Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 509104 пати)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #360 на: 06 Јули 2016, 09:05:18 am »
Декa гo имaме дoмa еднo 7-8-9- гoдини, LG препoрaчувaм зa фрижидер. :)

Исто.
Кога бирав лани, повторно одбрав LG No Frost.
Потпис.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #361 на: 06 Јули 2016, 11:04:39 am »
LG = Samsung без полици и тракатанци внатре.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #362 на: 06 Јули 2016, 20:07:32 pm »
Јас би препорачал Bosch, базирано на одлично досегашно искуство.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #363 на: 12 Јули 2016, 01:39:16 am »
Deneska vo neptun na lucky days podnoveno:
- electrolux furna 72l
- electrolux plotna 2 plin 2 standard
- electrolux aspirator 410 m3 usisna mok
- whirpool masina za sadovi 13 seta..

Totalna zasteda so popustot i vo sporedba so drugite prodavnici 17.200 den ili potocno 280 eur :))

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #364 на: 12 Јули 2016, 02:25:59 am »
Ми треба машина за перење алишта со горно полнење 5-5.5кг. Некоја препорака? Гледам на страниве нептун/техномаркет моментално немаат некаква голема понуда ;/
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #365 на: 12 Јули 2016, 11:03:00 am »
Ја имаме

WHIRLPOOL WTLS-66912
http://technomarket.com.mk/products/09136272/whirlpool-wtls-66912

Поради малиот простор се решивме за со горно полнење. Тогаш ја земавме на 20% попуст. Битна работа е што има опции за регулација на температура и центрифуга, забрзано перење (рапид) и одложен старт кој што чудно функционира. Машината е стварно економична, во најнеекономичната варијанта со 95 степени троши 2 кома нешто киловати. Што е смешно.

Недостаток е тоа што е стварно бучна. Ама стварно. Првпат кога вклучи на 1200 вртежи мислевме дека хеликоптер имаме дома. Во бројки тоа е околу 72 децибели. Исто така кога ќе заврши програмата, водата што кога работела центрифугата, знае да остане малку на капакот, па кога ќе го кренеш да напне малку врз барабанот, а дел да падне и на алиштата. Збориме за капки. Мислам дека ова се карактеристики за сите машини од овој тип.

Битна работа е тоа што мора да биде идеално нивелирана. Инаку ќе ти цвичка. Не шета како некои други. 5-5,5 кг ти е малку. Едно ќебе/постелнина да сакаш да испереш нема да го собере. Ако мислиш дека нема да собереш доволно алишта, имаш програми за 15 минути перење и саат.

Инаку имаш и слим варијанта на класичните, се зависи од просторот како планираш.

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #366 на: 12 Јули 2016, 14:10:32 pm »
Ја имаме

WHIRLPOOL WTLS-66912
http://technomarket.com.mk/products/09136272/whirlpool-wtls-66912

Поради малиот простор се решивме за со горно полнење. Тогаш ја земавме на 20% попуст. Битна работа е што има опции за регулација на температура и центрифуга, забрзано перење (рапид) и одложен старт кој што чудно функционира. Машината е стварно економична, во најнеекономичната варијанта со 95 степени троши 2 кома нешто киловати. Што е смешно.

Недостаток е тоа што е стварно бучна. Ама стварно. Првпат кога вклучи на 1200 вртежи мислевме дека хеликоптер имаме дома. Во бројки тоа е околу 72 децибели. Исто така кога ќе заврши програмата, водата што кога работела центрифугата, знае да остане малку на капакот, па кога ќе го кренеш да напне малку врз барабанот, а дел да падне и на алиштата. Збориме за капки. Мислам дека ова се карактеристики за сите машини од овој тип.

Битна работа е тоа што мора да биде идеално нивелирана. Инаку ќе ти цвичка. Не шета како некои други. 5-5,5 кг ти е малку. Едно ќебе/постелнина да сакаш да испереш нема да го собере. Ако мислиш дека нема да собереш доволно алишта, имаш програми за 15 минути перење и саат.

Инаку имаш и слим варијанта на класичните, се зависи од просторот како планираш.

Фала ти за мини-рецензијата :) Машината ќе се користи во викенд стан од страна на туристи за перење чорапи, маици и слично, па затоа не ми треба нешто повеќе од 5-5.5кг. Како што спомна, бидејќи просторот е мал, затоа барам модел со горно полнење. Е сеа моделов што го имаш ти е одличен, но вон буџетот кој што го планирав. Барав нешто околу 13-14 илјади максимум, ама да не е Беко :)
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #367 на: 01 Август 2016, 22:02:01 pm »
Фрижидер и телевизор. Најверојатно и двата ќе бидат Самсунг. Фрижидерот, но фрост, телевизорот докај 40инчи фул ХД.

Кои модели и поважно од кој дуќан/фирма? Буџет растеглива категорија.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #368 на: 01 Август 2016, 23:22:29 pm »
Luki imas 2-pp.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #369 на: 05 Септември 2016, 20:30:28 pm »
Машина за алишта заедно со за сушење или посебно? Мани предности и такви работи?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #370 на: 05 Септември 2016, 20:57:36 pm »
Посебно. Ќе фаќа повеќе простор, ама нема да се ебаваш со некој квази-хибрид.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #371 на: 05 Септември 2016, 21:24:49 pm »
Јас имам посебно. Пред некое време откажа машината за сушење. Немав проблеми со перење во меѓувреме додека ја опраив. После тоа цркна и пералната. Додека беше цркната перев кај моите, сушев дома.  Веројатно кога ќе цркне комбинирката ги немаш тие комбинации.
Башка, 6КГ ми е машината за перење, 6КГ за сушење. Обично она што го гледав од комбинирки е помалку капаците за „сушечкиот“ дел, што значи дел од алиштата ќе треба надвор да бидат, или ќе треба да се ограничиш на капацитетот на сушење.

Предност е незафаќање на екстра место, веројатно и поефтина комбинација наместо 2 машини.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #372 на: 06 Септември 2016, 08:50:41 am »
Посебно. Мој совет ако се одлучиш за посебно е да внимаваш на килажата кај машината за сушење. Гледај да биде кило паи две со поголем капацитет од таа за перење, затоа што 5кг суви алишта кога ги ставаш во пералната не се со иста тежина кога ги вадиш од пералната и ги ставаш во сушарата.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #373 на: 06 Септември 2016, 12:01:20 pm »
Мислам дека алишта се „вагаат“ суви и кај машини за перење и кај машини за сушење, заради различниот капацитет на упивање вода на разни ткаенини. 2кг волнени чорапи и 2 кг свилени гаќи многу различно тежат мокри.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #374 на: 06 Септември 2016, 12:07:13 pm »
Мислам дека алишта се „вагаат“ суви и кај машини за перење и кај машини за сушење, заради различниот капацитет на упивање вода на разни ткаенини. 2кг волнени чорапи и 2 кг свилени гаќи многу различно тежат мокри.

Шо напрај бе со две кила свилени гаќи???