Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 642714 пати)

Отсутен Djokica

• Редовен
  • Пораки: 1030
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1260 на: 18 Јуни 2020, 22:00:44 pm »
Полека се опремувам во станот, па земав на Тека плотна, аспиратор и вградна машина за садови, имаат 5 год гаранција, купени од Електропромет Кавадарци, наводно биле добар германско/шпански бренд, и плус ми дадоа 10 % попуст на вкупната сума. Фрижидерот и фурната ги земав на Горење. Па ќе видиме како ќе се покажат.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2950
« Одговори #1261 на: 19 Јуни 2020, 12:04:37 pm »
Со здравје да се користат
Своерачен потпис ;)

Отсутен tigar2012

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #1262 на: 19 Јуни 2020, 12:42:38 pm »
Полека се опремувам во станот, па земав на Тека плотна, аспиратор и вградна машина за садови, имаат 5 год гаранција, купени од Електропромет Кавадарци, наводно биле добар германско/шпански бренд, и плус ми дадоа 10 % попуст на вкупната сума. Фрижидерот и фурната ги земав на Горење. Па ќе видиме како ќе се покажат.

Дали ги зема од Скопје салонот, или директно од Кавадарци, или го даваат попустот ако земеш повеќе работи без дискусија ?
Seat Ibiza 1.4 16v 55kw

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2326
« Одговори #1263 на: 19 Јуни 2020, 13:07:02 pm »

Со здравје да се користи,би требало и фурната да ја земеш од таму но што е тоа е.
И јас имам позитивно искуство со Електропромет,имаат голем избор на производи за комплетно уредување на кујна,убава гаранција и даваат попуст.

Јас пред некоја година зедов од таму плотна,фурна,аспиратор,машина за садови,умивалник и чешма се со 5 год. гаранција од брендот Еуролукс,до ден денес се си е топ и без проблеми.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Djokica

• Редовен
« Одговори #1264 на: 19 Јуни 2020, 13:51:14 pm »

Дали ги зема од Скопје салонот, или директно од Кавадарци, или го даваат попустот ако земеш повеќе работи без дискусија ?
Јас ги земав од Кавадарци, плус од таму и мијалник и чешма, и газдата сам ми кажа дека ќе даде попуст. А другар мој зема се од таму, значи истите работи јас што ги земав, плус фрижидер и фурна, него ми дал 15 % попуст.

Отсутен Djokica

• Редовен
« Одговори #1265 на: 19 Јуни 2020, 13:51:34 pm »
Со здравје да се користат
Фала друже

Отсутен Djokica

• Редовен
« Одговори #1266 на: 19 Јуни 2020, 16:12:34 pm »

Со здравје да се користи,би требало и фурната да ја земеш од таму но што е тоа е.
И јас имам позитивно искуство со Електропромет,имаат голем избор на производи за комплетно уредување на кујна,убава гаранција и даваат попуст.

Јас пред некоја година зедов од таму плотна,фурна,аспиратор,машина за садови,умивалник и чешма се со 5 год. гаранција од брендот Еуролукс,до ден денес се си е топ и без проблеми.
Таман е, ама баравме во рустик стил, таа на Тека беше скапичка малку, имаа и на Нарди, таа беше евтина, ама не ни се бендиса, па затоа земавме на Горење, ценовно беше измеѓу овие две.

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #1267 на: 23 Јуни 2020, 13:02:01 pm »
дечки, да Ве замолам за совет/препорака за комбиниран фрижидер со поголем капацитет на замрзнувач, може и side by side, препорака за бренд и слично. димензиите не се толку важни, имам простор...
фала ви.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #1268 на: 23 Јуни 2020, 13:18:48 pm »
Јас би ти го препорачал овој https://m.tehnomarket.com.mk/product/1905703/hotpoint-ariston-enbyh-19323-fw-ladilnik го имам веќе 5та година и сум презадоволен

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11903
  • Архитект
« Одговори #1269 на: 23 Јуни 2020, 13:30:26 pm »
Јас би ти го препорачал овај.

https://www.neptun.mk/categories/SIDE_BY_SIDE_FRIZIDERI/SAMSUNG-RS68N8240B1-EF

Тамам на попуст е сега.

Го има и сребрен малку поефтин

https://www.neptun.mk/categories/SIDE_BY_SIDE_FRIZIDERI/SAMSUNG-RS68N8240S9-EF

И овај БЕКО. Одличен распоред има. Многу подобро испланиран простор за разлика од Самсунг.

https://www.neptun.mk/categories/SIDE_BY_SIDE_FRIZIDERI/BEKO-GNE-134621-X

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #1270 на: 23 Јуни 2020, 15:11:08 pm »
шо мислите за Мидеа :/ конкретно овој модел подоле, 34к на попуст, side by side, некако ептен е прифатлива цената, 5години гаранција, или да не се експериментира со непроверени брендови, а Самсунг ептен некако ми се надувани цените...

https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10090_10096&product_id=72768

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #1271 на: 23 Јуни 2020, 17:51:33 pm »
Ne be kakva midea pa uste i od setek... jas bi skoknal ova... za eftini pari sega na popust ti e toj gore sto go preporacav.. imas 450litri frizider baska proveren!

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #1272 на: 07 Јули 2020, 14:49:45 pm »
Пред некој ден требаше да ја пуштиме новата машина за перење, ама вентилот за вода беше многу блиску до ѕидот и оставивме за друг ден (кога ќе се набави продолжеток и сл), ама пријателот електричар ми даде да чувам едно делче (на крајот од цревото има нели едно за навртување во вентилот за вода), делчето личи на мало филтерче, како прстен мало и нормално како бива во целата гужва и трчање околу средување и вселување, го загинав негде тоа.....ако добро објаснив за што станува збор, дали такво може да најдам да купам, машината е БЕКО, фала за инфо
Своерачен потпис ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45244
  • Il Moderatore
« Одговори #1273 на: 07 Јули 2020, 15:20:31 pm »
Пред некој ден требаше да ја пуштиме новата машина за перење, ама вентилот за вода беше многу блиску до ѕидот и оставивме за друг ден (кога ќе се набави продолжеток и сл), ама пријателот електричар ми даде да чувам едно делче (на крајот од цревото има нели едно за навртување во вентилот за вода), делчето личи на мало филтерче, како прстен мало и нормално како бива во целата гужва и трчање околу средување и вселување, го загинав негде тоа.....ако добро објаснив за што станува збор, дали такво може да најдам да купам, машината е БЕКО, фала за инфо
Ако ти е ситцето од цревото за довод на вода, оди во првиот сервис за бела техника, објасни им, гарант имаат некаде зафрлено....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #1274 на: 07 Јули 2020, 17:01:02 pm »
@Simo - Carrier159 Мора да е тоа што го барам, баш така, како ситце, баш ќе видам
Своерачен потпис ;)