Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 507285 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #120 на: 21 Август 2015, 00:03:32 am »
Прашањето е дали со три капки омекшивач алиштата мирисаат убаво цела соба да замириса. Или со пола шише омекшивач не мирисаат воопшто.

Тоа е тајната на добра машина за перење. Џабе и 16 директ драјва ако не замирисаш на чисто пред народ.

Со LG немам искуство во овој круцијален поглед на машините. Може се добри не викам не. Горењево дома е срање во тој поглед. Ужас.

Зависи во кој момент програматорот ќе го џитне омекшивачот у машина. Кај мене на Самсунг-от прилично рано го џитка и после тоа го исплакнува со вода, омекшивачот има функција на омешивање, ама нема функција на миришавење.
Е сеа дур не пробаш - никад нема да знаеш коа ќе ти влезе омекшивачот у бубањ ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #121 на: 21 Август 2015, 00:06:54 am »
Има дистрибутер за BOSCH машини за перење кај нас?

за бела техника на бош, овластен увозник ти е техно маркет... ама они нај често добиваат роба од бразилската фабрика на бош, т.е. поевтината варијанта....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #122 на: 21 Август 2015, 00:09:37 am »
« Последно менување: 21 Август 2015, 00:31:10 am Marakana »
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #123 на: 21 Август 2015, 00:23:21 am »
Eve vi bosh vo Skopje :) :) :)

http://vecer.mk/kultura/bosh-so-promo-vecher

извини вака ама ова го пишува на линкот што си го постирал:

Цитат
Страната не е пронајдена
Содржината која ја побаравте не може да биде пронајдена.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #124 на: 21 Август 2015, 00:29:47 am »
http://vecer.mk/kultura/bosh-so-promo-vecher-vo-skopje

korigirano ,ama sepak e ...:)

edit: zaebancija
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #125 на: 21 Август 2015, 00:44:22 am »
Од каде да најдам квалитетна машина за перење алишта?

Како да откријам дека BOSCH машината за перење алишта е оригинал BOSCH а не кинез со налепница? Како за самсунг телевизориве има нешто серија, модел да се прати да е оригинал? Во Сетек носат BOSCH, ама којзнае колку е тоа стварно вистинско или фуш.

Римеко ти е увозник, барај кај нив, а овластен сервисер е едно типче Давор, во зградата на телекабел спроти бисер. Јас земав фурна и плотна од таму. Инаку дел од стварите моеже да ги погледнеш во дуќанот на пешачкиот кај олимписки, порано салон на макпетрол/пионир што беше. Инаку, како бренд, скапички си се, а дали се исплати, ке видиме, мене ми фаќаа око.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #126 на: 21 Август 2015, 06:46:42 am »
Ако сакаш квалитетна машина за перење си Miele.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #127 на: 21 Август 2015, 07:34:53 am »
Дечки,дома имам 80 литарски Леов бојлер,лани во април сменет греач,пред некој ден рикна и тој и не планирам веќе да уложувам во тој бојлер,туку сакам да купам нов.Планирам да ставам помал,50 литарски или ако има слична литража,немам потреба од 80 литри,а и помалиот ваљда побрзо ќе го полни.Што препорачувате?Аристон ми се врти во глава дека ми го фалеле,каде да побарам,кој ги носи?И не мора само Аристон,ако има некој одлично искуство со друга марка нека сподели.Фала однапред за предлозите

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #128 на: 21 Август 2015, 08:29:25 am »
Gorenje.
Догледање.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #129 на: 21 Август 2015, 09:02:32 am »
Дечки,дома имам 80 литарски Леов бојлер,лани во април сменет греач,пред некој ден рикна и тој и не планирам веќе да уложувам во тој бојлер,туку сакам да купам нов.Планирам да ставам помал,50 литарски или ако има слична литража,немам потреба од 80 литри,а и помалиот ваљда побрзо ќе го полни.Што препорачувате?Аристон ми се врти во глава дека ми го фалеле,каде да побарам,кој ги носи?И не мора само Аристон,ако има некој одлично искуство со друга марка нека сподели.Фала однапред за предлозите
епа до грејачот е не е до бољерот.
смени си грејач, 300 ден а не цел бољер 6000 ден. :)
ако си решен цврсто да се отарасиш од него пиши кај си да дојдам да го земам

пс.чисто информативно,горење клима-срање
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #130 на: 21 Август 2015, 09:45:24 am »

Кај татко ми аристон е бучен како да вариш вода во kettle. Водата се лади за неколку саати. Не би ти препорачал.

Можеби подобра опција ти е да си го смениш грејачот

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #131 на: 21 Август 2015, 10:27:02 am »
Заради бигорот бучи така.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #132 на: 21 Август 2015, 11:47:09 am »
@SaleSk каде да најдам Горење?има разлика од модел до модел или тоа е,стандард? :)
знам дека најефтино е да сменам грејач,али еве 3 ми е болјерот и сменет е еднаш грејач и тој цркна.
Претпоставувам дека е и до водата,те бигорот,има ли некои марки на болјери кои се поотпорни на бигор?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #133 на: 21 Август 2015, 11:52:35 am »
Од каде да најдам квалитетна машина за перење алишта?

Како да откријам дека BOSCH машината за перење алишта е оригинал BOSCH а не кинез со налепница? Како за самсунг телевизориве има нешто серија, модел да се прати да е оригинал? Во Сетек носат BOSCH, ама којзнае колку е тоа стварно вистинско или фуш.

Римеко ти е увозник, барај кај нив, а овластен сервисер е едно типче Давор, во зградата на телекабел спроти бисер. Јас земав фурна и плотна од таму. Инаку дел од стварите моеже да ги погледнеш во дуќанот на пешачкиот кај олимписки, порано салон на макпетрол/пионир што беше. Инаку, како бренд, скапички си се, а дали се исплати, ке видиме, мене ми фаќаа око.
E тоа ми треба. Фала.
Ако сакаш квалитетна машина за перење си Miele.
Каде им е салонот во Скопје?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #134 на: 21 Август 2015, 12:03:04 pm »
Miele имаат салон спроти Тоше на Ќоше, кај игралиштето во Железара, поточно кога идеш од ветеринарен накај железара, пред да свртиш нагоре по угорницата, од десна страна има една дугачка зграда, на 5 спрата, доле имаат салон Миеле. Али не сум сигурен дека ке ти паше цената...