со оглед на тоа дека машината е базирана на доста стара платформа, немав намера да фрлам многу пари. првично се загреав да ја дадам мојата, да додадам нешо ситно и да земам некоја на старо, бар малце подобра од мојата што ја имав.
пратев огласи неколку дена, планот не ми идеше со динамиката со која сакав да иде. ми пукна филм, отидов ја земав оваа. entry level, ама пак викам со оглед на тоа дека е постар компјутер, и земајќи го исто така фактот дека бев со графичка стара повеќе од 5 години, ова ми дојде ко кец на десетка. здравје, следен апгрејд ќе биде нешто на понова платформа (матична, процесорче, рам).
GTA V ја стаив како пример тестиран вчера на брзинка, колку дозволуваше времето (земајќи го у обзир терминаторот по дома што се шета), и приметив драстична разлика у квалитетот на графиката. ја пробав на брзина и на FarCry Primal, исто така голем напредок. немав на лагер некоја друга понова игра на која би ја пробал, али ќе биде и тоа деновиве.
собери све на куп, ова е таман за мојот компјутер. голем скок во секој случај. здравје понатаму, повеќе.

фала.
да поиграм и јас нешто поквалитетно. 
...кога ќе имам време.
Како наоѓаш време, јас никако да најдам 
се собира некој саат на неделно ниво. затоа и напоменав, кога ќе имам време.