Автор Тема: Храна  (Прочитано 1480760 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Храна
« Одговори #5160 на: 15 Ноември 2015, 22:09:48 pm »
Дечки дај предложете ресторан во Кратово каде прават добра пастрамајлија. Знам дека нема некој поголем избор но претпоставувам дека некој веќе бил па знае.
Кај Кузе.

Денеска бевме со пријатели во Кратово на пастрамајлија во биртијата "Кај Кузе". Велам биртија пошто не знам како да ја наречам. Да не го тупам многу:

- Услуга катастрофа. Еден келнер задолжен за цела биртија. Ќе донесе пијачки ќе заборави чаша. Ќе донесе салата ќе заборави прибор за сите. Што и да порачаш ќе почекаш и тоа бајаги.

- Хигиена катастрофа. Тоалетите се понечисти од јавен тоалет на автобуска станица. Прибор нечист, чашите со флеки, неисушени од миењето, ако воопшто ги миеле. Чаршавот на маса прљав, нема салфетки.

- Ентериерот биртиски. Ништо посебно. Тотално разочарување. Никаков амбиент. Нема греење, гостите седат во јакни. Барем да ставеле јамболии ем гостите ќе се стоплат ем ќе им биде нешто во етно стил.

- Храната (од она што пробавме) вкусна. Шопската им беше вкусна само голема шопска кај нив не е баш голема како на други места. Пастрамајлијата им беше единственото нешто што не е разочара. Вкусна, не штеделе на суво месо. Оценка 5. Друго од храна не ни пробавме.

Вкупна оценка незадоволителна. Лично не го препорачувам како место каде можеш да се опуштиш, да јадеш и да уживаш. Не дека имам некои посебни очекувања но биртијава не вреди да се посети.

Е сега, одма спроти биртијава има ресторан Александрија, пријателиве ми ја препоручија, еден Кратовец пред да отидеме таму исто така ни рече да одиме во Александрија а никако Кај Кузе ама јас ливада отидов во биртијава. Следниот пат ќе одам во Александрија.

Кафе пиевме во Инглиш Паб долу кај плоштадот. Прекрасно место, полно со млади луѓе и прекрасна атмосфера. Вреди да се посети.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8386
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5161 на: 16 Ноември 2015, 15:25:23 pm »
Праша каде има добра пастрмајлија, не те зезнале  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #5162 на: 16 Ноември 2015, 16:16:34 pm »
Јавор Џоко - с.Мрзенци:

Врв џигер, свака част! Немавме време и желба за јагнешко ама специјално за тоа ќе одам следен пат.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5163 на: 16 Ноември 2015, 17:08:33 pm »
Праша каде има добра пастрмајлија, не те зезнале  ;D

Исто ко да праша некој каде има добар хамбургер у Скопје, ти му каеш иди у 7-ца а он чека вода да му донесат :D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5164 на: 16 Ноември 2015, 20:31:58 pm »
Јавор Џоко - с.Мрзенци:

Врв џигер, свака част! Немавме време и желба за јагнешко ама специјално за тоа ќе одам следен пат.

Нема чекање за јагнешко, за 10 минути го носат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #5165 на: 16 Ноември 2015, 22:43:57 pm »
Во 10 часот бевме, први и единствени гости бевме додека си заминавме по час и 20 минути. Доста го чекавме и џигерот, веројатно скарата во процес на палење им беше.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5166 на: 16 Ноември 2015, 22:45:32 pm »
Могуче. Летово на враќање од Грчка свративме и јагнешкото ни го донесоа по 10 минути. кај 5 саатот попладне беше.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8386
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5167 на: 17 Ноември 2015, 17:16:03 pm »
Вчера сум се омрсил со пресно рамстече, тазе заклано.
Pреку ноќ одстоено со бибер, ловор, рузмарин и паста од лук и сол.

Medium done:

Порњава!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #5168 на: 17 Ноември 2015, 20:42:06 pm »
Иако немам моја слика (никогаш не ми текнало да сликам), еве еден сендвич кој многу го сакам, швајцарците го викаат пепито сендвич.

Багет, свински бифтек тенко исчукан и пржен на грил тавче, сецкан кромид, домат и сос.

Сосот се прави со мешање на 4 видасенф, лук во прав, доматно пире и малце маслинов зејтин. Сè се меша и остава преку ноќ да се соедини во убава смеса.

Истиот се мачка на багетот, и се редат кромидот, доматот и на крај бифтекот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #5169 на: 17 Ноември 2015, 22:05:27 pm »
Таман си имам грил тава ова дефинитивно го правам утре!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5170 на: 17 Ноември 2015, 22:10:33 pm »
Ајдееее трудни жениии :D:D:D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #5171 на: 19 Ноември 2015, 08:49:59 am »
Јас повторно да ги пофалам дечките во Антика. Вчера седнавме со двајца другари, онака другарски да кснеме по некое мевце.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #5172 на: 20 Ноември 2015, 20:05:44 pm »
^^
Јас последниот пат кога бев во Антика се изнервирав, му викам има пипрека во кајмак? Да има дечко. И ми носи пиперка во павлака. Не реагирав дека со друштво бев, али следниот пат (ако има) итекако ќе реагирам. Услугата е ок ама цените дека се високи, се. На другар место сирење во кора му донесоа кашкавал во кора. Ако нема нешто - кажи, не ми носи што најдеш.

Во Дариа (бифшо Папу) храната е супер и ми се чини дека се нијанса пефтини од Антика, а во Петок и Сабота има музика во живо, во Антика сум се погаѓал во бош денови, незнам дали има нешто за викенд.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #5173 на: 20 Ноември 2015, 20:16:29 pm »
Се случува сите да промашат, не викам не. Моето искуство во Антика до сега секогаш било максимално позитивно, и неколку луѓе што отишле таму по моја препорака поминале одлично.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #5174 на: 20 Ноември 2015, 22:32:56 pm »
Почна сезоната

New blood of old school