Автор Тема: Crash Test-ови  (Прочитано 41754 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Одг: Crash Test-ови
« Одговори #135 на: 26 Декември 2012, 10:28:18 am »
како и да е... јас се повлекувам сега од оваа диксусија, и било што кој да искоментира нема да одговорам, затоа што тука гледам гладни и жедни очи за докажување... машкоста не е во тоа... провери, види, доживеј, па дискутирај со факти и искуство.. клип снимен на интернет не е никаков факт а ни јебено никаков доказ, поготово од овие митбастер и ова со краш тестовите... а да.. имаше и еден клип на краш тест кај што фолксваген транспортер со 60 се лупа во зид и буквално ПОЛОВИН комбе т..е кај седиштата се ЗИПУВАА во се на се 20 сантими... е тоа кога го видов тотално се уверив дека е фалц краш тестот ако се сака да се намести...

Имаш доживеано судар со Волвото? Не се факти за тебе видео клипови? Ако се за тебе сите клипови местени, а оној што го ставив јас каде што со волвото со отскочна даска се удира во 3 класи помали коли e релевантен, стварно не знам што да кажам. Реалноста е дека Volvo не се најцврсти од сите автомобили, како што мислат нивните сопственици. Volvo е бренд кој има измислено најмногу сигурносни системи, поради построгите закони во Шведска, а не дека има најцврста структура па е камен.

BTW и ова да не е местено?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #136 на: 26 Декември 2012, 10:28:24 am »
Онак сакаш да кажеш дека и официјалниов тест е наместен? Не ми е тоа баш веродостојно. Има нешто црно на бело?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30083
    • CARclub.mk
« Одговори #137 на: 26 Декември 2012, 10:36:00 am »
Моите прашања се:

1. Зошто некој ги местел краш тестови, па уште на Волво? Да не има некој глобален заговор?

2. Дали некој воопшто зема во предвид дека пројде времето на тоа дека при судар колата треба да остане неоштетена? Во денешно време возилата се прават со crumple зони, итн, за да апсорбираат колку што можат повеќе од ослободените сили при ударот, а со тоа помал дел од тие сили да се пренесат на патниците.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #138 на: 26 Декември 2012, 11:10:07 am »
Митбастерс местат?

уф.. и тоа како.. уствари тоа не е местење туку манипулирање со факти... не реални работи.. прво и основно ако сакаат да докажат нешто како на пример клипот кај што се плеска колата требало да земет волво поново за 5 години. и така ке добиеја старо возило на волво со нова возило од поново годиште... поенатат е во амортизациониот удар на самата кола и конструкцијата на шасијата.. оној модел на волво мислам дека беше 640 е сосема поинаква конструкција, битно послаба во однос на другите понови модели... и знаејки го тој факт, веројатно финансирани да направт спектакл во кој треба и мора да докажат дека е подобро да се купи нова кола, а во случајов рено (можда и од нив доаѓа спонзорството) го одбираат токму ова старо волво кое во ниедна точка по конструкција не се допира до за него поновите браќа и сестри од веќе следната генерација... е ако земеа поново за 5 години (а сепак старо, според нивните барања) тогаш епилогот ке беше сосема поинаков и на крај заклучокот е дека сите ке треба да купуваат стари возила затоа што се по цврсти и по сигурни, што на спонзорот на клипов-тестот (кој и да е) не му одговара како финален заклучок...

на крајот на краиштата, овие клипови и тестови се правени за британци и амери, кои се ај да не ги наречам испрани мозоци, но се страшно подложливи на ефектот БАМММ и безбедноста кја се прикажува... јас се кладам дека другиот ден по прикажување на клипов на национлните телевизии во британија, од пазарот на половни возила ги снемало сите мали рено колички... се било купено одма... е за тоа служат мит бастерс а не за да тебе ти покажат нешто...

во миљон слуачи имам да покажам и докажам на нивните манипулации...

а за краш тестовите.. јас сум слушнал и од други како воочуваат дека се прават малверзации и се мести кола.. до таа точка се идело дека се ослабува на пунктови возило за да се добие покатастрофален ефект на краш тестот.. или тоа возило што “мора“ да помине се ојачува специјално само за на краш тест... ова неможам да го докажувам, нит ме интерсира нити сакам да се занимавам со тоа, ама посекако приметувам катастрофални работи и грешки на краш тестови.. првото е ова со волвото, второто е она со фолксвагенот.. па тој фолксваген транспортер е возило што може бетонски армиран зид да сружи а не со 64 на саат да се собере како армоника и испресува во 20-30 сантими...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #139 на: 26 Декември 2012, 11:12:06 am »
Јас на пример не се сложувам нималку со тоа. Но, тоа е само мое лично мислење.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #140 на: 26 Декември 2012, 11:15:38 am »
нормално.. секј со своите мислења.. немам намера да убедувам некого во нешто.. затоа и нај убаво да не дискутираме више на оваа тема, затоа што нема потреба ни јас да убедувам, нити мене некој да ме убедува во било што... животот е школо и сам си ги поставува ќовекот своите граници на разбирање и убедувања...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #141 на: 26 Декември 2012, 14:11:08 pm »
onak
Грешка си околу краш тестовите.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #142 на: 26 Декември 2012, 14:57:18 pm »
ОК еве да кажеме дека Мит Бастерс местат. Што праиме тогаш со клиповите(постирани погоре) од Fifth Gear, Top Gear и Euroncap? И тие местат? Што се однесува до постарите коли, кога беа тие тестирани стандардите на оценување на crash test-овите беа пониски и тие коли што во тоа време имале 5 ѕвезди денес не би добиле ни три од нив.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #143 на: 26 Декември 2012, 15:22:46 pm »
Не знам ништо околу муабетов АМА:

Моите прашања се:

1. Зошто некој ги местел краш тестови, па уште на Волво? Да не има некој глобален заговор?

Маркетинг Зеро, во многу случаеви се плаќа убава пара на некои по гледани емисии да се огрди или пофали возило, да се бутне некој тренд или да се стави сумливост за истиот. Како што прават за голф и мн. други.

Не знам баш за овој случај ама баш за прашањево ова ти е мој одговор.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #144 на: 26 Декември 2012, 20:21:35 pm »
Додека во Америка си се тркаат на драг, Јапонциве имаат по мудест стил на забава. :)

AWESOME!!!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Corsa hronologija
« Одговори #145 на: 14 Јануари 2013, 16:37:57 pm »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #146 на: 15 Јануари 2013, 20:35:11 pm »

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3935
« Одговори #147 на: 15 Јануари 2013, 22:58:52 pm »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #148 на: 16 Јануари 2013, 03:49:47 am »
на времето најако било (во своја класа) ;D

1:01 !

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716