Автор Тема: Храна  (Прочитано 1232988 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Храна
« Одговори #3045 на: 20 Ноември 2013, 12:31:10 pm »
Ја завчера се онесвежив за вечера:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3046 на: 20 Ноември 2013, 13:18:42 pm »
http://dnevnik.mk/?ItemID=168ABF8059A19D428CBEE94375FBD035

Што па скарата им засмета....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3047 на: 20 Ноември 2013, 13:22:57 pm »
Клошари, прво цигари им сметаа сега скара, што ли е следно...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3048 на: 20 Ноември 2013, 15:04:37 pm »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #3049 на: 20 Ноември 2013, 17:14:19 pm »
Џиџи, се глеа дека си наш чоек. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3050 на: 20 Ноември 2013, 18:21:01 pm »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3051 на: 21 Ноември 2013, 00:26:06 am »
Кога ќе сфатат дека пожарите не се настанати како последица на палење скара во природа, туку се подметнати со најверојатна вмешаност на тие што го донесуваат законов?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3052 на: 21 Ноември 2013, 09:12:41 am »
На 3-ти Мај државата ќе прави ребаланс на буџетот.

3-ти Мај се прогласува за неработен ден!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3053 на: 21 Ноември 2013, 14:13:59 pm »
Што па скарата им засмета....

Скарата сама по себе не е страшна, освен зголемениот ризик за пожар ништо посебно не се случува.

Но, свињарникот кој во круг од 50 метра околу скарата типично го оставаат скараџиите...

Ја сум „за“ оваа казна.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3054 на: 21 Ноември 2013, 14:18:18 pm »
Причина за оставениот свињарник не е скарата. Нема зошто да се казнува скараисување. Нека се казнува освињарникување на природата.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3055 на: 21 Ноември 2013, 14:25:04 pm »
Причина за оставениот свињарник не е скарата. Нема зошто да се казнува скараисување. Нека се казнува освињарникување на природата.

Абе, така ако гледаш... причина за повредите е сообраќајката, нема зошто да се казнува неврзување појас. Нека се казнува учукувањето.

Аналогијата не ми е баш нај-нај :) ама прво тоа ми текна анд хоупфли ме разбираш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3056 на: 21 Ноември 2013, 14:29:39 pm »
Треба масовни реклами од влада да пуштат за зачувување на околината. И тоа да се таргетирани во април кога зафаќа сезона на скари. Да се чисти и се тоа по список.

Јас како нормално го подразбирам чистењето после одење, од причини на чиста логика. Ако ти не исчистиш нема кој да исчисти после тебе. По странскиве места обично и ќе те предупредат „да си соберете на идење“. Ако не те видат со 2 кеси ѓубре како искачаш ќе те вратат. :)

Ама ете може и да се забрани скара олтугедер.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3057 на: 21 Ноември 2013, 14:33:17 pm »

Абе, така ако гледаш... причина за повредите е сообраќајката, нема зошто да се казнува неврзување појас. Нека се казнува учукувањето.

Аналогијата не ми е баш нај-нај :) ама прво тоа ми текна анд хоупфли ме разбираш.

После учукуење нема каење (затоа појас). После некревање ѓубре и усеруење на природата - има каење. Ем да те репнат со казна од која ушите че ти изгорат ем да си го собереш ѓубрето.
Дома коа праиш скара, како може да си раздигнеш после тоа?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3058 на: 21 Ноември 2013, 14:36:49 pm »
Ама ете може и да се забрани скара олтугедер.

ме потсети на нешто на кое многу се смеев :)

кога бев пред повеќе години во берлин при шетањето во оној паркот во близина на бранденбуршката порта, замириса на скара. И го прашував домаќинот што е фората.

Он ми кажа дека правење скара на отворено во германија е забрането, но дека доселениците од балканот неќат да се откажат од таа древна традиција. И - прават скара на црно. Се шуњаат низ паркови и шумички, бараат тајни места за правење скара, се собираат дискретно и прават скара. Полицијата ги знае и нон-стоп си играат мачка и глушец. Ќе ги провали кај се, овие ќе киднат пошто имаат ангажирано дечишта да патролираат наоколу и да дојавуваат дали идат џандари.

Што ти е древен порив за правење скара, кажи а?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3059 на: 21 Ноември 2013, 19:14:01 pm »
Cheat weekend, day 1:
Нарачав дома да ме чекаат сарми, студентарија, ми текна и страшно ми се здојаде.
Си дојдов денес, и изедов 12 сарми, солидна големина (без леб, нормално) :D