Автор Тема: Југце 45ка  (Прочитано 62685 пати)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
Одг: Југце 45ка
« Одговори #90 на: 26 Април 2015, 17:28:39 pm »
Mене на Андреј југацов највише мерак ми прај  8)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ја мислам дека е мање више истото само друга боја хахаха :D

Другар ај ако може точно да ми пратиш слика од кој Ајакс користеше.Мислам дека се повеќе типови па да не промашам

Ајакс кристал клин тој проѕирниот што е за прозори бришење, еве слика
http://www.supermarketcy.com.cy/sites/default/files/styles/product-image/supererp/products/007120_7EADEC.jpg?itok=5S9yQSvU

Со ова шалтабла???Во ред ќе пробам.Фала уште еднаш

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #91 на: 26 Април 2015, 22:30:20 pm »
шалтаблата уште не ми е исчистна, имав фрилендер со кремаста шалтабла и неа ја правеше стакло, оваа ќе ја перам со прашак за алишта, не ми се трља мн мн со крпа хаха

иначе во потрага по две предни крила и шоферска врата и мајстор што ќе го среди и искорегира сите фалинки и кородирани делови, изолацијата најверојатно нема да се вади сеа за сеа поради тоа што за малце лом ќе се направев ради таа изолација со стариот хахаха :D

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #92 на: 03 Мај 2015, 12:29:21 pm »
шалтаблата уште не ми е исчистна, имав фрилендер со кремаста шалтабла и неа ја правеше стакло, оваа ќе ја перам со прашак за алишта, не ми се трља мн мн со крпа хаха

иначе во потрага по две предни крила и шоферска врата и мајстор што ќе го среди и искорегира сите фалинки и кородирани делови, изолацијата најверојатно нема да се вади сеа за сеа поради тоа што за малце лом ќе се направев ради таа изолација со стариот хахаха :D

http://www.supermarketcy.com.cy/sites/default/files/styles/product-image/supererp/products/007120_7EADEC.jpg?itok=5S9yQSvU

Dobro togas za sto go zema ova.Za staklata li?Ova ne veruvam da vadi damki i takvi raboti na krov ili saltabla

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #93 на: 03 Мај 2015, 17:04:45 pm »
Ова средство е наменето за чистење стакла, меѓутоа и многу други работи ги чисти и ги прави ко нови, вклучувајки ги и ваквите пластиките од кола, проба со него или не?

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #94 на: 04 Мај 2015, 06:51:05 am »
Купив вчерa oд верo еден aјaкс сo пoртoкaл.меѓу пoскaпите беше.Пишувa нa упaтствoтo декa чисти секaкви пoвршини,пa ќе прoбaм денес,нп песимист сум декa ќе извaди дaмки oд шaлтaблa

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #95 на: 05 Мај 2015, 00:32:15 am »
За тоа со портокал незнам, го немам никогаш употребувано, и неможам да ти кажам за него, ај баш пиши што со направил баш ме интересира :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #96 на: 02 Јули 2015, 13:20:40 pm »
Деновиве југцето почна да се крпи, поминато е со брусалица и антирост каде што беше сумњиво и миниум( ко далматинец е целото напраено хаха  ;D), деновиве треба да се помине со кит и ваљда да почне да се припрема за фарбање, двете крила и покрај тоа што се почнати да се обработуваат, ќе бидат сменети со други, вратите најверојатно ќе бидат сменети ако успеам да најдам од нов тип без лептир со новите ретровизори, и треба да се закрпи десниот праг тамо на крај каде што е скапан и да се извлече стубот горе кај шофершајбната каде што има дупка од стаклото што падна. Како ми стигаат слики од целиот процес, така ке ги ставам. Еве некои слики од работата до сега што е и како е  :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #97 на: 03 Јули 2015, 01:21:00 am »
Minimume najlosoto nesto sto moze da go iskoristis za prvobitna zastita,ne farbas ograda :) minimumot e daleku od dobra podloga .... izvadigi kederite i staklata dosta gledam ima pokazano po niv :)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 03 Јули 2015, 02:19:19 am »
Тоа ми кажа човекот да му однесам и тоа му однесов, дури и мене ме зачуди што побара миниум наместо прајмер или основна боја у спреј или како и да се вика, а за кедерите и тамо ќе се проверува уште е во почетна фаза :)

едит: миниумот е ставен за моментална заштита од корозија, не е за стална, ваљда додека да иде на вапцање
« Последно менување: 03 Јули 2015, 02:26:04 am stapmkd »

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #99 на: 14 Декември 2015, 00:28:37 am »

Денеска однесена кај мајстор Фичо колата на припрема за фарбање и фарбање, треба да допраи уште некои ситни преправки на неа како затварање на дупчето за антена на кров и израмнување на коцката на хауба кај знакот што е, па да почне да ја припрема за боја и да ја офарба, ќе биде кај него едно месец дена, после ќе следи на раат склапање и прерпавки некои околу механиката и естетски корекции(бандафче, издувчето да се до среди, спуштање, ентериер...), ќе гледам да идам колку можам почесто да ја гледам припремата и шприцањето и ќе гледам да ставам слики. Со крпење завршена е, имаше некои ситни жмучки што требаше да и се направат, и скапан беше десниот праг негде измеѓу капачето за резервар и задниот полу месец и напред кај предниот полу месец(сем ова немаше ништо друго скапано, каросериски е коска, зачудувачки но вистинито), тоа е санирано, ако ги најдам сликите кај што е све искрпена ќе ги ставам.

Иначе бојата ќе биде Renault Clio 2015 Flamе Red (црвена перла металик)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #100 на: 14 Декември 2015, 13:10:55 pm »
Појачај ја и каросеријата пред да ја исфарбаш, ако планираш да местиш појак мотор. :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #101 на: 14 Декември 2015, 23:44:18 pm »
па за 1.3 сем протеза и санки ја мислам дека нема да има потреба од друго, евентуално уште една протеза позади да се стаи на задните амортизери позади задно седиште, али за 1.3 отом потом тамо негде на пролет најверојатно, сеа смао ќе се исштелува овој мотор.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #102 на: 15 Декември 2015, 03:25:12 am »
Не би било лошо да маниш некој вар плус на кош. И така си растурен веќе. А и разликата од 45ка до 65 е голема за таа каросерија, сепак е Застава... :D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 01 Март 2016, 20:37:15 pm »
(Нека ми извини администрација ако е многу дугачок постот :) )

Дакле

беше докрпено она што остана да се докрпи то јест лежиштата од внатрешна страна браникот кај што се штрафи

и полека почна да се симнува лакот, да се китира и да се припрема за филер, а тоа изгледаше вака

потоа следеше уште една рака рендање да се симне вишокот целулит(читај кит) како би можела да се исшприца у филер

у меѓувреме се средуваа и вратите

неделава е помината во филер, искобитирана под крила и сегде кај што треба и лека полека да се досреди деновиве и со господ напред викендов најверојатно ќе влага у комора ;D

(а да и знакчето го снема, спорЦко ке го праиме ;D )

У меѓувреме по дома се спремаат бандажите и останатите делови од колата што се извадени како брисачи, маски околу фарови, предна маска, другите пластики итн. Слики од овие работи и бандаживе деновиве ќе стаам да не дое нагло сеа многу слики хаха :D

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #104 на: 01 Март 2016, 23:25:36 pm »
Само напред!  ;)
Ми буди носталгија по моето, па едвај чекам да го видам крајниот исход  :D