale ispod noviot pleh. Zosto? Nemozevte da go isecete toa? Greota e vaka da go rasturis koliceto a da ostavis tolku vidliv skapan del.

Ajde da e nedostapno pa da go tretiras hemiski ama ova e "na masa do rakijata"... Dokolku ne e farbana kolata zemi prepravi go toa da ne te boli glava vo idnina.
површински слој е фатено, не е скапано, не сум бил деновиве да видам внатре што напраил, мада мислам дека го има фатено и средено деновиве и тоа

Фабричките седишта во каква состојба ти се?

фабричките седишта предните и не се у некоја лоша состојба, предното шоферско има скинат федер, иам федер треба само да му се стави, а и предните и задните седишта имаат некои жути флеки, делуваат ко рѓа тоа од што предходно имаше навлаки и изглеа изгорел сунѓерот па се залепил, во потрага сум по некои фини седишта налик на кадички или рИкарДото од свифт гти.

треба да се набават механизми за цел прозор за напред со нов тип ретровизори 45 евра беше механизам со стакло и со ретровизор за една страна мислам дека, али како што кажав најбитно ми е да искочи од комора па набавката на деловите и средувањето на фабричките лека полека до летово со мерак ќе се праи, не ја брзам така да најверојатно до лето ќе седи во гаража и ќе се склапа. Имам голем список, милион замисли и еден куп слики со идеи што и како, што почна у последно време и глава да ме боли од многу мозгање комбинации хаха али слатки маки се, полека полека ќе го биде како што треба :D

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #118 на: 02 Март 2016, 18:05:24 pm »
Retrovizori od seicento stavi si, odgovaraat

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #119 на: 02 Март 2016, 18:23:42 pm »