јас мислам дека на симо и филипВ треба да им се забрани пристап на темава, зашто сега кога ке почнат да објашњаваат колку е нездрава скарата на пример, поготово ако во селска средина ја правиш... или пак цвеќе несмееш да мирисаш поготово не ако е од чиста природа...
ало друштво... организамот ваш има имунолошки систем кој ве брани од разно разни лајна. на дневна база, вашиот организам исфрла околу 300 различни канцерогени состојки надвор од вас. за тоа служи тој.. ама тој треба и да научи што е лошо а што добро, а со секое учење е се појак и појак... салмонела во јајца свежи домашни, млеко домашно исто опасно, ракија домашана била опасна дрн дрн дрн... сега и за медот домашен да кажете некоја таква глупост, нема да ме чуди...
пред 100-200-500 години иале пастеризација на млеко? ув лампи (или што и да е факинг) за јајцата? а ракијата од кога се прави?
да ке речете смртноста била поголема во тоа време... била, ама не од домашната храна туку од еден куп други болести за кои немало лекови од тоа време... патем речено, јас не се сеќавам дека покажале некој рекордер со години жив или со голема виталност, а да не се нагласи дека доаѓа од село-планина.. ниеден не е од урбана градска средина... тоа дека по селана, салмонела јадат и пијат, па се трујат со домашна ракиица и винце...