Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 641721 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1080 на: 12 Април 2019, 13:10:42 pm »
Сум го јадел и со Кенди и Горење за сервис ама Видеодата се најголеми хоштаплери.
6к ми побараа за замена за еден чип за машина од 11к xD

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4203
« Одговори #1081 на: 12 Април 2019, 14:09:41 pm »
И другите ќе се обидат да ти земат пари повеќе од што вреди кога ќе те стегнат во тесно, но Видеодата ме мајмунисуваа со поправка и наместо да ми го поправат фрижидерот само го дополнуваа со фреон и чекаа да си помине гаранцијата. Кога им отидов со пазарна инспекција измислуваа приказни дека не знаеле дека фрижидерот е под гранција и не сакаа да чујат да ми го заменат иако имаше 4 пријави во гарантниот рок за ист проблем. Така да тие 5 години гаранција ништо особено нема да ти помогнат со ваков сервис.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #1082 на: 25 Април 2019, 22:10:42 pm »
Мислење за Ровента правосмукалките или препорака за некоја друга до кај 100 евра?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1083 на: 26 Април 2019, 09:11:03 am »
counti валда беше фирмата, со канта внатре, моите 15 год ја користат... Само не се сеќавам колку беше, т.е. 150 беше ама нз евра или марки. Итаљанска е.

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
    • spiki.mk
« Одговори #1084 на: 27 Април 2019, 10:33:35 am »
Со сервис Македонија не е нешто подобра ситуацијата.

Веројатно полоша...

За Беко фрижидерот што ми се расипа, точно еден месец помина и уште чекам да се оправи.

Од како пријавив квар, мислам 2 дена подоцна, дојде еден сервисер од таму, ѕирна, вика мотор е отиден.
Тој не поправа, од понеделник може да дојде некој...
После 10тина дена, дојде делегација, без резервни делови, пак само за дијагностика, сами ми кажаа.

И така, жалосно, тука не може да помине професионално една рутинска замена на компресор и полнење фреон.
I sell frozen jogurt which i call frogurt

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
    • spiki.mk
« Одговори #1085 на: 27 Април 2019, 11:23:19 am »
Мислење за Ровента правосмукалките или препорака за некоја друга до кај 100 евра?

Од тие малите, НајдобраКуповина сега ти е BOSCH BGS-05A220, Велигденски попуст, цена намалена од 6400 на 4400.

Не пишува онлајн, но отиди во продавница, нпр Тинекс во булевар Борис Трајковски, качи се горе со тие подвижните скали. На рафови е истиот модел во црвена боја со регуларна цена, побарај тоа девојче и барај сина боја кој што е на попуст.

Нема кеса, со сад е. Хепа филтер има, може со компресор да се продува кога треба да се исчисти и тоа.
И да не те изненади, тоа снага што му е малечка 700w, моторот е Hi Spin, ААА класа, се споредува со 2200w стандарден.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #1086 на: 27 Април 2019, 14:13:58 pm »
Ќе проверам дали ќе ми дадат попуст за таа, иначе оваа ми ја предложија.
https://www.neptun.mk/categories/PRAVOSMUKALKI/ROWENTA-RO-3724-EA-

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #1087 на: 17 Мај 2019, 17:03:05 pm »
Препорака за аспиратор до кај 4000 ден? Не ми се дава многу пари затоа што повеќе и ќе биде како украс и колку да го има во кујна. Да не е некој слаб, да врши работа

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2326
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45243
  • Il Moderatore
« Одговори #1090 на: 18 Мај 2019, 22:39:44 pm »
nekoe iskustvo so ova robotive, kvalitet cena?

Не се погоди жената а? ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #1091 на: 18 Мај 2019, 22:43:48 pm »
abe sto da ti pricam kolava e pogodena, ama dodeka zena da se pogodii mi treba ispomos... :D

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
    • spiki.mk
« Одговори #1092 на: 20 Мај 2019, 07:12:22 am »
nekoe iskustvo so ova robotive, kvalitet cena?

http://www.agrotehna.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=18580&i=2100&l=MK&q=&SupplierArticleID=7025&Action=&AspxAutoDetectCookieSupport=1

https://tehnomarket.com.mk/product/5006516/vileda-robot-for-cleaning-vr-101-pravosmukalka

Немам искуство точно со тие модели, но еден сличен, за слични пари. 120 или 150 ЕУР беше тоа кинеско гомно.

Прочитај од тука "customer reviews" за тој модел од Виледа https://www.amazon.co.uk/Vileda-Cleaning-Robotic-Cleaner-Version/dp/B06Y6HK5WJ

е па како што можеш да приметиш, никој да каже позитивно, сите коментари се негативни и така беше и кај мене... Долго се полни, 5 саати или така нешто, работи пола саат а ефект е една соба без тепих нема да исчисти како треба. Едноставно не собира се како треба на пример во ќоше, прескокнува простор и така.
Кај мене не се заглавуваше. Контејнер е малечок, забораваш кога го испразни последен пат и затоа секојдневно го собираш и празниш. Така да замарање е повише одколку со нормална правосмукалка.

Е сега, има многу подобри модели, јас дури и нарачав iRobot за 900$, па се премислив и откажав... затоа што за тие пари најмиш чистачка за цела година (1000 - 2000 ден за нормално чистење, на две недели е ок, 3000 е за топ генералка). И тоа не е само прашина да се собере, туку темелно чистење на цел стан. Реално многу подобро решение.

Другари ми препорачаа да земам од Eufy RoboVac, има неколку модели за 250 еур + ... барем донекаде употребливи.

Во принцип доколку купуваш, гледај да биде нешто автоматизирано. Барај да може сам да се врати на пуњач, да има wifi, апликација за мобилен да местиш таму во кое време да чисти, да се направи мапа за соби итн.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #1093 на: 20 Мај 2019, 10:00:54 am »
fala na iscrpniot odgovor drugar, celta mi e da doznaeme poveke i potocno sto treba da se ocekuva od aparatceto... normalno ne treba da se ocekuva deka se perfektno ke zacisti... no bitno e sto poveke raboti da vrsi avtomatski...

aparatcevo bi trebalo da bide od pomos da sobere prasina dodeka zenata-cistacka detalno bi cistila... itn itn

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1094 на: 20 Мај 2019, 10:20:15 am »
Освен iRobot и можеби некое слично за околу 800-1000 евра, овие другиве од 100-200 евра мислам дека се џабе фрлање пари.

Румбата чисти одлично, али фала богу дека мора да пројде и човечка рака во станот.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.