Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2100898 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #1950 на: 01 Март 2015, 21:11:32 pm »
Fala na odgovorot.

Sajt:
Based on this data from Squaretrade, the debate of who makes better laptops between Acer and Asus states that Asus clearly wins by a large margin. But we can also see that there are a lot more brands better than Acer in this graph. So the question should have been between Asus and Toshiba. I always thought that Toshiba made the most reliable laptops, and it turns out I’m really close.
In conclusion, Asus is the brand to go for reliability, and they even put out laptops with decent specs.

Forum:
http://www.ign.com/boards/threads/is-acer-or-asus-supposed-to-be-the-good-laptop-brand.453730641/

..onaka..za 5 minuti najdeno.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1951 на: 01 Март 2015, 21:15:18 pm »
И штоако е асус од АМЦ, еве го мојот 2 године не е трепнат, работи како нов уште не е ни чистен а треба да го сторам тоа, и другар друг зема исто асус од таму нема гајле, и плус други 2-3. што толку ги мразите незнам.

I3 со 4гб рам 500гб хард диск и вградена графичка  ;)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1952 на: 01 Март 2015, 21:19:01 pm »
Mene mi go preporaca kolega od rabota IT hardver sto raboti i sto niz race mu prosle lap topi od 200 do 10.000 evra.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #1954 на: 01 Март 2015, 21:23:58 pm »
Без да го читам тредот на it.com.mk (а ќе го прочитам), од искуство можам само да препорачам да се заобиколи АМЦ со шиииииииииииииииииииииирок лак кога треба да се купува нешто од техника.

Всушност, веќе не ни постојат за мене. Не ми ни текнува на нив кога треба да купам нешто.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8781
  • Пичлеме
« Одговори #1955 на: 01 Март 2015, 21:24:45 pm »
Амин! :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1956 на: 01 Март 2015, 21:26:00 pm »
A da..istiot ASUS lap top go imase vo SET za ista cena..21.000, samo jas si se dogovoriv polesno vo AMC za popust.
Nov si e normalno, neotpakuvan vo kutija ...eve od oktomvri mesec go imam si tera bez problem.
I tablet imam zemeno, osven sto majka mi sto go ukochi so nekoja glupost, go odnesov go opraija za 2 dena eve i toj si raboti okej veke 2 godiini.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1957 на: 01 Март 2015, 22:26:54 pm »
Незнам можеби имате негативни искуства со АМЦ ама јас не, овде во Кочани се одлични и со услуга и се, се што сум земал си работи прописно.  и плус уште кога го земав лаптопот ме зезаше вифи то немаше јак сигнал, и така вака истерав една година и ми цркна полначот дали од струја или сам незнам, иако ми беше помината гаранцијата за полнач и батерија со поправката за вифи то ми дадоа гратис полнач инаку беше 2000ден. Проблемот со вифи то бил банален само стави извади таму плочка ли има или што :) лош контакт.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #1958 на: 01 Март 2015, 23:03:21 pm »
Fala na odgovorot.

Sajt:
Based on this data from Squaretrade, the debate of who makes better laptops between Acer and Asus states that Asus clearly wins by a large margin. But we can also see that there are a lot more brands better than Acer in this graph. So the question should have been between Asus and Toshiba. I always thought that Toshiba made the most reliable laptops, and it turns out I’m really close.
In conclusion, Asus is the brand to go for reliability, and they even put out laptops with decent specs.

Forum:
http://www.ign.com/boards/threads/is-acer-or-asus-supposed-to-be-the-good-laptop-brand.453730641/

..onaka..za 5 minuti najdeno.
Од лично искуство кажав.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1959 на: 01 Март 2015, 23:20:18 pm »
Многу луѓе им се кивни на АМЦ.
Јас пак сум толкав малер, а досега сум испазарил еден куп лаптопи и телевизори од АМЦ и никој што сум ги зимал за нив не ми се пожалил. Ене ги и ден денес си работат. :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1960 на: 01 Март 2015, 23:34:16 pm »
Ja pa samo so AMC sum nemal problem so set malce, a so anhoc do kolenje sreka taa trudna bese pa se otkazav.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1961 на: 02 Март 2015, 00:39:42 am »
и јас имам ASUS еден... веќе неколку години е (би рекол 5-6) и сеуште си работи без проблеми. не е купен од АМС ама па повеќе од сигурен сум дека и таму го имало истиот... а да... со АМС не сум имал проблеми до сега.... ниеднаш... изгледа е на кој како ке му се погоди... од друга страна имам чуено многу лоши муабети за нив, затоа и не сум купил од кај нив ништо веќе подолг период... тоа што сум го чул е богда чува, не е за јавно вака да се прај муабет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #1962 на: 02 Март 2015, 00:52:29 am »
А зошто да не е за јавно? Ако некој се заебал да се заебе и некој друг треба?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1963 на: 02 Март 2015, 01:20:38 am »
Пошто онак љуби мистерија. Затоа и во приказната со смрзнатата боца не кажа плинот каде бил наточен.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #1964 на: 02 Март 2015, 01:29:47 am »
Амц е сервисер за Асусот.

Инаку дека од една продавница производот е поквалитетен а од друга истиот е понеквалитетен тоа е муабет за мали деца.

Скоро сите купуваат од исти увозници,производие се тие,Асус лап топ си е асус од каде сакаш земи ги,самсунг си е самсунг од каде сакаш земи го.

Инаку малку време работев во АМЦ,а за тоа кратко време најмногу рекламации имаше од Ацерот,и тоа пред се со хард дискот.

Еве јас имам Леново,па во гарантен рок рикна матичната,па после тоа рикна растатурата.Имам познаници кои исто на Делл му рикнала матичната.Инаку индивидуално со два три производи да оцениш квалитет е измислување на топла вода.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!