Автор Тема: Храна  (Прочитано 1236711 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Храна
« Одговори #3450 на: 19 Јануари 2014, 10:50:39 am »
Знае некој каде има да се купат посни сармички?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3451 на: 19 Јануари 2014, 11:00:45 am »
Еееј, од лозов лиС... мх, мх.. алачки :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3452 на: 19 Јануари 2014, 17:34:05 pm »
бев прееска фамилијарно во гудис да видиме што е тоа, што нудат, цени, вкус и слично...

значи за вкусот е дискутабилно, од човек до човек, но по мој терк, а и по тоа што женами и децава го рекоа мекдоналдс беше подобар...

цени на она што нарачавме:

бејкон бургер-155 денари Х1
ројал бургер-120 денари Х1
кокакола 0,5- 60 денари Х1
сокЧЕ од јаболко вива-45 денари Х1
детски оброк со пилешко 160 денари Х2

и весела математика. типката куца таму, и ми вели 1020 денари, за 5-6 минути ке биде спремно.. ок, давам пари, НЕ ми дава фискална сметка, седнувам, отварам менито пак, со мобилен ги собирам цените излага рамно 700 денари. почекав да ме викне кога е готово и викам, дај ми фискална, (за воља на вистината фискалната беше во послужавникот со храната) ми ја дава и на нејзе ги пишува цениве истиве ама во тотал е 1020 денари... вадам мобилниот пак и викам на нејзе ај диктирај ми ставка по ставка, ги собравме и излага 700 денари, и ја врќам фискалната и изволте средете си го проблемот, чекам кусур на маса додека јадам...

инаку, некој пиша дека пристојно е јадењето во гудис за парите... не се согласувам. детскиот оброк со пилешко за 160 денари сочинува 3-4 парченца пилешко поховано месо, секое парче е точно 1 залак, ништо повеќе. помфрит обичен, нај нај нај обичен, по големина колку малиот во мекдоналдс, едно сочке од 120 милилитри и “подарок изненадување“ пенкалце-пазарско премногу пари за премалку храна.

бејкон бургерот по големина е маааалку над хамбургерот на мекдоналдс и состојките се исто тие само има плус уште едно парченце сланина...

ројал бургерот е ист ама ист по големина на хамбургерот од мекдоналдс...

хамбургерот во мекдоналдс беше 33 денари, а не 120.  сега бев, пробав, видов и никад више. фала многу и пријатно. за 700 денари мнооооогу поише храна имаше во мекдоналдс. биг енд тејсти во мекдоналдс чинеше 160 денари... мене како мене, ме најадуваше тоа чудо... од ова бејкон бургеров ке треба едно 3 комада за да се најдам... утнале малку грциве со отворање на ресторант со ваква храна и тие цени... не им е ова солун а ни атина. цело време имаше некои грци лево десно, само гледаа накај гудис и пљампаа нешто...

за парите не дигнав скандал пошто ке го изедеше девојчето што работи таму, ни крива ни должна.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3453 на: 19 Јануари 2014, 18:39:43 pm »
и јас бев прееска, хамбургер пишува 75 денара ок дај ми ми дава само сендвиче со плескавица му викам поимот хамбургер значи со помфрит а ова е обичен сендвич со плескавица, му викам дај ми и помфрит - ми дава помфрит и ми смета 75 ден + 85 ден помфрит!! вкупно 160 денара за 5 залака, фала и пријатно засекогаш :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3454 на: 19 Јануари 2014, 18:48:02 pm »
Покрај златно Вили и 7ца вие таму идете. ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3455 на: 19 Јануари 2014, 18:49:54 pm »
све е срање и тоа вили и 7ца има едно месарче у кисела вода најдобро месо во Скопје држат и после удри на скара :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #3456 на: 19 Јануари 2014, 18:50:29 pm »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3457 на: 19 Јануари 2014, 19:03:27 pm »
све е срање и тоа вили и 7ца има едно месарче у кисела вода најдобро месо во Скопје држат и после удри на скара :)

во седмица само компирите, кечапот и мајонезот им вредат...

на времето плескавицата им беше фантазија... со време некако ја испозасраа...  на времето кога живеев во центар скоро секој ден си јадев комбиниран со помфрит. веке подолго време не го јадам, затоа што кашкавалот што го користат е растителен ака пластичен кашкавал и е ОДВРАТЕН...

а вили... вили го смени квалитетот за рекордно брзо време... го сменија месото или составот на смесата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3458 на: 19 Јануари 2014, 19:04:34 pm »
Чикенот не е лош од 7ца...Ама од Жужу е подобар.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3459 на: 19 Јануари 2014, 19:07:41 pm »
Реално стекот од 7-ца не е ништо посебно, башка не е ниту исчукан барем малце, фукнат дебел толкав. Само ради мајонезот и компирите луѓево купуваат од 7-ца, само тоа дава шмек на сендвичот. Вили е океј, полнет стек, шарска добри им се, башка и сосчиња.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3460 на: 19 Јануари 2014, 19:10:55 pm »
Абе Меџик бургер у Меџик..2 пЉескавици сланини, кашкавали...120че али пристојно се најадуваш...

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3461 на: 19 Јануари 2014, 19:11:44 pm »
Каде е Меџик?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3462 на: 19 Јануари 2014, 19:12:49 pm »
и мене ме интересира, да го истестирам деновиве...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3463 на: 19 Јануари 2014, 19:17:30 pm »
Спроти Букурешт поликлиника.