А зошто да не е за јавно? Ако некој се заебал да се заебе и некој друг треба?
Пошто онак љуби мистерија. Затоа и во приказната со смрзнатата боца не кажа плинот каде бил наточен.
не љубам мистерии туку реков дека јас не сум имал никакви проблеми ама дека СУМ СЛУШНАЛ МУАБЕТИ. што се сведува на рекла казала и чаршиски муабети... реков нејкам за тоа јавно, туку ке поразговараме дали и на некој друг стварно му се случило, бидејки само сум чул а никој не ми потврдил, а фала богу не сум ни инспектор јас да проверувам такви работи... уствари ајде... нека потврди некој:
-употребени компјутери, исчистени и спакувани во најлон, се продаваат како нови...
-поправани компјутери и лаптопи, како и друга комп. галантерија... значи биле расипани, вратени во гарантен рок, сменети со нови, па овие поправени и вратени на продажба како нови.
-рифабриш купени и продавани како прва класа...
и некои такви муабети, но повторувам, јас незнам за тоа, само сум слушнал... а ако е вистина тоа се силни зборови за дискредитација на еден таков голем бренд кој постои бајаги години. одтука и реков дека нејкам да правам муабет на форум јавно. не сум јас тој што ке ја дискредитира таа фирма, нити имам податоци нити негативно искуство, напротив реков дека имам позитивно искуство со нив. ова се само муабети што сум ги слушнал.. колку се вистинити, еве нека потврдат тукашните... само нагласив дека заради тие муабети и не сум купил ништо од таму... ок, не сум купил ништо по скапо... за мемориски картици и слични ситници, сум земал и сеуште зимам...
Океј.
Во што е инфериорен ?
Во изработка? Ацерот е алуминиумски, Асусот пластичен или што?
Гледам дека компонентите им се скоро исти, Асусот дуре и у поскап, човек кому тоа му е работа ми препорача Асус, на нет и по форуми читам дека Асус е многу подобар од Ацер, а од вас добивам вакви одговори:
Затоа што е Асус и е од АМЦ.
Хахахаа, епа драг мој колега Стратро, земи во рака Асус и земи Ацер, па ќе видиш колку Асусот е инфериорен во секој поглед во просек од Ацер.
абе и јас кога последните 2 лаптопи ги купив беа делл, ДОБИВ СОЧУВСТВО... а патем речно и претходно имав делл-ови неколку... и сеуште имам, и братот има свој и снаата има свој... а ацер имаше снаата, триста муки си тргна со тој лаптоп... те графичка и изгоре, те матична и изгоре, те, екран и изгоре, па тастатура, па харддиск и на крај и го сменија со нов... нешто слично и јас имав бап со овој делл што пишувам моментално... за 1,5 година се изредија дефекти, да ти се одмили лаптопот...
ама тоа е индивидуално.. кому како ке му се погоди... нема правило и не сме да се врзува со еден бренд...