@Marjan, neame site pari da kupime koli od salon.
Zosto ne dozvolat oldtajmer da se osigura kolku sto mu e realnata vrednost tuku mi go vrednuva kako skapanica?
Има нови коли кои што задоволуваат еуро норми, еколошки се и чинат по околу 8000еур, е сеа нема да се дизел и нема да се голф 4 стари 17год.
Мартин алфиста, ти си студент (читај невработен) и како таков нема шо ти со кола да одиш на факултет, ќе си користиш јавен превоз со студентски попуст или велосипед и нема што да се буниш за сообраќајниот метеж затоа што си гостин дојденец во ск, ти си плаќаш еколошка такса во гостиварска каса, можеш таму да штрајкуваш.
Фило, некогаш твоиве постови се граничат со патетика, друже, сум среќавал луѓе на пазар што им е скапо да купат кило домати и се ценкаат за поефтино, а ги мрзи сами да посадат. Ако влезам по детално да ти објаснам ќе ме сватат останативе многу погрешно.
Трошок за одржување не стави, затоа што често споменуваш дека колата не ја одржувате (а со тоа сте опасност за останатите), а кога некој ќе ти пререче се правдаш дека не е твоја и не ја одржуваш ти, во тој случај ти немаш кола и не си засегнат од законот.
Онак, си спомнал дека возам кола на бугарски, точно и мене ми пречи и не се чувствувам убаво, но претходно плаќав казни поради тоа што возам Македонска кола со странска возачка дозвола, јас сум вработен во буугарска фирма, има трудов договор, така да не сум толку нелегален како некои што ги внеле пред 10год и немаат извадено осигурување од тогаш. Тоа дека не придонесувам во оваа држава не држи затоа што секоја година носам минимум 10к еур, тука ги трошам 90%.
Мислам дека горе доле одговорив на сите што ме спомнаа, проблемот како што кажа Денде е во тоа што сите сакаат да го меат кај што го мерат магарињата, а немаат должина за таму. Во Велес конкретно за да те видат дека си „фаца“ мора да имаш нешто за да се истакнеш, дури и по цена да се заборчиш со камата, да земеш кредит или да купиш на рати. Исто е секаде, да се оди со кола па макар и 500м.