Автор Тема: Авијација  (Прочитано 186807 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Авијација
« Одговори #975 на: 05 Март 2022, 08:23:30 am »
Еве што има останато од авионот. Куртони

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Успешно е денацифициран од реакторни елементи кои работат против Русија.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #976 на: 05 Март 2022, 09:18:54 am »
Па наводно Украинците го уништиле а не Русите. Барем така прочитав.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #977 на: 05 Март 2022, 09:43:53 am »
Зависи кој какви вести чита :)

Инаку, има муабет дека кинезите го имаат купено вториот (недовршениот), со цел да прават свои 225-ки. Можеби ќе се деси некад пак да лета ваков ѕвер на небото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #978 на: 05 Март 2022, 10:01:08 am »

Инаку, има муабет дека кинезите го имаат купено вториот (недовршениот), со цел да прават свои 225-ки. Можеби ќе се деси некад пак да лета ваков ѕвер на небото.

Ако читаш западни/украински тролови ќе добиеш впечаток дека Москва секој момент ќе падни :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #979 на: 05 Март 2022, 10:12:24 am »

Ако читаш западни/украински тролови ќе добиеш впечаток дека Москва секој момент ќе падни :D

Ако читаш руски тролови, војна не ни имало, само малце си играле деца на улица. Затоа викам, кој какви информации чита, така му се глеа :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #980 на: 05 Март 2022, 14:51:58 pm »

Да јас прочитав и нуклеарката сами ја запалиле. Може русите не се ни влезени, украинците сами себе се бомбардираат. Како американците во 2001ва.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #981 на: 05 Март 2022, 15:11:29 pm »
Ја прочитал некој овде „Послушајте путриоти”?  Интересно четиво.

Sent from my...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #982 на: 05 Март 2022, 15:19:50 pm »

Да јас прочитав и нуклеарката сами ја запалиле. Може русите не се ни влезени, украинците сами себе се бомбардираат. Како американците во 2001ва.
Ха, немој да бидеш убеден дека некој нема да си се чукне по глава за да те набеди, дупката у зграда "ала брзиот којот" е сеуште мистериозна :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #983 на: 05 Март 2022, 15:31:32 pm »
Ништо не му е, превриена вода од чајник и гума за одзатнување садопер, ќе се испегла. На Јутуб гледав вакви работи правеа.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #984 на: 05 Март 2022, 15:32:45 pm »
Забегавме од темата, ќе има работа за администрација али ќе пишам. Следам само западни медиуми, каква пропаганда има комедии е. Стари слики вадат, ги едитираат и народ споделува. Од Руска страна можам да замислам уште поголема е, али народов што споделува се и сешто е за жалење, западно европски граѓани.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #985 на: 05 Март 2022, 17:05:48 pm »
Нека отвори Админ нова тема.

Па тие и сами се тепаат, еве си убиле еден од преговарачите

Ukraine's security service has reportedly shot & killed Denis Kireev, a member of the Ukrainian negotiating team, pictured far back on the right in the photo. He was apparently killed while resisting arrest on suspicion of treason, @ukrpravda_news reports.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #986 на: 05 Март 2022, 18:05:10 pm »
Друго, извидувачка мисија не бара брзина, да не збориме дека ова не е дури ни тоа туку парада. Ретко кога летаат надзвучно. Нема потреба од тоа.
Дека ЈРВ вежбале над Скопје со надзвучни брзини и тоа не е точно. Во Скопје беа базирани само Галеб Г2, Јастреб и Орел кои не одат над 1 Мах (Имаше еден Орел со afterburn у понирање што има пробиено звук и тој сеа се наоѓа во Музејот у Белград на Сурчин). Едини кои можеа да пробијат звучен ѕид беа миг 21 од Слатина, Приштина. Може да се има случено некој пат ама дека регулар тоа вежбале тешко.
На страна дали шибале со надзвучната брзина, или во даден момент давале гас до даска па ефектот да е громогласен звук...
Еве причина зошто би се одвивале вежбовни прелети над Скопје во 80ти до 90та.

Цитат
...Samostalni samohodni raketni pukovi (SSRP) KUB (SA6) bili su stacionirani u Zagreb, Zadar, Sarajevo, Niš, Kragujevac i Skoplje.
Svaki SSRP sastojao se je od komande stana, baterije za upravljanje vatrom (BUV), četa za održavanje tehničke opreme (ČORT), raketno tehničke baterije (RTB), srednje samohodne raketne baterije (SSRB),  lake samohodne artiljerijske baterije (LSAB), i inžinjeriski vod.
Od tehnike SSRP imao je radar 1RL128 (Mečka) za otkrivanje ciljeva na udaljenosti od 400 do 600 km, radarska stanica za otkrivanje i navođenje (RStON) za otkrivanje ciljeva na udaljenosti do 70 km. Svaki RStON je bio u vezi sa 4-5 lansera na kojemu su se nalazile rakete za gađanje ciljeva max dometa 25km.
Nadalje, bilo je i veliki broj vozila za održavane i prijevoz raketa u sanducima ili na ZIL-ovima (vozila za pretovar raketa na lansere).
Mečka bio je težine 36,7 tona. Radar je imao za vlastito napajanje 2 TGMG (dva avionska motora)...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #987 на: 05 Март 2022, 18:42:40 pm »

Не ми е ни на крај памет да отварам тема за војна. Терајте ги дискусиите на друго место.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #988 на: 05 Март 2022, 19:02:45 pm »

Па тие и сами се тепаат, еве си убиле еден од преговарачите

Ukraine's security service has reportedly shot & killed Denis Kireev, a member of the Ukrainian negotiating team, pictured far back on the right in the photo. He was apparently killed while resisting arrest on suspicion of treason, @ukrpravda_news reports.

suspicion of treason

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #989 на: 05 Март 2022, 19:19:22 pm »
То е то, да го направеа тоа Русите на член од рускиот тим сите западни влади ќе реагираа како немало фер судење па не знам што...за овај штама.  :D