Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2100910 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #1965 на: 02 Март 2015, 09:56:07 am »
Based on this data from Squaretrade, the debate of who makes better laptops between Acer and Asus states that Asus clearly wins by a large margin.

Хахахаа, епа драг мој колега Стратро, земи во рака Асус и земи Ацер, па ќе видиш колку Асусот е инфериорен во секој поглед во просек од Ацер.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1966 на: 02 Март 2015, 10:13:32 am »
Океј.

Во што е инфериорен ?

Во изработка? Ацерот е алуминиумски, Асусот пластичен или што?

Гледам дека компонентите им се скоро исти, Асусот дури е и поскап, човек кому тоа му е работа ми препорача Асус, на нет и по форуми читам дека Асус е многу подобар од Ацер, а од вас добивам вакви одговори:

Затоа што е Асус и е од АМЦ.

Хахахаа, епа драг мој колега Стратро, земи во рака Асус и земи Ацер, па ќе видиш колку Асусот е инфериорен во секој поглед во просек од Ацер.

« Последно менување: 02 Март 2015, 10:23:16 am Stratro »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1967 на: 02 Март 2015, 10:20:34 am »
А зошто да не е за јавно? Ако некој се заебал да се заебе и некој друг треба?
Пошто онак љуби мистерија. Затоа и во приказната со смрзнатата боца не кажа плинот каде бил наточен.

не љубам мистерии туку реков дека јас не сум имал никакви проблеми ама дека СУМ СЛУШНАЛ МУАБЕТИ. што се сведува на рекла казала и чаршиски муабети... реков нејкам за тоа јавно, туку ке поразговараме дали и на некој друг стварно му се случило, бидејки само сум чул а никој не ми потврдил, а фала богу не сум ни инспектор јас да проверувам такви работи... уствари ајде... нека потврди некој:

-употребени компјутери, исчистени и спакувани во најлон, се продаваат како нови...
-поправани компјутери и лаптопи, како и друга комп. галантерија... значи биле расипани, вратени во гарантен рок, сменети со нови, па овие поправени и вратени на продажба како нови.
-рифабриш купени и продавани како прва класа...

и некои такви муабети, но повторувам, јас незнам за тоа, само сум слушнал... а ако е вистина тоа се силни зборови за дискредитација на еден таков голем бренд кој постои бајаги години.  одтука и реков дека нејкам да правам муабет на форум јавно. не сум јас тој што ке ја дискредитира таа фирма, нити имам податоци нити негативно искуство, напротив реков дека имам позитивно искуство со нив. ова се само муабети што сум ги слушнал.. колку се вистинити, еве нека потврдат тукашните... само нагласив дека заради тие муабети и не сум купил ништо од таму... ок, не сум купил ништо по скапо... за мемориски картици и слични ситници, сум земал и сеуште зимам...

Океј.

Во што е инфериорен ?

Гледам дека компонентите им се скоро исти, Асусот дуре и у поскап, човек кому тоа му е работа ми препорача Асус, на нет и по форуми читам дека Асус е многу подобар од Ацер, а од вас добивам вакви одговори:

абе и јас кога последните 2 лаптопи ги купив беа делл, ДОБИВ СОЧУВСТВО... а патем речно и претходно имав делл-ови неколку... и сеуште имам, и братот има свој и снаата има свој... а ацер имаше снаата, триста муки си тргна со тој лаптоп... те графичка и изгоре, те матична и изгоре, те, екран и изгоре, па тастатура, па харддиск и на крај и го сменија со нов... нешто слично и јас имав бап со овој делл што пишувам моментално... за 1,5 година се изредија дефекти, да ти се одмили лаптопот...

ама тоа е индивидуално.. кому како ке му се погоди... нема правило и не сме да се врзува со еден бренд...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1968 на: 02 Март 2015, 10:22:00 am »
Амц е сервисер за Асусот.

Инаку дека од една продавница производот е поквалитетен а од друга истиот е понеквалитетен тоа е муабет за мали деца.

Скоро сите купуваат од исти увозници,производие се тие,Асус лап топ си е асус од каде сакаш земи ги,самсунг си е самсунг од каде сакаш земи го.

Инаку малку време работев во АМЦ,а за тоа кратко време најмногу рекламации имаше од Ацерот,и тоа пред се со хард дискот.

Еве јас имам Леново,па во гарантен рок рикна матичната,па после тоа рикна растатурата.Имам познаници кои исто на Делл му рикнала матичната.Инаку индивидуално со два три производи да оцениш квалитет е измислување на топла вода.

Thank you very much.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1969 на: 02 Март 2015, 11:36:34 am »
Инаку дека од една продавница производот е поквалитетен а од друга истиот е понеквалитетен тоа е муабет за мали деца.

Скоро сите купуваат од исти увозници,производие се тие,Асус лап топ си е асус од каде сакаш земи ги,самсунг си е самсунг од каде сакаш земи го.

Па и не е така. Кога ќе работиш со увоз на хардвер и ќе научиш некои работи веднаш ќе го промениш мислењето.
Иначе скоро сите производители на лаптопи ставаат Асус или други матични плочи затоа што Асус за тоа ги бива... за матични плочи, графики, daughter картици и слично. Ама да склопиш добра машина, за тоа треба сениорска фирма. Асус, МСИ, Гигабајт се инфериорни во споредба со Ацер, Леново, Делл, ХП. И Сони се жива тапа со лаптопи, освен што се шминкаат ко демек премиум во Америка.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1970 на: 02 Март 2015, 11:41:52 am »
А зошто да не е за јавно? Ако некој се заебал да се заебе и некој друг треба?
Пошто онак љуби мистерија. Затоа и во приказната со смрзнатата боца не кажа плинот каде бил наточен.

не љубам мистерии туку реков дека јас не сум имал никакви проблеми ама дека СУМ СЛУШНАЛ МУАБЕТИ. што се сведува на рекла казала и чаршиски муабети... реков нејкам за тоа јавно, туку ке поразговараме дали и на некој друг стварно му се случило, бидејки само сум чул а никој не ми потврдил, а фала богу не сум ни инспектор јас да проверувам такви работи... уствари ајде... нека потврди некој:

-употребени компјутери, исчистени и спакувани во најлон, се продаваат како нови...
-поправани компјутери и лаптопи, како и друга комп. галантерија... значи биле расипани, вратени во гарантен рок, сменети со нови, па овие поправени и вратени на продажба како нови.
-рифабриш купени и продавани како прва класа...

и некои такви муабети, но повторувам, јас незнам за тоа, само сум слушнал... а ако е вистина тоа се силни зборови за дискредитација на еден таков голем бренд кој постои бајаги години.  одтука и реков дека нејкам да правам муабет на форум јавно. не сум јас тој што ке ја дискредитира таа фирма, нити имам податоци нити негативно искуство, напротив реков дека имам позитивно искуство со нив. ова се само муабети што сум ги слушнал.. колку се вистинити, еве нека потврдат тукашните... само нагласив дека заради тие муабети и не сум купил ништо од таму... ок, не сум купил ништо по скапо... за мемориски картици и слични ситници, сум земал и сеуште зимам...

Океј.

Во што е инфериорен ?

Гледам дека компонентите им се скоро исти, Асусот дуре и у поскап, човек кому тоа му е работа ми препорача Асус, на нет и по форуми читам дека Асус е многу подобар од Ацер, а од вас добивам вакви одговори:

абе и јас кога последните 2 лаптопи ги купив беа делл, ДОБИВ СОЧУВСТВО... а патем речно и претходно имав делл-ови неколку... и сеуште имам, и братот има свој и снаата има свој... а ацер имаше снаата, триста муки си тргна со тој лаптоп... те графичка и изгоре, те матична и изгоре, те, екран и изгоре, па тастатура, па харддиск и на крај и го сменија со нов... нешто слично и јас имав бап со овој делл што пишувам моментално... за 1,5 година се изредија дефекти, да ти се одмили лаптопот...

ама тоа е индивидуално.. кому како ке му се погоди... нема правило и не сме да се врзува со еден бренд...

Онак ништо чудно да ги продаваат така, ако некој лаптоп е без физички(надворешни) оштетувања, пример со променет или репариран дел како хард диск, матична итн. Ти вака го гледаш нов, а незнаеш што о како е внатре... :)

Мене ми се деси кога барав, таблет, гледам во сетек за 8к денари 10 инчен асус таблет, со врвни перформанси и одам таму да видам што е како е. Рагледувам повеќе таблети и го прашувам вработениот за 10 инчниот таблет и му кажувам и цена и се и ми вика као, најевтиниот ни е околу 11к , со попуст ќе дојде околи 10к, но јас повторно настојував за тој таблет за кого дојдов. И ми вика дечки, како да ти го понудам тој кога не е за тебе, вика рефурбишт е (на веб страната не пишуваше), јас викам ок као не ми смета што е рефурбишт, ако се е ок башка има гаранција и цената е смешна. Ми го покажува човекот и што да видам, таблетот исто како да го користеле за орање, на многу места имаше бразди по 2-3 мм длабоки... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #1971 на: 02 Март 2015, 11:49:36 am »
Сакав да кажам дека асус лап топ и во амц и во техномаркет си е асус,тука никој не ги склапа,туку идат од еден увозник и од тој увозник земаат сите,како склопени и готови производи.А тоа дека истиот модел на асус во амц има една матична а во техномаркет друга,тоа е муабет за мали деца.Купи еден производ од една и од друга ИТ продавница и погледни а гаранцијата и види кој е увозник и сервисер,ќе видеш дека е една иста фирма.

И пак ќе кажам по мое индивидуелно мислење и мало искуство што го имам ацерот ми е на дното,но со бивши колеги од Скопје Леновото и Делот ми беа фалени многу,но за две години откако го имам леновото два пати е праќан на сервис(матична и тастатура).Имам познаник кај кого Леновото нема мака.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1972 на: 02 Март 2015, 11:54:59 am »
Сакав да кажам дека асус лап топ и во амц и во техномаркет си е асус,тука никој не ги склапа,туку идат од еден увозник и од тој увозник земаат сите,како склопени и готови производи.А тоа дека истиот модел на асус во амц има една матична а во техномаркет друга,тоа е муабет за мали деца.Купи еден производ од една и од друга ИТ продавница и погледни а гаранцијата и види кој е увозник и сервисер,ќе видеш дека е една иста фирма.

Да, увозник е еден за Асус, односно двајца. Но турите и дилерите од кои купуваат се различни, а со тоа и често пати пратките им се различни. Кога се купува од холандија, кога од бугарија, кога од полска, кога од шпанија. Е сега бугарија купува од русија а не од холандија. Тоа каша попара е. После ќе се чудите зошто Western digital има 5 години гаранција а вас ве јебат у здрав разум дека има 3.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1973 на: 02 Март 2015, 14:07:30 pm »
Се е до среќата, и од најдефектниот модел да земиш, ако ти се погоди ќе ти се погоди.
Е сега зависи и од чоеко кој го користи, ако си го користи со ќебето преку нозе, и лапотоп над него, да шмука тоа влакната,
тогаш посеримусе и 10 години гаранција да даваат.

Иначе јас ги елиминирав и лаптопите со дизајнот на стрелките (горе, долу).
Значи теоретски е невозможно да прицниш една стрелка а да не ја прицниш и другата. HP претежно ги прај овие гомнарии, а за Asus едно големо браво, стрелките како на десктоп тастатура.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1974 на: 02 Март 2015, 14:09:10 pm »
Па овој е 13 инчен лаптоп што си го ставил :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1975 на: 02 Март 2015, 14:10:56 pm »
Нема врска, на 15-ки има и вакви. Офисот го давале заедно и со пиштол.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1976 на: 02 Март 2015, 14:17:23 pm »
Хахаха, за да се убиеш? Хахахаха, откачен.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1977 на: 02 Март 2015, 14:34:19 pm »
Nekoj komentar za Toshiba, ili iskustvo. Za lap top normalno
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1978 на: 02 Март 2015, 14:43:02 pm »
Нов или постар?
Јас ги мразам Тошибите. Слаб квалитет на изработка, обично многу гломазни и ако е постар жиц кошмар е да најдеш драјвери.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #1979 на: 02 Март 2015, 14:44:49 pm »
Дајте некој квик предлог за лаптоп до кај 400 евреи? 15ка, за оффис работа, лајт, преферирам барем 3 години гаранција и цврста изработка.