Митбастерс местат?
уф.. и тоа како.. уствари тоа не е местење туку манипулирање со факти... не реални работи.. прво и основно ако сакаат да докажат нешто како на пример клипот кај што се плеска колата требало да земет волво поново за 5 години. и така ке добиеја старо возило на волво со нова возило од поново годиште... поенатат е во амортизациониот удар на самата кола и конструкцијата на шасијата.. оној модел на волво мислам дека беше 640 е сосема поинаква конструкција, битно послаба во однос на другите понови модели... и знаејки го тој факт, веројатно финансирани да направт спектакл во кој треба и мора да докажат дека е подобро да се купи нова кола, а во случајов рено (можда и од нив доаѓа спонзорството) го одбираат токму ова старо волво кое во ниедна точка по конструкција не се допира до за него поновите браќа и сестри од веќе следната генерација... е ако земеа поново за 5 години (а сепак старо, според нивните барања) тогаш епилогот ке беше сосема поинаков и на крај заклучокот е дека сите ке треба да купуваат стари возила затоа што се по цврсти и по сигурни, што на спонзорот на клипов-тестот (кој и да е) не му одговара како финален заклучок...
на крајот на краиштата, овие клипови и тестови се правени за британци и амери, кои се ај да не ги наречам испрани мозоци, но се страшно подложливи на ефектот БАМММ и безбедноста кја се прикажува... јас се кладам дека другиот ден по прикажување на клипов на национлните телевизии во британија, од пазарот на половни возила ги снемало сите мали рено колички... се било купено одма... е за тоа служат мит бастерс а не за да тебе ти покажат нешто...
во миљон слуачи имам да покажам и докажам на нивните манипулации...
а за краш тестовите.. јас сум слушнал и од други како воочуваат дека се прават малверзации и се мести кола.. до таа точка се идело дека се ослабува на пунктови возило за да се добие покатастрофален ефект на краш тестот.. или тоа возило што “мора“ да помине се ојачува специјално само за на краш тест... ова неможам да го докажувам, нит ме интерсира нити сакам да се занимавам со тоа, ама посекако приметувам катастрофални работи и грешки на краш тестови.. првото е ова со волвото, второто е она со фолксвагенот.. па тој фолксваген транспортер е возило што може бетонски армиран зид да сружи а не со 64 на саат да се собере како армоника и испресува во 20-30 сантими...