Јас сум за директ од стаклена флаша 
У неофицијален разговор, со другарче кое работи во Скопска пивара, на еден од многуте семинари што им ги држи пиварата, им било поставено прашање да кажат во која амбалажа мислат дека е најквалитетното Скопско ...
Точниот одговор бил, лименка ...
Кога го прашав зошто баш лименка, образложението било дека пивото во лименка не може да прими арома од амбалажата, да кажеме како што е пример пластиката, или пак да да остане изложено на сончева светлина преку лето како што е случај со стаклото ...
Значи лименката е најзаштитена од сите влијанија ... Ова за конзервансот што го спомна Марче, баш ке разгледам ...
Затоа и мислам дека лименката е најскапа, не ги помнам набавните цени, ги знаев сите кога работев у супермаркет ..
Не знам, не пијам многу многу пиво, ама кога пијам, Heineken-от ми е same-same, а флаша, а лименка ...

Горчи и у двата случаја