Автор Тема: Храна  (Прочитано 1363359 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Храна
« Одговори #7455 на: 17 Јануари 2021, 22:04:52 pm »
@Silvester искрено да ти кажам немам пробано, ама дефинитивно ќе го имам на ум. Баш ме пецна со тоа што ми кажа дека воопшто не е мрсен. И сакам кога е убаво испечено, макар и да е потенко отколку да се живи корите. Често ме носи патот натаму, па ќе си купам :)

Порано јадев многу од Калимеро и Плетварец (ОУ Кире Гаврилоски - Јане) во Прилеп и бидејќи ги правеа многу мрсни, ми се одмили општо бурекот пар години.

Сега имам неколку пати пробано во една минијатурна бурекџилница во соседниот блок кај мене, веднаш после Леснина и Краш, работи од 5 или 6 наутро до кај 3, така отприлика.

@Ducky засега не ми е ништо, среќа, ама ќе апдејтирам утре  ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7362
« Одговори #7457 на: 17 Јануари 2021, 22:13:29 pm »
Јас јадам од кај Жики често, баш и за Василица од таму зедов. Ама многу е мрсен, кило масло во тепсија ставаат. Во Бакал во ГТЦ има солиден бурек, не е многу мрсен.

@dbl.dzo дали имаш јадено бурек од Весна наспроти универзална? Воопшто не е мрсен и е направен со 2 кори во тепсија (обично се 4 кори) и кога порачуваш 1/8 ти даваат 1/4  :D  Немам пробано поубав бурек (освен во Сараево, но малку поразличен беше). Настрана скарата во Прилеп по биртиите, чорбата од кај Џоки и бурекот од Весна ми се врв :)
Кај е ова Весна кај Универзална поточно?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #7458 на: 17 Јануари 2021, 22:14:14 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #7459 на: 17 Јануари 2021, 22:17:27 pm »
Дали се пожаливме за цената  ;D ? Даме праша кога, не колку. Се пријавувам за 1/4 со сирење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #7460 на: 17 Јануари 2021, 22:31:03 pm »
Дали се пожаливме за цената  ;D ? Даме праша кога, не колку. Се пријавувам за 1/4 со сирење.
Ја бурек праам, за пита со сирење кај баба ти обрати се ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
« Одговори #7461 на: 17 Јануари 2021, 22:36:27 pm »
Јас јадам од кај Жики често, баш и за Василица од таму зедов. Ама многу е мрсен, кило масло во тепсија ставаат. Во Бакал во ГТЦ има солиден бурек, не е многу мрсен.

@dbl.dzo дали имаш јадено бурек од Весна наспроти универзална? Воопшто не е мрсен и е направен со 2 кори во тепсија (обично се 4 кори) и кога порачуваш 1/8 ти даваат 1/4  :D  Немам пробано поубав бурек (освен во Сараево, но малку поразличен беше). Настрана скарата во Прилеп по биртиите, чорбата од кај Џоки и бурекот од Весна ми се врв :)
Каков е тој бурек да не е мрсен, кифла?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1923
« Одговори #7462 на: 17 Јануари 2021, 22:37:17 pm »
@AUUU по прилепска линија го истеравме муабетот со колегава :D за Прилеп се однесуваше, не за Скопје.

@dbl.dzo често јадам од Калимеро кога ми се пријадува навечер, оти тогаш Весна не работи. И да, помрсен е ама кога нема друго арен е :D

@Mikius изгледа на кифли сум навикнат, од кај знајме прилепчани шо е то бурек :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
« Одговори #7463 на: 17 Јануари 2021, 22:43:46 pm »
Па изгледа сте заборавиле дека убав бурек е мрсен бурек.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3864
« Одговори #7464 на: 17 Јануари 2021, 22:47:45 pm »
Во Автокоманда имате супер бурек исто така за сечиј вкус: Тохе мрсен, Вардар таман мрсен, ТаФче не толку мрсен. Јас од Вардар цел живот јадам, таму ми е нај по вкус.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7362
« Одговори #7465 на: 18 Јануари 2021, 07:53:06 am »
После пробување на бурек у Солун се друго ми изгледа како симит погача да јадам. Перфекција, кори проѕирни, али и цена 4 евра за коцка, нешто поголем доаѓа од четврт.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 914
« Одговори #7466 на: 18 Јануари 2021, 07:58:39 am »
Пробајте од бурекџилницата карши црквата во Аеродром до поликлиника Јане Сандански, во зелената зграда, на реклама пишува БУРЕК

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11878
  • Архитект
« Одговори #7467 на: 18 Јануари 2021, 08:40:04 am »
@osmica8 ако е едно мало ептен дуќанче во зградата сум јадел и јас добар бурек таму уште како детиште и навечер редовно во таа пекарата над пиљара се гнетеа кифли  :)

То е да.
Печката само е внатре и касата.
Незнам кај се кифлите.

Иначе добар бурек кој со години нема утка, во Битола. На корзо кај Маруш.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #7468 на: 18 Јануари 2021, 10:41:36 am »
@Скопјани :)

Сте ги пробале овие https://www.facebook.com/SubFictionShop/ или ич да не се мачам :)
New blood of old school

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1495
« Одговори #7469 на: 18 Јануари 2021, 11:36:46 am »
не  верувам дека ќе добиеш мислење за  фенси салати овде

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.