За ладење на реакторите е потрбно трицифрен број пати повеќе ладење отколку за гориво и се останато. Како што реков ладењето кај нуклеарките е исклучиво за ладење на реакторите. Горивото не е никаков проблем да се олади, можеш на катаљон начини. Проблем се реакторите.
3 наспрема
1 (ако е така), секако тој
1 не го прави 0.
Факт: потрошеното гориво си бара активно ладење.
Немав намера да споредувам емпириски разлики меѓу ладење на потрошеното гориво, наспрема ладење на реактори.
Муабетот ми беше дека во случај на заебана соларна бура, ќе има проблеми со ладењето. Ебаго, јес да не знам којзнае колку на оваа тематика - ама не е дека не знам дека реакторите треба да се ладат... Ако поназад сум потенцирал само за ладење на потрошеното гориво и не сум навел ладење на реактори, јбг грешки се дешаваат, се извинувам на сите и фала ти што ме дополни. Но извесно и ти имаш грешка, за потребата од активно ладење на потрошеното гориво - ако ја земеме Вики за веродостојна (што и не е додуше, ама пак е нешто повеќе од ништо). Ако не е така, кажи и мене ме интересира како може да се лади тоа потрошено гориво
без активно ладење (значи без техника и електроника, и електрична енергија).
Но нејсе, после сето ова - ако може да се вратиме на поентата:
Шо праиме со ладењето (и на генераторите и на горивото), ако се деси природна катастрофа доволно голем размер, која на подолг период ќе го оневозможи активното ладење?Реков јас дека џабе се објаснувсм со тебе, не знам зошто воопшто ти одговорив па сега да се објаснувам.
Не ми се допаѓа твојот однос, прво коментираш у стил „грешка си, ама немам време да ти објаснувам“ па веднаш потоа почињаш да се жалиш кога ќе те замолат барем да се искажеш за што всушност зборуваш.
Мене ми велиш дека продавам памет, а твојов допринос на темава (засега) е подобар?
Не мораш бе бачка, да „се објаснуваш“ со никој. Јас секако не те довлеков овде со сила. Ваљда сам дојде, а?
Како и да е, фала ти и за ова. Се надевам дека ќе се снајдеш некако да го надокнадиш изгубеното време.