Автор Тема: Храна  (Прочитано 1235795 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Храна
« Одговори #3420 на: 16 Јануари 2014, 11:32:09 am »
метално плакарче од гардеробер (по физичко во школо)... и јас гледав. фино изведено. имам клиент кој дома има посебна просторија за пушална. професионално се бави со тоа. пушалната му е оооогрооооомна. деновиве ке идам кај него на контрола па ке ја сликнам. огромно нешто ама профи машина е. му собира како што вели околу 300 кг месо за пушење.
Така некако, или имаше и со 2 буриња направено, исто добри...

Во селото обавезно чуваме по минимум 3 свињетињи па може да се очади и некој кубас или пафлак ;)

Добро изолирана пушница овозможува подобра регулација на тепмературата и нормално се штеди на дрва.
Употреба на даб во почетна фаза такозвана потење и финиширање со бука..
Овој совет може да се земе во предвид.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #3421 на: 16 Јануари 2014, 11:52:31 am »
Ми пратила тетка ми од Србија пушено срнечко,абе поубаво пушено месо немам пробано до сега,го смачкавме за еден ден со татко ми :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3422 на: 16 Јануари 2014, 16:22:13 pm »
Некој ја спомна Рагуза пред некој ден. Само што се вратив од таму, одлична храна, одлична услуга. Малце поскапичко од други места, али сасвим оправдано.

--

Да си ја продолжам приказната..

Искачам вчера од кино, и нешто почнува да ми вергла стомак. I took that as a sign.

Пројдов поред местото со гирото (AKA Meat Heaven), гледам на затварање се. Улетујам у 90-ти минут ко Бетмен коа го спашава Робин и нарачувам гиро.

Ми викаат „Дечко, пошто си последен, може да ти го ставиме во гирото целото месо што ни остана?“

Се отворија небесата, ме покри божествена светлина.

Питата не беше замотана околу месото, колку што беше оптимистичка поддршка.

(Грациас Велештрумф за видеото од Ејс Вентура!)
« Последно менување: 17 Јануари 2014, 13:45:21 pm zeroSignal »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3423 на: 17 Јануари 2014, 19:38:34 pm »
Aj кажете некое фино место за фамилијарен ручек во Крушево, со нормално-пристојни-непретерани цени?

Утре не носи патот натаќе, па да застанеме да јадеме.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3424 на: 17 Јануари 2014, 21:56:20 pm »
Убаво да си поминете, ве молиме да ја почитувате поставената патна сигнализација и да не ја прекорачувате максимално дозволената брзина.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3425 на: 17 Јануари 2014, 22:02:45 pm »
Убаво да си поминете, ве молиме да ја почитувате поставената патна сигнализација и да не ја прекорачувате максимално дозволената брзина.

тоа важи договорено, него за јадење што да праиме кажете

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #3426 на: 17 Јануари 2014, 22:40:53 pm »
ШАПЕ

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3427 на: 17 Јануари 2014, 22:51:08 pm »
ШАПЕ

тоа сакав и јас да кажам...

локација:

15 метри од автобуската станица, односно 4 метри од здравственото домче, или 5 мери од единствената аптека.

или пршај било кој, кај е ресторнтот на шапе...

поздрави го газдата помладиот ако е таму. неможеш да го утенш. људескара од 2+ метри.  фронтера му е нај мало возило во кое може да влезе...

а да... за повише да ти се јаде, почитувај ја патната сигнализација... ако тргнеш во 8 да речеме, кај и да е до 14 ке стигнеш во крушево со почитување... ;D ;D од едниот влез имаш околу 25 километри возење со лимит не поголем од 40, а на  некои места е 30 и еднаш 20.

ако идеш од кај прилеп, со среќа нека ти е почитувањето... ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3428 на: 17 Јануари 2014, 22:56:47 pm »
Дали тоа Шапе беше кафанчето кај што има внатре обесено шешири, бастуни и некои такви ствари од газдата, стариот??? Најверојатно него го викале така.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3429 на: 17 Јануари 2014, 22:56:52 pm »
eбем ти држава и мочам ти се култура у која те дупат ако промовираш почитување правила, а е најнормално ако не ги почитуваш

иначе, скопје - крушево по знаци е дваипол саати најмногу. Така да ако тргнам у 8 у 10ипол максимум сум таму и го листам менито.

фала на препораката за ресторанот!

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3430 на: 17 Јануари 2014, 22:59:20 pm »
eбем ти држава у која те дупат ако промовираш почитување правила, а е најнормално ако не ги почитуваш

иначе, скопје - крушево по знаци е дваипол саати најмногу. Така да ако тргнам у 8 у 10ипол максимум сум таму и го листам менито.

фала на препораката за ресторанот!

јбг... тоа е тоа... :) ама за 2,5 саати не стигаш ГАРАНТИРАНО ако патуваш по прописи... за толку јас стигам со прекршување од 20 до 30% од прописите...

Дали тоа Шапе беше кафанчето кај што има внатре обесено шешири, бастуни и некои такви ствари од газдата, стариот??? Најверојатно него го викале така.

да... шапе бил и боемчина и армоникаш.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3431 на: 17 Јануари 2014, 23:18:44 pm »
јбг... тоа е тоа... :) ама за 2,5 саати не стигаш ГАРАНТИРАНО ако патуваш по прописи... за толку јас стигам со прекршување од 20 до 30% од прописите...

Мхм. A aко сепак се стига и си грешка - ќе бидеш маж тука пред сите да признаеш „грешка бев, стварно се стига за дваипол саати по знаци“?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3432 на: 17 Јануари 2014, 23:24:10 pm »
да... ако ти бидеш искрен и утре вечер признаеш дека не се стига за 2,5 саати...

смичка беше со мене мислам на сервиз во крушево... нешто под 2,5 саати возење на комбе со педала до доле. по автопат до 140, и секаде нешто над дозволеното. ни на крај памет не ми беше по угорниците накај крушево да возам 40 или 30... не сум до толку полжав, т.е. јас не сум ти... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3433 на: 18 Јануари 2014, 02:09:20 am »
не беше тогаш дека се прееба нешто и идеше од другата страна или нешто така

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3434 на: 18 Јануари 2014, 02:51:37 am »
од кај кичево ја имаш стража. од кај прилеп го имаш плетвар. и од двете страни имаш качување накај крушево по угорници со ограничувања од 40 и 30... сеедно.  лично за мене подобро ке беше од кај прилеп бидејки имаш прва пат пушка на кој можеш да шибаш и 120, а сепак има ограничувања на 60 и 40...

затоа велам дека нема шански да се стигне до крушево за 2,5 саати ако се вози по прописи, од било која страна да дојдеш.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk