Исто и јас сум Logitech корисник.
Маус и тастатура немам појма од кога не сум сменал.
Почнаа да се лижат некои букви. 
Иначе Logitech ultra x keyboard i G5 маус.
Ако менувам пак би зел Logitech, само слабо кај нас веќе од тој бренд.
Ехеее, Ultra-X имам и јас, уште се користи на едниот компјутер дома. Криво ми е што тогаш не купив 3-4 комада, да има..
Off the top of my head, до сега имам купено Ultra-X и Illuminated (која гледам дека ја имаат на сајтот, ама кај нас никој не ја носи), Logitech MX500, MX1000, MX1100 и последниот Logitech G602 кој еве го, во фиока, одличен е, нема муабет, ама мидл-кликот не работи. Познат проблем е. Плус имам Logitech Z523 2.1 звучници, една-две веб-камери и сигурно уште нешто се шутка.. MX500-ката која е стара веќе 11-12 години (ако не и повеќе) уште функционира идеално.
Ако уште го чуваш лоџитекот исконтактирај ги на официјална страна. Озбилен сум. Сум читек дека имаат ептен добра корисничка поддршка. Е сега дали важи и за навака незнам ама вреди да се проба.
Ги контактирав. Беа екстремно услужни. Немаме локален официјален претставник (барем немаше тогаш, сега не знам). Јас го земав маусот од Анхоч - они даваат една година гаранција, Лоџитек дава две. Тука заврши приказната.
Треба да се отвори маусот, да се одлеми старото дугменце и да се залеми друго. Ако некој се нафаќа да го напраи тоа, частам ќебапи.