Автор Тема: Храна  (Прочитано 1236723 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Храна
« Одговори #7875 на: 22 Јули 2022, 18:35:37 pm »
Кичево кај славета, во Гнаси е ко опинок да јадиш :)
Лелел каков е... Па и свендвичите што ги правеа кај берзана и тостојне, па и пизите.
Али бољи свендвич од пајота никој не прајт, ако на вечер мачки ја лижат скарана, од тука е вкусот изгледа, ко ќе запали оџин се дезинфицира тоа. и то последно беше 70 динара.
Калифорниски сендвич

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Кај се шитка ова ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #7876 на: 22 Јули 2022, 19:06:23 pm »
Тровање од бурек, само од славниот кичевски бурек закачив. 10 дена не можев да се опраам. :( Сите четворица што јадевме си*авме векот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7877 на: 22 Јули 2022, 19:15:32 pm »
Ст зеле диетален бурек.
Абе не зна што не ќе напрајте, само да не испадните подолу од нас  :) Ск колку пати су се затровал па ај да не јада.
Од кај зедовте точно? Не било од бурекот, од јогуртот било, а тој е битолски. ,
Ме потсети на една анегдота. Одиме охрид цело друштво, и еден да се докаже дека е големо пијачиште стегна 2 големи пиво, 7-8 чаши коњак и пола кило вотка ( ако не и повеќе) и нормално дереше лисици вечерта а се правдаше дека се затровал од храната ( инаку од исто јадевме сите :) ). Не биди ко него  :)
Шала на страна имаше лани тровање од буреци, мисла од кај славе, ама помина тоа јбг...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7878 на: 22 Јули 2022, 19:21:54 pm »
На 36ц надвор, бурек... Ќе си земеш 7ца или сладолед, како човек.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7879 на: 22 Јули 2022, 19:22:08 pm »
На времето имаше одличен бурек во млинот Жито Караорман.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7880 на: 22 Јули 2022, 19:37:09 pm »
На 36ц надвор, бурек... Ќе си земеш 7ца или сладолед, како човек.
Затоа бурекс се јадит од сабајле, не ни имат после 10 :) или на вечер после пијанка, да дезинфицират . Тешко да најш бурек преку ден.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #7881 на: 22 Јули 2022, 19:38:01 pm »
Ст зеле диетален бурек.
Абе не зна што не ќе напрајте, само да не испадните подолу од нас  :) Ск колку пати су се затровал па ај да не јада.
Ме потсети на една анегдота. Одиме охрид цело друштво, и еден да се докаже дека е големо пијачиште стегна 2 големи пиво, 7-8 чаши коњак и пола кило вотка ( ако не и повеќе) и нормално дереше лисици вечерта а се правдаше дека се затровал од храната ( инаку од исто јадевме сите :) ). Не биди ко него  :)
Шала на страна имаше лани тровање од буреци, мисла од кај славе, ама помина тоа јбг...

Ова моево, рака на срце, одамна беше, ама пошто така јако ме(не`) сје*а, некако скептичен сум и ден днеес, после 20 години бурек во Кичево да јадам :)
Не велам дека никој не треба да јаде, може да е и најдобриот во универзум, ама јас расчистив со бурекот од Кичево :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7882 на: 22 Јули 2022, 19:46:15 pm »
Лелел каков е... Па и свендвичите што ги правеа кај берзана и тостојне, па и пизите.
Али бољи свендвич од пајота никој не прајт, ако на вечер мачки ја лижат скарана, од тука е вкусот изгледа, ко ќе запали оџин се дезинфицира тоа. и то последно беше 70 динара.
Калифорниски сендвич

Кај се шитка ова ?
Заборавен е Калифорнискиов сендвич под наездата на пицабуреци и сл јагленоговнарии.
Се сетив и си направив дома да се потсетам на стари времиња мада не ми излезе како у кафана, лепчето требаше да биде помрсно, сирењето му фалеше троа сол, и плескавицата (од Вероџамбо) не беше доволно сочна.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7883 на: 22 Јули 2022, 20:20:33 pm »
Ст зеле диетален бурек.

Ова моево, рака на срце, одамна беше, ама пошто така јако ме(не`) сје*а, некако скептичен сум и ден днеес, после 20 години бурек во Кичево да јадам :)
Не велам дека никој не треба да јаде, може да е и најдобриот во универзум, ама јас расчистив со бурекот од Кичево :)
Остај го скептицизмот Гостивар и касни си бурек, ебаго не ќе ти се погаѓат стално тебе расипан бурек, ваљда не си толку малер ебаго :D

Отсутен Redneck

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
« Одговори #7884 на: 22 Јули 2022, 20:20:44 pm »
Бурек на 42+ за ручек.

Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #7885 на: 24 Јули 2022, 18:43:04 pm »
Само френќи бе 😄

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #7886 на: 25 Јули 2022, 14:28:07 pm »
Калифорниски сендвич

Кај се шитка ова ?

Славе не работи више една година :) сега бурече само во Палма, Клас, Драго и Мики..се друго е катастрофа..за жал
New blood of old school

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #7887 на: 25 Јули 2022, 15:48:58 pm »
Како дете на одење на одмор во Охрид, во Кичео седнуваме на бурек, ај бурекот не толку, ама кајмакот во грниња што го имаа, тој вкус ден денес го паметам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7888 на: 25 Јули 2022, 16:05:40 pm »
Какви ѓупчиња имат кичево за 500-тче, ти кајмакот си се запнал xD
@Prof. Greenthumb како бе затворил ? Кое е тоа палма ? Набави вите плескајци? Кога и да појда те лепче немат, те плескајца, те ќумур...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7889 на: 25 Јули 2022, 17:36:03 pm »
Клабери, шо ќе јадиме во Охрид?

Ај предлагајте:

Добра пица за понети?

Добра скара, ќебаб, плескавица со добра земичка како пазарски сендвич?

Добри пекари?
Бест бурек?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk