Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 509045 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #330 на: 08 Април 2016, 23:52:46 pm »
колкава инвестиција е ова за цела зграда да се направи?само што кај мене мислам дека се повеќе од 3 вертикали

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #331 на: 09 Април 2016, 00:18:20 am »
Еве ви го и за самоградба ако има некој заинтересиран, памтам дека го имав видено во Емитер на времето:
http://emiter.com.mk/poveke.php?napis_id=3024
Електронски омекнувач на водата
1999та година било, си врви времето.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #332 на: 09 Април 2016, 00:23:10 am »
Да се разбереме другари, ова не е омекнуач на вода. Водата и понатаму ги има истите хемиски карактеристики. Ова само спречува нафаќање на бигор, поради истата поларизација на цврстите честици во водата и цевките и садовите.

Фала Дени за самоградбава, вреди да се проба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #333 на: 09 Април 2016, 09:25:40 am »
Кога ќе ми текне дека бојлерот од 2007 не е отворен ниту исчистен, а секоја вечер грее :(
Леов

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #334 на: 09 Април 2016, 10:14:43 am »
Да се надоврзам на муабетот ......Имам болјер комбиниран за парно греење и на струја повеќето се користи на парното отколку на струја, прашањето ми е дали бигор фаќа греачот кога е во функција т.е кога грее или од самата вода секогаш се нафаќа на греачот?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #335 на: 09 Април 2016, 19:14:22 pm »
Бигор се нафаќа на делови во чија близина испарува водата и како што испарува истата ги остава своите нечистотии на подлогата од која испарила. Значи накратко кажано само кога грее се нафаќа 95% од кречот, од онака може да се тие останати 5%.

Но, ако температурата на водата на парното кај тебе е многу висока, исто ќе фати креч и изменувачот. Иако тоа ретко се случува.

Баш од тие причини обично се препорачува ставање на греач со помала моќност во бојлерите, затоа што со тоа се намалува и таложењето на бигор на нив.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #336 на: 10 Април 2016, 17:32:03 pm »
Гледаме со жената, Фрижидер до кај 30 бона.. Она се фатила ко слеп за стап за самсунг.. Некој совет ваше искуство?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #337 на: 10 Април 2016, 17:40:03 pm »
Само не зимај Беко со но фрост замрзивач.  Многу е бучен долниот вентилатор. Горниот за фрижидерот е ок,  ама долниот е мноогу побучен.    
Како не ми кажа некој порано.

Самсунг се генерално добри за фрижидери.  Еве еден но фрост (само горе)  без проблем работи 8 години.  Единствено цевчето за конденз се запуши еднаш.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #338 на: 10 Април 2016, 17:50:47 pm »
Гледаме со жената, Фрижидер до кај 30 бона.. Она се фатила ко слеп за стап за самсунг.. Некој совет ваше искуство?

Убаво ти вика жената. Паметна е.
Само тие и LG продаваат со дигитален инвертер компрестр со 10 год гаранција.
Далеку над конкуренцијата.

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_43_121&product_id=205843

Се зема за многу поевтино ...... ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #339 на: 10 Април 2016, 18:02:21 pm »
Исклучиво со најголема ефикасност и воздушно ладење во двете комори.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #340 на: 10 Април 2016, 19:48:09 pm »

Јас пред некој месец ја имав истата мака,по прашување натаму наваму добив препорака само за ЛГ и Самсунг.Се одлучив за самсунг,го зедов на акција 29500ден.

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_43_121&product_id=209140

Фрижидерчето си е топ,воздушно ладење,дигитал инвертер технологија со 10г гаранција,тивок,не се слуша како работи.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #341 на: 10 Април 2016, 19:54:43 pm »

Ич не му ја мисли 2 и пол години имам самсунг со дигитален инвертер, не ни гледај друго за таа сума имаш добар збор

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #342 на: 10 Април 2016, 21:06:37 pm »
Fala decki, generalno se mislev izmegu samsung, lg i gorenje.. Site inverter ke vidime

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #343 на: 10 Април 2016, 21:13:46 pm »
Горење заобиколи ги ,другар мој зема горење со 3 години гаранција ми се чини беше,после 3 год и 2 месеци моторот му рикна.Пријател кој е сервисер за бела техника,официјален за беко за фрижидер ми ги препорача како прва опција Самсунг па потоа ЛГ,баш го прашував за бела техника од горење,ми рече дека горење не е тоа што некогаш беше,сега ниту Г немаат.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #344 на: 10 Април 2016, 21:18:52 pm »
Не се до толку лоши ама за фрижидер оди си на самсунг или лг батали горење