Автор Тема: Golf 4 1.9 TDI - Огласи, Препораки и сл.  (Прочитано 25235 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
Одг: Golf 4 1.9 TDI - Огласи, Препораки и сл.
« Одговори #30 на: 19 Декември 2014, 10:39:21 am »
Фокусов сега за сега ми е фаворит. Му го покажав на татко ми, го бендиса и он :) Само уште ме плашат лошите приказни за Форд и новата технологија на моторов, што ако се расипе пак поправањето ќе биде сложено и скапо. Барав и Ауди А3 1.8бенз ама за жива глава ги нема на огласиве. Ако има некој познаник, пријател, да познава некоја кола каква што барам нека ми ја предложи, многу повеќе доверба имам во некој член од форумов одколку мајстор да однесам.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #31 на: 19 Декември 2014, 12:13:30 pm »
Епа форд имаа проблеми со инјекторите кај  1.8 и 1.4 дизелите, ама само кај форд имаше почести проблеми кај 1.4 дизелот, тоа беше фабричка мана... Додека кај пежо и цитроен ги имаат истите мотори, но кај нив ги нема тие проблеми... Е сега истото може да биде и со 1.6, кај пежо и цитроен не сум слушнал дека имаат некои поголеми проблеми, но не сум слушнал дека има ни во форд, па ни во волво некои проблеми... Единствена мана кај овие е што имаат ситце пред уљето да дојде во турбината и тоа знае да се затне, ама тоа и не е така страшен проблем... Иначе  за 1.8 125кс мотор правиш муабет, другарче бара таков ама за лек нема, а коска се...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #32 на: 21 Декември 2014, 14:47:08 pm »
Kaj mene fiestata e 1.6tdci 90ks, i dosega da cuknam vo drvo ne sum imal problemi nit so motor ni so nisto drugo,edino lager smenet na zadno trkalo i toa e se za ovie 150000km a i EGR ventil iscisten. taka da moj sovet ti e ako najdes zacuvan primerok so toj motor zimaj go. tolku od mene drugoto e tvoj izbor ti si znaes...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #33 на: 21 Декември 2014, 19:37:45 pm »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1254887 Голфот по сликите супер изгледа треба да е зачуван ако ти одговара цената оди види го  јас би го земал него, а за астрата мислам дека е извозена по сликите инаку има 1.7 дти мотор и не троше ич многу штедлив е тој мотор ама под услов да најдеш добар примерок ефтина е за одржавка и има делови за неа...... Настрана од овие сите фордот се издвојува како најнова по година кола и е најинтересен ама тоа некој што има слична нека си каже ......

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #34 на: 21 Декември 2014, 21:28:34 pm »
И ова ми фана око, ама исто како и Голф 4ките, сумљиви ми се многу и ова А3 киве. Алал им вера на германскиве колку колку држат цена, за 3500 евра се наоѓаат Лагуни од 2004-5 година кој се 2 пати покомфорни и поубави од Голфовиве, штета што ги бие толку лош глас тие Лагуни.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1892739-AUDI-A3-TDI-131-ks-SO-FUL-OPREMA-6-BRZINI--01

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1445102 Голем минус што е со 2 врати, добро е што не е нов увоз.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #35 на: 21 Декември 2014, 21:42:36 pm »
Да ама ете викаш дека лагуната се расипува и за тоа и е таква цената, џабе што се покомфорни....... Кога ќе ги видам а3 ките некако ми се застарен дизајн исто како а4 ките од 95 год се напред  ;D не дека нечинат ама голфот 4 ката ми е поелегантен некако ....... Астрата заборавив да надополнам дека предницата и е како створена за нашите патишта нема што да и се расипе за разлика од VW ..... За друго сам си знаеш голем си   :) .....

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #36 на: 21 Декември 2014, 21:56:16 pm »
Сале ти го пишувам ова зашто напиша дека си размислувал и за 147. Има една со 80000км реални,човекот ми е комшија,ја донесе пред повеќе од 7 години,работи во Италија и многу ретко ја вози,само кога доаѓа на одмор,цело време стои паркирана пред зграда,жена му ја запалува чат пат колку да не скапе.

Го чекаме да се врати зашто веќе има кандидат за купување,ако не се договорат ако сакаш ќе ти кажам. Или ко ќе си у Струмица јави се ќе ти ја покажам.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #37 на: 22 Декември 2014, 01:17:06 am »
Сум заинтересиран Мики, особено за некоја со 80ккм и препорака од тебе, не ги гледам многу 147ците зошто повеќето се во иста состојба како и голфовите односно многу возени и неодржувани како што треба, а се сосема солидни возилца. Денеска ја продадовме Лагуната за 400 евра дефетна на мајсторот. Татко ми моментално вози службен Пикап така да кола му е потребна што е можно побрзо. Деновиве чим ми дозволи времето одам да ги разгледувам дел од постираните коли. Кој има да препорача интересна(одржавана, зачувана) кола ќе го молам да ја стави во темава.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #38 на: 22 Декември 2014, 01:21:51 am »
Што лагуна беше таа од која година? Ефтино сте ја дале со бошот ли беше проблемот?

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #39 на: 22 Декември 2014, 10:03:05 am »
1995 година беше, пред 1 месец и сменивме клацкалици, вентили, брегаста, водна пумпа, репарација на бошот, дихтунг на глава и сите каиши сосе затегачи, за 1 недела по поправката да почне да ги пумпа цревата и да пукаат. Веројатно главата и е пукната некаде. Ја однесовме кај 2ца мајстори и двајцата ни кажаа дека делови тешко за неа. Со едниот мајстор бевме во Скопје кај некој специјалисти за Рено(го носевме и моторот) и од нив аминот беше 700 евра и тоа ако успеат да најдат брегаста за моторот која тешко се наоѓала, ако не ништо :). Заради тоа сакам кола на која и се става нов мотор за 200 евра сега :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #40 на: 22 Декември 2014, 10:05:29 am »
Ако не налеташ на нешто асално у меѓувреме,човекот докај НГ треба да се врати и у случај да не се договорат ќе ти се јавам обавезно,и цената му е багатела. Женско е кандидатот за купување,затоа има простор за откажување. :)
-J.Clarkson

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #41 на: 22 Декември 2014, 10:32:04 am »
Ако сакаш поефтино да си поминеш со одржување на 147 стај и 15“ гуми. Инаку, горни виљушки и гумици на балансштангла со нашиве патишта ќе менуваш на секој сервис за масло. А за другото немам збор, никогаш не ме изневерила. Е сеа има поскапи делови ама далеку од тоа што беше претходно, има повеќе добавувачи.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #42 на: 22 Декември 2014, 10:36:54 am »
Ако купи оригинални нема да ги менува,а ако ги репарира ќе ги менува на секој сеервис со масло,барем така е кај мене на 166-ката. У темата тогаш сите се смееја како Алфа е скапа за одржување зашто сум дал 350-400е за нова предница. Ден денес си вози предницата.
-J.Clarkson

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #43 на: 22 Декември 2014, 11:03:41 am »
Не се проблем гумите, секако се менуваат на 2-3 години, ни па предницата за која што со 250 евра ќе биде цакум пакум. Проблем ми е само времето, итно му е потребна кола. Денеска после работа ќе разгледувам коли во Велес и околинава да видам што се нуди убаво. Ќе известувам во темава што сум и до кај сум со колава за да се знае.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #44 на: 22 Декември 2014, 11:12:18 am »
Јас купив Бирт божем добра замена ги платив по 50 евра секоја и едната капут после 10.000 км другата така така. Гумиците истераа 15.000 км, сеа гледам знаат да пуштат некој звук на почеток додека загрее моторот.
Нит сум репарирал нит сум купил кинеско ѓубре. Во моментот тоа беше најдоброто.

Јас само споделувам искуства.

Инаку за комплет менување предница, подразбира и кратки и долги спони и стабилизатори.

Цената за менување предница е отприлика иста како и кај други коли со двојни виљушки. Е сеа за некој што е научен на подвозје ака Голф 1  тоа е друг муабет.