Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 642489 пати)

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 416
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1245 на: 29 Мај 2020, 06:18:59 am »
Без сензори ќе ти изгорат алиштата. Јас ја имам таа Беко со инвертерот, само пофални зборови.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5533
« Одговори #1246 на: 29 Мај 2020, 08:04:52 am »
Без сензори ќе ти изгорат алиштата. Јас ја имам таа Беко со инвертерот, само пофални зборови.
Дај линкче или кој модел е? Знам дека се сите бучни, колку е реално бучна?

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 416
« Одговори #1247 на: 30 Мај 2020, 02:14:53 am »
Дај линкче или кој модел е? Знам дека се сите бучни, колку е реално бучна?

https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DS-7433-PAO

Оваа ја имам. Бучна е, да, ама кога ќе затворам врата од соба, не се слуша. Можеш да препознаеш дека е инвертер ради A++ ознаката, обичните се B или C енергетска класа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #1248 на: 30 Мај 2020, 13:29:23 pm »
Сушариве ги гледам најобичниве се околу 12-13 000денари. Гледам Беко некоја со топлинска пумпа 21-22 000денари. Потрошувачката на хартија е дупло помала, дали вреди да се инвестира во сушара со топлинска пумпа? Од друга страна ме плашат сензори, електроники пренатрупани...

Јас имам Candy GVS D913A2-S и има 3 или 4 програми со сензор, уште 7 други, 100% од времето се користи таа на рачно подесување за време и тип на сушење (нежно или јако)
Сушарите со топлотна пумпа им треба повеќе време да исушат од тие со греач, но затоа и помалку ги "горат" и алиштата и сметките за струја.  Максималното време е секако 3 часа без разлима со нежно или јако. Ти сам подесуваш, од 30 мин до 3 часа со 15/30 мин интервал на промена. Јака програма е за пешкири зошто знае други раб да смали.

Имав низ темава некаде дадено совети што како треба да се внимава при купување на сушара.
Од тоа што ми текнува е да има би-ротационен барабан.

Инаку, ја би препорачал по можност 9 кг да гледате ако сакате да не ги делите на 2 пати алиштата од машина за перење. Зошто кога се мокри тежат повеќе.

Околу мојата, јас сум генерално задоволен освен тоа што од резервоарот за вода знае да прокапе некоја капка доле кај сунѓерот. Не е тоа никаков проблем ама сакајќи италијаните да направат трансарентна врата-резервоар за вода, пластиката не е баш добро споена.
Другото е се ок.

Инаку сите сушари се бучни, не се препорачува за ставање на место каде што ќе се седи. Така да или тоалет или подрум :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1249 на: 01 Јуни 2020, 23:24:07 pm »
Sega otvoram frizider, vadam pivo i bajagi ladno. 
Prasanjeto do tie sto znaat. Koga e namesten na minimum ili 1 dali togas ladi poveke ili pomalku. Po moja logika na min treba da ladi pomalku ama ...

Mnogu mi e dosadno :) :) :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Совет за бела техника
« Одговори #1250 на: 01 Јуни 2020, 23:29:12 pm »
na max e najjako ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Последно менување: 05 Јуни 2020, 20:22:56 pm JR »
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2950
« Одговори #1251 на: 15 Јуни 2020, 21:00:33 pm »
Барав дали има посебна тема за осветлување (плафоњерки, лустери, лампи) ама не најдов, ако не е за тука админот нека префрли во соодветна тема....ме интересира каде има саглам избор на осветлување (пред се квалитетно), за почеток ќе ми требаат лед плафоњерки и лед осветлување за во купатило, а попосле и некој лустер (едноставни, не масивни), секој совет е добредојден.....
Своерачен потпис ;)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5823
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1252 на: 15 Јуни 2020, 21:45:51 pm »
Vint karsi Gorgi Dimitrov srednoto.
Ima eden belgiski brend po d9stapni ceni Lucide se vika.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2950
« Одговори #1253 на: 16 Јуни 2020, 12:33:16 pm »
Фала Денде, баш ќе поминам
Своерачен потпис ;)

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
  • МАЗДАШ
« Одговори #1254 на: 16 Јуни 2020, 18:28:16 pm »
Кај можам да најдам квалитетнен мијалник комплет со елемент во Скопје, ич не ги знам продавнициве..? Или да не знае некој мајстор што може да ми напраи елемент за у wc а да не е изгор.. Фала
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #1255 на: 16 Јуни 2020, 19:20:05 pm »
Ако бараш нешто поефтино, имаш KOLO полски во Електроелемент.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1256 на: 16 Јуни 2020, 19:21:53 pm »
Maga kumanovo na prvomajska, Elektroelement kaj city moll, i na Pero Nakov, Enmon vizbegovo, ...
se zavisi na koj sto im e ostanato na lager vo Korona periodov... to se sredna klasa proizvodi...
« Последно менување: 16 Јуни 2020, 19:27:54 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2097
« Одговори #1257 на: 16 Јуни 2020, 23:25:38 pm »
Барав дали има посебна тема за осветлување (плафоњерки, лустери, лампи) ама не најдов, ако не е за тука админот нека префрли во соодветна тема....ме интересира каде има саглам избор на осветлување (пред се квалитетно), за почеток ќе ми требаат лед плафоњерки и лед осветлување за во купатило, а попосле и некој лустер (едноставни, не масивни), секој совет е добредојден.....
As Light на први кат во ТЦ Буњаковец, гледа према градежен.
Манекс Егло на пластичарска.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #1258 на: 18 Јуни 2020, 00:56:57 am »
Кај можам да најдам квалитетнен мијалник комплет со елемент во Скопје, ич не ги знам продавнициве..? Или да не знае некој мајстор што може да ми напраи елемент за у wc а да не е изгор.. Фала
Trajce +389 71257432

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1259 на: 18 Јуни 2020, 16:45:45 pm »
Vint karsi Gorgi Dimitrov srednoto.
Ima eden belgiski brend po d9stapni ceni Lucide se vika.
Што убаво ми легна информацијава :)
Контактирано и објаснето што е потребно, конкретно понудено од нивна страна без непотребно "политизирање", пазарено.

Секоја чест, така се работи :)