Автор Тема: Crash Test-ови  (Прочитано 38080 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Crash Test-ови
« Одговори #165 на: 05 Април 2013, 21:49:24 pm »
Bugar сака згради со 200км на час згради да руши и возилото да е како ново и да преживее.

Бугар на видеово еден само ќе преживее...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #166 на: 05 Април 2013, 22:16:52 pm »
Daj ne zezaj te molam Tose zagina vo Tuareg od 6XXXX EUR so site mozni dzvezdi i sekakvi sistemi i trakataski !!! Mladenov vo Mercedes i toa najnov model. I milioni drugi slucai.
Nisto ne te spasuva togas.

Зашто се занемаруваат сите случаи кај што системите и тракатанците помогнале?
Погинаа двајца сопружници сопственици на угостителски објект на Стража во Корса по директен судир со Ауди А8. Зошто тие двајца погинаа а возачот на Аудито жив и здрав со само психолошка лузна?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #167 на: 05 Април 2013, 22:39:51 pm »
taka im bilo pisano. E pa ako vozis Audi A8 ne mora da znaci deka nema sansa pri sudar da se zagine.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #168 на: 05 Април 2013, 22:41:16 pm »
Затоа што едното е возило од највисоката класа а другото е возило од најниската. Тоа нема веза со звездите на краш тестот.
Аудито теже дупло повеќе од корсата аналогно на тоа со себе во движење носе и дупло повеќе енергија која се апсорбирала во корсата. Истото ауди да се залепело во камион пак тоа ќе станело плескавица.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #169 на: 05 Април 2013, 22:41:20 pm »
Многу, многу, МНОГУ поголема шанса имаш да загинеш во лимена кутија со димензии 3.5 m должина и 1.5 m ширина отколку во А8.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #170 на: 05 Април 2013, 22:43:49 pm »
Или пак мноогу многу повеќе ќе се чувствуваш сигурен во а8 како ти што си пун себи, а општо познато е дека стравот ја чува куќата :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #171 на: 05 Април 2013, 22:50:09 pm »
Значи ви се молам без лупање глупости. Кола со хауба и зони на апсорпција на удар во должина на еден Спарк е автоматски побезбедна од лименка.

Затоа што едното е возило од највисоката класа а другото е возило од најниската. Тоа нема веза со звездите на краш тестот.

Добро бе, знаеш ваљда што е краш тест? Зошто има ѕвездици и зошто колите ги удираат во деформирачка бариера.
Ај размисли малку.

ХИНТ: СИМУЛАЦИЈА НА HEAD ON УДАР
ПРИ БРЗИНА ОД 60 КМ/Ч

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #172 на: 05 Април 2013, 23:00:30 pm »
Мојата поента која се докажа со повторното твое репостирање како точна беше дека некогаш тие краш тестови знаат да дадат лажна слика на сигурност што доведува до неразумно возење бидејќи се чувствуваш сигурен. А далеку си од сигурен бидејќи не е тоа лабораторијата каде што е изведен краш тестот.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #173 на: 05 Април 2013, 23:03:04 pm »
I kras test se prai na 40-60Km/h. Popravete me ako ne e taka.
Najsiguren si vo damper kamion !

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #174 на: 05 Април 2013, 23:21:54 pm »
Гад факинг демит...

Човече, кој си пред столицата и кој будно следиш автомобилистички свет. Разбери ме.

Совесно или несовесно возење, со 80 да се бапнеш во бетонски ѕид појачан со кевлар и карбон и титаниум и шеќерна глазура и пичке си материне, во Корса ќе ја пукнеш главата и ќе имаш мигрени 4 дена во неделата.
Истото тоа направи го во А8 или S-Klasse, ќе излезеш, ќе се јавиш на личниот помошник и ќе кажеш да ти нарача нова кола.

Мојата поента која се докажа со повторното твое репостирање како точна беше дека некогаш тие краш тестови знаат да дадат лажна слика на сигурност што доведува до неразумно возење бидејќи се чувствуваш сигурен. А далеку си од сигурен бидејќи не е тоа лабораторијата каде што е изведен краш тестот.

Како што некогаш даваат лажна слика, така многу почесто од некогаш даваат РЕАЛНА слика за тоа што се дешава во кола со 3058 системи за безбеност и crumple zones кои се резултат на ЗИЛИОН часови истражувачка работа.

Не знам што пробувате да ширите со Бугар, али дека АБС, ЕСП, СРС ербег и крампл зони се теории на заговор, немојте. Срамота е.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #175 на: 05 Април 2013, 23:34:38 pm »
А зошто ти не сфаќаш дека таквите системи ќе те подлажат и на крајот ќе ја направиш бељата :D Затоа од преска се обидувам да те разубедам дека во ниедно возило не треба да се чувствуваш толку сигурен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #176 на: 05 Април 2013, 23:37:06 pm »
Zatoa treba letni gumi na sneg. Stravot ja cuva kukjata.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #177 на: 05 Април 2013, 23:41:47 pm »

Па него што. Во оние 3 дена кога во штип имаше снег годинава јас не ни помислив да извадам кола од гаража. Што си е сигурно сигурно си е :D
Тие 3 дена сите релации да се возам со такси ќе потрошам максимум 500 денара. Плус ќе бидам релаксиран.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #178 на: 05 Април 2013, 23:53:47 pm »
Тенк му е мајката само и тоа со летни гасеници на снег, ем безбеден ем нема да те мами да го газиш поради несоодветните обувки за зимски период!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #179 на: 05 Април 2013, 23:59:53 pm »
А зошто ти не сфаќаш дека таквите системи ќе те подлажат и на крајот ќе ја направиш бељата :D Затоа од преска се обидувам да те разубедам дека во ниедно возило не треба да се чувствуваш толку сигурен.

Па него што. Во оние 3 дена кога во штип имаше снег годинава јас не ни помислив да извадам кола од гаража. Што си е сигурно сигурно си е :D
Тие 3 дена сите релации да се возам со такси ќе потрошам максимум 500 денара. Плус ќе бидам релаксиран.