Автор Тема: Храна  (Прочитано 1483352 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
Одг: Храна
« Одговори #3810 на: 01 Јуни 2014, 19:18:11 pm »
Во Ѓорче, во Блажевски (спроти Цујо) има солиден бурек, јас зимам со месо, го истресувам „зајрето“ од внатре, битно ми е да има само шмек на месо :) Ама и тоа има солидно количество месо во однос на кромид и изнутрици. Со спанаќ е исто добар, а со сирење не јадам.
Секако, работи во Недела, ама не гарантирам за квалитетот и понудата во подоцнежните часови.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3811 на: 01 Јуни 2014, 19:18:33 pm »
Е не знам дали работи. Ај ќе го пробам деновиве да ти кажам дали уште им е добар, не сум јадел пола година од таму. Јас никогаш не сум имал киселини од бурек...

Отсутен BIMMER

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
« Одговори #3812 на: 01 Јуни 2014, 19:26:45 pm »
Koj ne jadel burek vo Novo Saraevo karpos 4 , obavezno da proba, pokraj burekot probajte i pita so kompir i pita so spanak i sirenje, a i pizzata im e top. Zimno vreme pravea top pastrmajlija. Pekarata e kaj stara televizija Karpos 4 karsi peralnata vo zgradata vo linija so autofilter. Spored mene edna od najdobrite pekari vo Skopje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #3813 на: 01 Јуни 2014, 19:48:06 pm »
Бурек со шунка и павлака од Вегера. Толку :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #3814 на: 01 Јуни 2014, 19:53:24 pm »
Добар, али и масничок.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3815 на: 01 Јуни 2014, 19:54:21 pm »

Јас повеќе сум по старомодните Буреци со Месо или Сирење. Во Вегера го сакав многу оној лут Бурек што го имаше едно време (не сум бил одамна, не знам дали уште има).

Инаку излегувам на Бурек за 5 мин, и ако не дадете предлог друг ќе морам у Фурна кај Тетка :) (Чаир)

п.с. Симо ме пишманиш за Блажевски ради што постои можност да не е така тазе сега :)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1501
« Одговори #3816 на: 01 Јуни 2014, 19:56:16 pm »
Дефинитивно најдобар и според мене :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3817 на: 01 Јуни 2014, 20:00:01 pm »
И дури се вратам што повеќе сакате со Бурек..

Ајран или Јогурт?

Јас како кога, ама со четврт Бурек пијам минимум пола литар Јогурт или Ајран :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3818 на: 01 Јуни 2014, 20:09:04 pm »
Киселините се од јогуртот.

За да ги немате чаша кисела вода после јадење..

Круна нема бурек овој период, осим некој остаток. Иначе дефинитивно најдобар бурек во Скопје.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #3819 на: 01 Јуни 2014, 22:37:47 pm »
Ја од Круна неколку пати имам јадено (со сирење и со месо), ниеднаш не ми напраил мерак...

@Krell: јогурт. Ајран не можам да поднесам :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8374
  • Плинаш!!!
« Одговори #3820 на: 01 Јуни 2014, 22:43:48 pm »
Дени 2003 во Олимпико трговскиот во Тафталиџе. Добар бурек со месо и исто така добар е и со луто пиперче и сирење(урда). Работи секоја вечер после 22 часот.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #3821 на: 02 Јуни 2014, 06:20:57 am »
Газдата е роднина на моја блиска личност и затвори бидејки плаќаше кирија од 90000 денари.
Да не треба да има уште една 0 и да биде 900.000, бидејќи 1.400 евра не се воопшто многу за таква локација.

Свашта. Ако утре си приморан да го затвориш салонот за мебел (пу пу скраја да е), до квалитетот на производите ќе биде?
Епа таман работа да имам цело време рекламации кај ќе ми биде крајот.Ќе треба да работам само за царина и ДДВ.Квалитетот според мене е  фактор број еден дали ќе успееш или пропаднеш.

Да беше само до квалитетот работава, да, кажаното држи вода. Ама не е... Мал милион примери иаме за нешто апсолутно неквалитетно што се продава и опстојува години и години, додека квалитетните производи скапуваат во салоните кои ивенчуали ќе бидат затворени поради непрофитабилност.
Така е, меѓутоа примети како се тенчи вкусот на македончето на подобро.Колку само новоотворени неквалитетни ресторани и сендвичари се затворија во изминатиов период.Тоа е само доказ дека идеме напред и дека за тие пари што ги даваме барем да добиваме и храна како што треба бидејќи и таа може да стане луксуз во брзо време.Како и да е се знае дека за век и веков тетка 7-ца никој нема да ја симне од тронот ;)

@krell Најдобар бурек што сум го јадел беше во бурекџилница "Маче" и се наоѓа одма позади Капитол Мол во Аеродром.Работно време е од 7-15 часот.После тоа затвара мајсторот бидејќи се му е продадено,недела мислам не работи.Не мешај баби и жаби кога се знае:ајран е за донер,а јогурт за бурек ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #3822 на: 02 Јуни 2014, 09:14:00 am »
Каде према вас има најдобар Бурек во Скопје?

Дали работи и во Недела? :)

Куки на Орце Николов во Дебар маало има одличен (ама не работи во Недела).

Споделете ваши искуства за добар Бурек во Скопје

Крелл

Ако те носи пат накај Кисела Вода, пробај бурек кај Викторче, се наоѓа на еднонасочната од кај Мечкаров према центар, од десна страна, и работи преку сила до 12 саат преку ден, мада после 11 тешко да се најде бурек.
Недела незнам дали работи.

Друг добар бурек мене ми е од Жито Леб, класика.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3823 на: 02 Јуни 2014, 15:30:09 pm »
Бурекџилница „Маива“ на пазарчето у Ѓорче ;)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8374
  • Плинаш!!!
« Одговори #3824 на: 02 Јуни 2014, 17:14:14 pm »
Бурекџилница „Маива“ на пазарчето у Ѓорче ;)
Таа на ќошот до продавниците за риба?