Автор Тема: Храна  (Прочитано 1234949 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг: Храна
« Одговори #6450 на: 23 Февруари 2018, 22:02:36 pm »
Ааааа е не сум знаел дека Атанасовски е нивно.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6451 на: 23 Февруари 2018, 22:07:16 pm »
Пуже е џам.

Ресторан Дома не е ништо посебно, селски ресторан, дури и порциите да се поголеми мене не ми се исплати да возам 14 км во правец, видов еднаш и доста ми е. И тоа black pearl исто, ништо посебно.

Од Центар па према Кисела Вода/Автокоманда со искчучок на Дојрана (цело мени) и чорбата во феријално ништо друго од ресторани за мене не вреди. Ни XXL аеродром, ни таа у Маџари кај бензинската, ханибали велкови меанчиња и сл. ниту сум бил ниту планирам да идам.

Затоа од Центар према Карпош ретко во која кафана/ресторан има утка (храната во Ана Кристи К3 е лоша). Пелистер и Скопски Мерак нема утка, Грош лептокарија е супер, Старо Буре лептокарија се држи, Крчма за мушко друштво, Алтан капиштец-се е џам.

PS На 100км или саат возење во Врање - Код баке на ручак. Смешни цени а супер скара, немој под сач ништо да јадеш. Немој да идеш во Градска Меана.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6452 на: 23 Февруари 2018, 22:21:34 pm »
Ресторан Дома Билимбегово!! Имаат перфектна скара. Месото им е секогаш тазе бидејки си чуваат добиток во задниот двор, и го колат по потреба. Како и да е месото не стои подолго од ден-два. А цените смешни, башка во дворот на дома се наога и Интергрос магацин па може и ке си бендисаш и нешто од таму.

Малку ги смеша. Тоа кај Интергрос е друго, "Нашето место" или така нешто се вика, бев еднаш и не ми се допадна.
Инаку Атанасовски имаат секогаш свежо месо, поготово ребрата... колегата @marmlad може да потврди. ;D
Али тоа пушениот бифтек... :O

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6453 на: 23 Февруари 2018, 22:26:54 pm »
Да да сум ги смешал, грешка!! Како и да е "Дома" е топ!!! На "Дома" мислев не на "наше место"!!!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6454 на: 23 Февруари 2018, 22:33:21 pm »
Добро!!! ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6455 на: 23 Февруари 2018, 22:40:57 pm »
Изглеа он ги пишува насловите на carclub.mk порталот (изброј колку наслови завршуваат со извичник) :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6456 на: 23 Февруари 2018, 23:22:22 pm »
!!!!

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #6457 на: 23 Февруари 2018, 23:55:53 pm »
Dankeshon
Листата е спремна:
1. Пуже
2. Воденица
3. Баба цана
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6458 на: 24 Февруари 2018, 00:28:51 am »
Uf listava :-D you're doing it wrong :-D may the force be with you. Koga ke jades neka ti tekne na nas, sto stradame i patime ovde :-D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #6459 на: 24 Февруари 2018, 00:32:03 am »
Dankeshon
Листата е спремна:
1. Пуже
2. Воденица
3. Баба цана

Не знам дали уште постои, али би ја препорачал кафана „Антика“ (или „Антица“ појма неам :)) во Дебар Маало, во уличките позади Градежен Факултет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6460 на: 24 Февруари 2018, 00:40:08 am »
Poso ne sfativ dali vodenica mulino Sk ili Vodenica palanka, glasam za Palanka. Ne sum bil pa za toa, da preneses info sto kako :-D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #6461 на: 24 Февруари 2018, 07:49:46 am »
Затоа од Центар према Карпош ретко во која кафана/ресторан има утка (храната во Ана Кристи К3 е лоша). Пелистер и Скопски Мерак нема утка, Грош лептокарија е супер, Старо Буре лептокарија се држи, Крчма за мушко друштво, Алтан капиштец-се е џам.

Јас па редовно одам во Ана Кристи. Добра храна (особено ќебап), одлични цени.

Не знам дали уште постои, али би ја препорачал кафана „Антика“ (или „Антица“ појма неам :)) во Дебар Маало, во уличките позади Градежен Факултет.

Постои, постои. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6462 на: 24 Февруари 2018, 09:15:46 am »
Антица е малце незгодно пошто е као у подрум. Скопски мерак има бољи сетап за фамилијарна дружба, поготово ако се постари луѓе вклучени у процес :)
Пред нова година некаде, старите моите и на жена ми, ги носевме на ручек во Маргер, позади АБЦ, во градски парк, сосема пристојно место со исто добра атмосфера за постари луѓе. Лира е исто така добро место за фамилијарни ручечиња и слини дешавки. Ако сакате малце надвор од скопје, ама не многу, Старо Буре во Кучково е сосема ОК, исто така и Македонско село во Нерези. Кај Васко (амзо) во Сарај, кафана Ања (кај спортската сала) исто така може да се појде за добар автентичен кафански филинг со добра храна. Ако сакате пастрмајлиии слични работи со пинџурчиња, салатки нормални, туршиички, исто препорака за Фотка во тафталиџе позади „народна техника“ бивша :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #6463 на: 24 Февруари 2018, 09:37:45 am »
Јас ќе препорачам да Македонско Село се заобиколува во шииииирок круг и никогаш таму. Идеме таму во недела околу 13ч, горе на спрат, као чардак што е, влегуваме, не пречекува менаџерот, прашувам каде може да седнеме, ми вика имаме резервации неколку (као мене ми е гајле за тоа) ама еве повелете може тука да се сместите! А кафаната полупразна, по краевите седат баби и парови со деца, пијат чај и кафе.............и се ок дур не се појави конобарот „шеф на шефовите, газда на газдите“, иде со пијачките и у стилот на ти, ко заедно тикви да сме саделе, уште па со повисок тон „овдека е резервирано, ќе си одиш кога ќе дојдат гостите“, секундарно станување без образложение, нека е среќен што јас и пријателов (ради жена ми што беше со нас) се исконтролиравме да не го нокаутираме на лице место.
Пола свет сум го поминал по секакви локали и вакви работи само кај нас, најблизок пример во турција, конобарот нема право на глас, ако му се деси вакво нешто и обраќање вака на гостите, секундарно пред гостинот добива отказ, а гостите јадат и пијат на сметка на ресторанот.
Една од работите зошто немаме туризам, а и голем дел од локалите пропаѓаат од неписмен персонал.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6464 на: 24 Февруари 2018, 09:49:34 am »
Јас не сум имал таква дешавка, ама секако и јас би изреагирал така. За жал, не е единствен случај, често се дешава по нашиве кафани, кај што келнерите мислат дека треба први другри да ти бидат.