@DENDE,дали си се возел некогаш со автобус?
Normalno deka da.
Mene sigurno ne mi dadoa dozvola na 14 godini
Sala na strana, jas se vozev so avtobus cesto pred 11 godini koga avtobusite duvaa na site strani i ne bea tolku cesti.
Ruta mi bese Volkovo -Leptokarija.
Iako imav kola na plin togas sepak si idev so avtobus i cesto si naogav pre oz nakaj doma od prijateli.
Pritoa uspevav da zastedam pari i da soberam dovolno da mu ja letnam na brod bez da se zadolzam nekade, a na moi kolegi platata nj do 15ti ne im stigase, zasto site so kola na rabota, pa ova se rasipalo ona i op otisla platata.
Decki, koga mozat zitelite na Sidney od okolnite mesta okolu gradot da patuvaat 40-60km dnevno so voz ili bus do rabot, jas mislam deka mozeme i nie.
I nemojte da mislite deka nivnite vozovi se prazni i deka vo niv ema penzioneri, vo niv ima kako bonus i razni nacionalnosti.
Primer za nivnite svakanja ke go navedam sledniov:
Koga bev tamu se cuv so eden vujko koj go nemav videno so godini koj zivee na 50km od Sidney.
Covekot ima nekolku kuki i every day kola mu e so V8 motor.
Pogodete so sto dojde na rucek?
Mu vikam zasto be, ne sum budala da fatam rush hour i platam za parking poveke od rucekot.
Samo budali so mnogu pari, nervi i vreme vozat vo Sidney.
E sega ova istovo kaj nas:
Doagas so kola normalno, gledas da se parkiras negde kaj sto ne se plaka, zeleno pazarce, nekoja peralna ti ja mie kolata i sedi tamu so saati, ali ti be brat si dosol na rucek kako gospodin covek
Kaj nas istoto nikogas nema da go napravat zasto svesta ne im dozvoluva, sekoja cest na iskluchoci.
Decki, poentata ne mi e nekogo da ponizam ili navredam, tuku ednostavno da ukazam na moshne zalackiot tip a odnesuvanje na nasiot narod, za se da se zalelo leleeee.
Nie nemame ni 10% problemi od sto imaat gradovi vo svetot.
Aj zamislete site ovie problemi sto gi naveduvate, i dodajte visoka stapka na kriminal na toa kade sto ne mozes da prosetas preku den na raat i ne mozes na raat da se vozis vo javen prevoz, ili ne mozes bez nekoj skap alarmen sistem da ja ostavis kukata, samo zamislete i ke vi izgleda zivotot ovde kako bajka
Ovde se zivee mirno a veruvajte toa da se postigne na druvo mesto treba mnogu pari da se dadat t.e. da se kupi kuka vo od rani naselbi. Kaj nas seusge toa go nema i pak ne ni cini.