На ит форумот викаат шкарт билее шаоми во сет
И јас имав земено Xiaomi од сет, и го вратив за два дена. Побарајте неколку страници наназад да видите какви се проблеми имаше.<br /><br />[quote uid=817 name="Taurus" post=909612]Толку беше од мојот Mi 4c, после два дена го вратив во сет

<br />Моја препорака, подалеку од тие чуда што ги носат во сет. Ако сака некој добар Xiaomi, само од кај @the_maker со проверен софтвер и редовни апдејти. Јас си земав Нексус 5x 32гб, од Мобеликс

Како UI дизајнер, ќе речам, сток андроид си е сток андроид. Барем уште една година ќе добива прв апдејти. Кај MIUI има доста добри функционалности, ама не ми се свиѓа што премногу UI-то го доближиле до iOS, покрај толку добар Material Design од Google.<br /><br />Зошто го вратив телефонот:<br />- телефонот беше со некој глуп custom МIUI, при што телефонот не добиваше апдејти, а ги прашав таму дали е официјалниот европски и ми рекоа "најверојатно да";<br />- се осеќаше греење само при чепкање низ менито на телефонот;<br />- батерија брзо трошеше, во позадина работеа некои апликации кои не ги користев (dragon browser), затоа најверојатно и грееше;<br />- не можев да се логирам на мојот google акаунтот (ни со 2-step verification, ни со app password со 16 карактери, ни со backup codes);<br />- и најмногу ми пукна филмот кога се појави поп ап, за инсталација на некоја апликација и додека јас читам и се чудам што е ова, долу одбројува 30 секунди и после тоа автоматски одбира "allow".[/QUOTE]
Sent from my SM-G920F using Tapatalk